Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Υπάρχει ένα μέρος στη Νέα Φιλαδέλφεια που θυμίζει παράδεισο

Ένας μικρός θησαυρός στην Αθήνα!

3 Μαρτίου 2024 08:24
Υπάρχει ένα μέρος στη Νέα Φιλαδέλφεια που θυμίζει παράδεισο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Νέα Φιλαδέλφεια, είναι μια περιοχή που αγαπά το αθηναϊκό κοινό, καθώς έχει αμέτρητες επιλογές σε εστιατόρια, bars και πρωτότυπα μαγαζιά, όπως είναι το ανανεωμένο Fairytale, πεζόδρομους, πλατείες και τεράστια πεζοδρόμια για περπάτημα.

Ορόσημο, όμως στη Νέα Φιλαδέλφεια, πέρα από το γήπεδο της ΑΕΚ, που πρόσφατα άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό, αποτελεί το όμορφο Άλσος.

Το Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας, το πάρκο που καλύπτει μία έκταση 420 στρεμμάτων, είναι ένα από τα ομορφότερα της Αθήνας.

Διαθέτει πολλά είδη χλωρίδας και πανίδας, μονοπάτια, ποδηλατόδρομους και χώρους άθλησης.

Από το 1959 λειτουργεί θερινός κινηματογράφος, ενώ το 1956 εγκαταστάθηκε μετεωρολογικός σταθμός της ΕΜΥ και το 1955 δημιουργήθηκε ζωολογικός κήπος, ο οποίος όμως σταμάτησε να λειτουργεί το 1997.

Το 1966 ολοκληρώθηκε η κατασκευή της Λίμνης του Άλσους, η οποία αποτελεί σημαντικό κομμάτι του ακόμα και σήμερα. Για την ακρίβεια, είναι ίσως το πιο εντυπωσιακό σημείο του Άλσους, ανεμόμυλοι, συντριβανάκια και νερά που σε μαγεύουν, είναι το αξιοθέατο, που θα θέλεις να φωτογραφίσεις και να θαυμάσεις, για αρκετά λεπτά.

Γύρω από τη λίμνη, παιδιά τρέχουν, νέοι συζητούν, άνθρωποι συναντιούνται, οικογένειες διασκεδάζουν, παππούδες κάνουν βόλτες με τα εγγονάκια τους.

Στο Άλσος, μπορείς να κάνεις τα πάντα. Πικ νικ με την παρέα σου, ποδήλατο στους οργανωμένους ποδηλατοδρομούς, τρέξιμο στα μονοπάτια, γυμναστική στα όργανα γυμναστικής που διαθέτει σε διάφορα σημεία.

Ο θερινός κινηματογράφος

Στις 26 Μαρτίου 1959 θεμελιώθηκε ο Δημοτικός Κινηματογράφος που βρίσκεται στην είσοδο του Αλσους. Κάθε καλοκαίρι και φθινόπωρο γεμίζει με επισκέπτες από κάθε πλευρά της Αττικής. Απογευματινές και βραδινές προβολές είναι πάντα στη διάθεση των ανθρώπων. Οι ταινίες οι οποίες υπάρχουν στο πρόγραμμα είναι από τις τελευταίες που κυκλοφορούν και υπάρχει ποικιλία για κάθε γούστο.

Η ιστορία του ζωολογικού κήπου στο Άλσος

Από το 1955 άρχισε η συγκέντρωση ζώων και πτηνών και λειτούργησε υποτυπώδης Ζωολογικός Κήπος. Στις 25 Μαΐου 1986 έγιναν τα εγκαίνια του ζωολογικού κήπου που λειτούργησε μέχρι το 1995. Από τις 17 Οκτωβρίου 1995 αρχίζει η μεταφορά των αρκούδων στο φυσικό τους περιβάλλον (Περιβαλλοντικό Κέντρο “Αρκτούρος”, στο Νυμφαίο της Φλώρινας), στις 20 Μαΐου 1996 η απομάκρυνση των άγριων ζώων, που ολοκληρώνεται στις 16 Ιανουαρίου 1997 με την απομάκρυνση του τελευταίου λιονταριού, και από τότε παύει η λειτουργία του ζωολογικού κήπου για άγρια ζώα.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share