Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Στη Φωκίωνος Νέγρη για φαγητό και ποτό - Ένα από τα ιστορικότερα σημεία της Αθήνας

Μία βόλτα από το πρωί μέχρι το βράδυ!

30 Μαρτίου 2024 07:27
Στη Φωκίωνος Νέγρη για φαγητό και ποτό - Ένα από τα ιστορικότερα σημεία της Αθήνας
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Η Φωκίωνος Νέγρη, o διάσημος πεζόδρομος της Αθήνας στην Κυψέλη, που αρχίζει από την Πλατεία Κυψέλης και τερματίζει στην οδό Ιωάννου Δροσοπούλου, είναι ένα από τα πιο ιστορικά σημεία της πρωτεύουσας. Υπήρξε ένας από τους πιο αριστοκρατικούς δρόμους των Αθηνών.

Τα τελευταία χρόνια, ο ιστορικός αυτός πεζόδρομος, μπορεί να μην γνωρίζει την αίγλη, των άλλοτε καλών εποχών, οι Αθηναίοι, ωστόσο, εξακολουθούν να αγαπούν τη Φωκίωνος Νέγρη, το σημείο εκείνο στο οποίο πολλές ιστορίες έχουν "γραφτεί".

Παράλληλα, ιστορικά μαγαζιά σε περιμένουν για ένα ποτό ή καλό φαγητό, ενώ νέες αφίξεις, έρχονται για να αναβαθμίσουν τον πεζόδρομο και να του δώσουν ζωή.

Το Athensmagazine.gr, σου παρουσιάζει μερικά μαγαζιά στη Φωκίωνος Νέγρη, ιδανικά για να πιείς το ποτό σου ή να φας και να νιώσεις ότι βρίσκεσαι, χαμένος, κάπου στην παλιά όμορφη Αθήνα.

Με την ευκαιρία δείτε εδώ τις ομορφιές της Αθήνας μας μέσα από τα μάτια των αναγνωστών του Athensmagazine.gr.

Beetle Bar

Φωκίωνος Νέγρη 53, Αθήνα

Τηλέφωνο: 21 5560 3241

Το Beetle Bar, το οποίο αντλεί την έμπνευσή του από το γνωστό σε όλους αμάξι "Beetle" ή αλλιώς κατσαριδάκι, ενώ την ίδια στιγμή αποτελεί και λογοπαίγνιο, καθώς το bee, στην αρχή της λέξης σημαίνεις μέλισσα, το πανέμορφο έντομο, που πεταρίζει εδώ και εκεί και ζει στην ΚΥΨΕΛΗ.

Πρόκειται για ένα all day bar, που σερβίρει καφέ M.O.C και που τα Σαββατοκύριακα έχει κατάλογο και για brunch, ενώ διαθέτει και μια ποικιλία σε ποτά, cocktails και μπύρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες.

Η αγάπη για το "κατσαριδάκι" είναι φανερή στο "Beetle", καθώς παντού, μέσα στον χώρο με την υπέροχη industrial αισθητική, υπάρχουν μινιατούρες και διάφορα άλλα διακοσμητικά, σχετικά με το διάσημο αυτοκινητάκι.

Ορφέας

Φωκίωνος Νέγρη 25, Αθήνα

Τηλέφωνο: 21 0866 8544

Ο "Ορφέας" είναι ένα από τα πιο ιστορικά μαγαζιά της Φωκίωνος Νέγρη. "Ζεστή" και φιλόξενη ατμόσφαιρα, ρομαντικός φωτισμός, vintage και retro στοιχεία και εντυπωσιακές λάμπες σε διάφορα χρώματα, σε κάνουν να νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε έναν χώρο, που μπορείς να είσαι ο εαυτός σου.

Φαγητό, ποτό, εσωτερικό και εξωτερικό χώρο, live μουσική... ο "Ορφέας", τα έχει όλα.

Συγκεκριμένα, κάθε Πέμπτη, στην πίστα του "Ορφέας", διοργανώνεται ένα live με έντεχνη μουσική και εξαιρετικούς καλλιτέχνες. Το πρόγραμμα αγγίζει την ψυχή σου και βλέπεις τον κόσμο να γίνεται ένα και να διασκεδάζει με την ψυχή του.

Παράλληλα, διοργανώνονται live με jazz μουσική.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ORFEAS (@orfeaslivebar)

Πάμε Τσίπουρο - Πάμε Καφενείο

Φωκίωνος Νέγρη 50

Τηλέφωνο: 21 0867 9140

Σε ένα χώρο που θυμίζει τα μπακάλικα της παλιάς Αθήνας, εκείνα που ο Μπακάλης, σε ήξερε με το όνομά σου και σου έλεγε την πιο γλυκιά "Καλημέρα", θα απολαύσεις γευστικούς μεζέδες, πάντα με τη συνοδεία του τσίπουρου.

"Ζεστή" ατμόσφαιρα, live μουσική και καλό φαγητό είναι ότι χρειάζεται κανείς για να χαλαρώσει.

Ο Μπακαλόγατος

Φωκίωνος Νέγρη 72

Τηλέφωνο: 21 0821 6598

"Ο Μπακαλόγατος", είναι ένα σύγχρονο, ελληνικό μεζεδοπωλείο, στο οποίο θα απολαύσεις γεύσεις της μεσογειακής κουζίνας με πολλές αναφορές στην κουζίνα της Κάσου και με ποιοτικές πρώτες ύλες.

Η παράδοση δένει αρμονικά με τη σύγχρονη αισθητική και η ατμόσφαιρα του μαγαζιού, σε κάνει να νιώθεις όμορφα και οικεία.

Ο Μπακαλόγατος

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share