Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Fairytale: Το παραμυθένιο μαγαζί της Αθήνας, που σε κάνει να νιώθεις μοναδικός

Εκεί που ξεκινάει το παραμύθι...

22 Σεπτεμβρίου 2023 10:18
Fairytale: Το παραμυθένιο μαγαζί της Αθήνας, που σε κάνει να νιώθεις μοναδικός
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ήταν Μάϊος του 2014, όταν ένα παραμυθένιο μαγαζί, με το όνομα Fairytale και διακόσμηση που σε κάνει να νιώθεις ότι ανοίγεις την ντουλάπα της Νάρνια και μεταφέρεσαι σε έναν κόσμο μαγικό, "προσγειώθηκε" στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ήταν ένα από τα πρώτα θεματικά μαγαζιά της Αθήνας, το οποίο κατάφερε να προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Ένα μαγαζί συνοικιακό αποκτά φήμη σε ολόκληρη την χώρα. Ο κόσμος το αγαπάει και οι ουρές έξω από το μαγαζί, για ένα τραπέζι στο Fairytale, γίνονται πλέον γεγονός.

Το Fairytale, δεν ήταν πλέον ένα μαγαζί, αλλά ένα brand. Κόσμος από όλη την Ελλάδα, ήθελε να επισκεφτεί το μαγικό αυτό μέρος, να φάει τα γλυκά του και να βγάλει φωτογραφίες.

Η Βανέσα Χολέβα, η ιδιοκτήτρια του Fairytale, η οποία έχει ταξιδέψει σε διάφορες χώρες του κόσμου, ένταξε πολλά πρωτότυπα στοιχεία , σε αυτόν τον "μαγικό κόσμο" που δημιούργησε στη Νέα Φιλαδέλφεια και κατάφερε να τον κάνει μαγικό.

Το "αδερφάκι" στην Αθήνα

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το μαγαζί στη Νέα Φιλαδέλφεια και μετά την δύσκολη περίοδο της καραντίνας, το Fairytale, απέκτησε "αδερφάκι", σε μία από τις πιο ιστορικές γειτονιές της Αθήνας, στου Ψυρρή.

Μετά από τις "σκοτεινές" μέρες της καραντίνας, το Fairytale στην Αθήνα, έχει στόχο να σε γεμίσει "φως" και αισιοδοξία, δίνοντας μία νέα αισθητική, διαφορετική από αυτή του μαγαζιού στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Λουλούδια, ροζ χρώματα και μια ανεπιτήδευτη πολυτέλεια, χαρακτηρίζουν το νέο Fairytale, το οποίο, δεν χάνει, παρόλα αυτά, την παραμυθένια ταυτότητά του.

Ο κόσμος αγαπά το Fairytale, για ακόμα μία φορά.

Το νέο Faitytale στη Φιλαδέλφεια

Η άφιξη του Fairytale στην Αθήνα, έδωσε νέα ταυτότητα στο μαγαζί και το ανανέωσε. Έτσι, λίγο καιρό μετά, το Fairytale, στη Νέα Φιλαδέλφεια, ανακαινίζεται και ανανεώνεται, αποκτώντας μία κοινή ταυτότητα, με αυτό στου Ψυρρή.

"Θέλουμε να εξελισσόμαστε", αναφέρει η Θεώνη, υπεύθυνη του καταστήματος στη Νέα Φιλαδέλφεια και προσθέτει "μετά την καραντίνα θέλαμε να φέρουμε ένα κύμα αισιοδοξίας και έτσι κάναμε το μαγαζί πιο φωτεινό, χωρίς όμως να χάσει την αίσθηση του παραμυθιού που δίνει στους επισκέπτες".

"Είναι σαν το παραμύθι της Σταχτόπουτας. Στo πρώτο μαγαζί ήταν σαν να ζεις μέσα στον κόσμο της Σταχτοπούτας, ενώ στο ανανεωμένο μαγαζί, είναι σαν ζεις στο μετά, στη ζωή της Σταχτοπούτας, μέσα στο παλάτι".

Fairytale σημαίνει...

Το Fairytale σηματοδοτεί έναν ολόκληρο κόσμο, που αγκαλιάζει την οικογένεια, την γυναίκα και τη μόδα.

"Fairytale", λοιπόν, σημαίνει Family Friendly, γιατί είναι ανοιχτό και φιλικό προς τις οικογένειες, Female Friendly, γιατί αγκαλιάζει την γυναίκα και Fashion Friendly, γιατί συμβαδίζει με τα fashion trends.

Να σημειώσουμε ότι, όταν λέμε Female Friendly, το εννοούμε. Δεν είναι τα λουλούδια και το ροζ χρώμα που κάνουν το μαγαζί female friendly, αλλά όλη η αισθητική του χώρου... οι καμπύλες του μαγαζιού, έχουν εμπνευστεί από το γυναικείο σώμα.

