Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024

«Στράβωμα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Γερή καμπάνα! Απότομο γύρισμα του καιρού...»

Προειδοποιητικό μήνυμα του έμπειρου μετεωρολόγου

16 Ιουνίου 2024 08:59
«Στράβωμα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Γερή καμπάνα! Απότομο γύρισμα του καιρού...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός: Ακόμη μία μέρα με άστατο καιρό θα είναι η σημερινή (16/06) για τη χώρα μας, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Τάσος Αρνιακός.

Πιο συγκεκριμένα, επεσήμανε πως μετά τον μίνι καύσωνα των προηγούμενων ημερών, η αστάθεια καλά κρατεί στην ελληνική επικράτεια, αλλά κυρίως στα βόρεια, όπου θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ από χθες κιόλας είδαμε μπουρίνια.

«Ο πρώτος βιαστικός καύσωνας του Ιουνίου δεν είχε μεγάλη διάρκεια ευτυχώς. Η θερμοκρασία ήδη έχει υποχωρήσει, ενώ θα έχουμε σήμερα και βροχές, ακόμη και τοπικές καταιγίδες.

Το Σαββατοκύριακο συνεχίζεται με φυσιολογικές για την εποχή συνθήκες και μόνο πια από τη νέα εβδομάδα αναμένεται να δούμε νέα άνοδο του υδραργύρου και επαναφορά της αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1.

Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση από τον Τάσο Αρνιακό

Τα Μερομήνια τρελάθηκαν: Ποιος καύσωνας; «Στις 22 με 26 του μήνα θα συμβεί κάτι για πρώτη φορά στα χρονικά!»

Τι λένε τα Μερομήνια για το φετινό καλοκαίρι; Τι καιρός θα μας απασχολήσει; Μπορεί να έχουμε αναφερθεί στον τρελό καύσωνα που αναμένουμε όμως γύρω στις 22 Αυγούστου αναμένεται για συμβεί κάτι για πρώτη φορά σε τόσο καλοκαιρινό μήνα.

Σύμφωνα με την πανάρχαια μέθοδο πρόβλεψης του καιρού, το καλοκαίρι του 2024 θα σημειωθούν πολύ υψηλές θερμοκρασίες, ενώ αναμένεται και μια ισχυρή κακοκαιρία το δεύτερο μισό του Αυγούστου. Μια γεύση από υψηλές θερμοκρασίες αυτό το καλοκαίρι πήραμε ήδη τις προηγούμενες ημέρες που η χώρα ψήθηκε με τον "δείκτη δυσφορίας" να χτυπά κόκκινο.

Αναλυτικά τα Μερομήνια για το καλοκαίρι 2024

Ιούνιος 2024

Τον Ιούνιο αναμένονται να σημειωθούν υψηλές θερμοκρασίες στην αρχή του μήνα, ενώ μετά τις 19/6 θα σημειωθεί κακοκαιρία. Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας μέχρι το τέλος του μήνα.

Ιούλιος 2024

Καυτός αναμένεται ο Ιούλιος, καθώς, σύμφωνα με τα μερομήνια, το πρώτο μισό του μήνα θα έχει υψηλές θερμοκρασίες. Το διάστημα 19-25/7 αναμένεται καύσωνας.

Αύγουστος 2024

Συνθήκες καύσωνα θα επικρατήσουν στη χώρα σχεδόν ολόκληρο τον Αύγουστο. Συγκεκριμένα, τα μερομήνια προβλέπουν υψηλές θερμοκρασίες το πρώτο δεκαήμερο του μήνα και ισχυρό καύσωνα 11-21 Αυγούστου.

Τον καύσωνα φαίνεται πως θα διαδεχθεί, το διάστημα 22-26, ισχυρή κακοκαιρία με καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας.

Προς τα τέλη του μήνα ο υδράργυρος θα ανέβει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share