Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

Τραγωδία στο Μεξικό: Πέντε νεκροί και δεκάδες τραυματίες ύστερα από κατάρρευση σκηνής σε προεκλογική συγκέντρωση (Βίντεο)

Υπάρχουν παγιδευμένοι άνθρωποι

23 Μαΐου 2024 09:28
Τραγωδία στο Μεξικό: Πέντε νεκροί και δεκάδες τραυματίες ύστερα από κατάρρευση σκηνής σε προεκλογική συγκέντρωση (Βίντεο)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 50 ακόμη τραυματίστηκαν όταν κατέρρευσε μέρος της σκηνής σε προεκλογική εκδήλωση για τον υποψήφιο για την προεδρία του Μεξικού Χόρχε Άλβαρεζ Μαϊνέζ.

Διαβάστε επίσης: Βρέθηκαν 4 διαμελισμένα πτώματα - Ανάμεσά τους υποψήφιος Δήμαρχος

Ο πρόεδρος του Μεξικού, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, δήλωσε ότι αιτία στάθηκε μια ριπή ανέμου. Το δυστύχημα έγινε στην πόλη Σαν Πέδρο Γκάρζα Γκαρσία στη βόρεια πολιτεία Νουέβο Λεόν την Τετάρτη(22-05-24)

Ο ίδιος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα

Λίγο αργότερα δήλωσε πως δεν τραυματίστηκε και πήρε εξιτήριο, ενώ σημείωσε πως επέστρεψε πίσω στο σημείο της τραγωδίας.

«Είμαι καλά και σε επικοινωνία με τις κρατικές αρχές για να παρακολουθήσουμε τι συνέβη. Το μόνο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να φροντίσω τα θύματα», δήλωσε ο Μαϊνέζ, προσθέτοντας ότι ανέστειλε τις προεκλογικές του δραστηριότητες.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν τον υποψήφιο Μαϊνέζ να κουνάει τα χέρια του καθώς το πλήθος φώναζε το όνομά του, προτού κοιτάξει ψηλά για να δει μια γιγαντοοθόνη και μια μεταλλική κατασκευή να πέφτουν προς το μέρος του.

«Υπάρχουν άνθρωποι παγιδευμένοι και τραυματίες. Οι προσευχές μου είναι με τα θύματα», δήλωσε ο δήμαρχος του Σαν Πέδρο Γκάρζα Γκαρσία, Μιγκέλ Τρεβίνιο.

Ο 38χρονος Μαϊνέζ βρίσκεται στη δεύτερη θέση των δημοσκοπήσεων, δύο εβδομάδες (2 Ιουνίου) προτού οι Μεξικανοί προσέλθουν στις κάλπες.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share