Παράλληλα, στο Fairytale, είναι προσεγμένη και η κάθε λεπτομέρεια και όλα συμβάλουν στο να δημιουργήσουν ένα μέρος που θα σε κάνει να νιώσεις μοναδικός και ξεχωριστός.

Από την εξυπηρέτηση του προσωπικού, που θα σε υποδεχτεί με χαμόγελο και θα σου εξηγήσει με χαρά τις λεπτομέρειες του καταλόγου, μέχρι τα προσεγμένα πιάτα και την διακόσμηση, το Fairytale, σε κάνει να νιώθεις ξεχωριστός.

Το μενού και η "do it yourself" λογική

Ο χώρος δεν ήταν το μόνο που ανανεώθηκε στο Fairytale. Ένας νέος, ανανεωμένος κατάλογος, σε περιμένει.

Στο Fairytale, μπορείς να απολαύσεις από το πρωί, έναν από τους πολύχρωμους καφέδες ή ένα από τα ξεχωριστά τσάι, που διαθέτουν, μαζί με αυγόφετες με μερέντα, pancakes ή άλλες επιλογές, ιδανικές για πρωϊνό.

Μπορείς να συνεχίσεις με brunch, το οποίο μπορείς είτε να επιλέξεις για πρωινό, είτε για γεύμα πριν το μεσημέρι. Pancakes, κρουασάν, κέικ είναι μόνο μερικές από τις επιλογές.

Παράλληλα, στο Fairytale, μπορείς να απολαύσεις και τα βράδια σου, επιλέγοντας ένα από τα γευστικά coktails ή mocktails, τα οποία μπορείς να συνοδεύσεις με μία pinsa, η οποία είναι μια παραλλαγή της πίτσας.

Φυσικά, τα γλυκά, τα οποία είναι ιδανικά για όλες τις ώρες, δεσπόζουν στον κατάλογο και ίσως χρειαστείς αρκετά λεπτά, μέχρι να επιλέξεις ποιο θα πάρεις. Ξεχωρίζουν τα Instagrammable γλυκά, τα οποία είναι ιδανικά για να βγάλεις insta stories και φωτογραφίες, έχουν εντυπωσιακή εμφάνιση και μοναδική γεύση.

Το υπέροχο μενού, που αντλεί έμπνευση από την γαλλική γαστρονομία, επιμελείται ο σεφ Κώστας Γεωργατζάς.

Μία μικρή ματιά στις επιλογές του Fairytale:

Κάτι ακόμα, όμως που ξεχωρίζει στο Fairytale, είναι η do it yourself, λογική. Και τι σημαίνει αυτό;

Στο Fairytale, κάποια από τα γλυκά και τα ροφήματα, έρχονται μαζί με κάποια μικρά βαζάκια, τα οποία περιέχουν, είτε σιρόπια, είτε σοκολάτες, τα οποία προσθέτεις μόνος σου, βλέποντας μπροστά στα μάτια σου να λούζονται με σοκολάτα οι αυγόφετες ή να γίνεται μπλε το ρόφημά σου.

Να σημειώσουμε, επίσης, ότι στο μενού υπάρχουν και vegan επιλογές, καθώς και επιλογές για όσους θέλουν κάτι υγιεινό, για παράδειγμα η ζύμη της πίτσας είναι φτιαγμένη από βρώμη και λιναρόσπορο.

Η λογική του do it yourself, είναι να σε κάνει να νιώσεις ότι είσαι μέρος της μαγείας. Μία μικρή έκπληξη "ξεδιπλώνεται" μπροστά σου και ένα κύμα αισιοδοξίας σε κατακλύζει.

Παράλληλα, μπορείς να τραβάς βίντεο τη διαδικασία, να καταγράψεις την αντίδρασή σου και να δημιουργήσεις ωραίο υλικό για το instagram σου.

Ρίξτε μια ματιά σε ένα do it yourself ρόφημα:

Οι δικές του σοκολάτες

Παράλληλα, το Fairytale, διαθέτει και ένα retail store, στο οποίο θα βρεις τις δικές του σοκολάτες, αυτές που χρησιμοποιούν και στα γλυκά που τρως στο κατάστημα, δικά τους τσάι και μέλια, τα οποία φτιάχνονται για το δικό τους brand, από Έλληνες παραγωγούς, καθώς και κούπες ή θερμός, προϊόντα, που υποστηρίζουν, έναν πιο eco friendly, τρόπο ζωής.

Ας ρίξουμε και μια ματιά στο νέο ανανεωμένο Fairytale, της Νέας Φιλαδέλφειας:

@athensmagazine.gr

Ελάτε μαζί μου να ανακαλύψουμε ένα μαγικό μέρος! #athens #fairytale #athensgreece #exploreathens #athensplaces #athenswheretogo #fy #fyp #viral #virals #viralvideo

♬ Timelapse - Michael Logozar
 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share