Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τα καλύτερα μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας και γλυκό και καφέ

Για μεγάλη απόλαυση!

2 Μαρτίου 2024 21:49
Τα καλύτερα μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας και γλυκό και καφέ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το κέντρο της Αθήνας είναι ιδανικό μέρος για γλυκό και καφέ. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι αποτελεί κοινό σημείο συνάντησης για ολόκληρη την Αττική, αλλά και το γεγονός πως το κέντρο διαθέτει πληθώρα μοναδικών και γοητευτικών μαγαζιών, πολλά από τα οποία μάλιστα έχουν εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη.

Το Athensmagazine.gr, σου προτείνει μερικά από τα καλύτερα μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας για γλυκό και καφέ.

Με την ευκαιρία ανακάλυψε τα μαγαζιά για brunch στο κέντρο της Αθήνας.

Fairytale Athens

Λεωκορίου 16, Ψυρρή

Τηλέφωνο: 21 0258 2341

Το Fairytale Athens είναι το πιο instagrammable μαγαζι της πόλης. Εκεί που η πολυτέλεια συναντάει τις απολαυστικές γεύσεις (Brunch, Lunch, Dinner, Desserts, Artisan Coffee & Cocktails), των executive chef & pastry chef αλλά και των πιο εξειδικευμένων bartenders.

Το Fairytale Athens Psyrri στεγάζεται σε ένα επιβλητικό ακίνητο της παλιάς Αθήνας. Πολυτελείς αίθουσες, ολοκληρωμένη γραμμή retail προϊόντων, στρατηγικές εμπορικές συμφωνίες ολοκληρώνουν ένα μοναδικό σκηνικό.

Ellyz Cafe

Αγίου Φιλίππου 11, Αθήνα

Τηλέφωνο: 21 1418 3816

Το Ellyz Athens είναι το πιο ροζ και λουλουδάτο μαγαζί της Αθήνας και η διακόσμησή του παραπέμπει σε ολάνθιστο κήπο.

Το όνομά του, άλλωστε, είναι εμπνευσμένο από τα Ηλύσια Πεδία, εκεί όπου οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι πήγαιναν οι ήρωες και οι ενάρετοι μετά τον θάνατό τους: σε έναν τόπο απόλυτης ευτυχίας όπου πάντα ήταν άνοιξη και από τις πηγές της Λήθης ανάβλυζε νέκταρ που έκανε τους νεκρούς να λησμονούν όλα τα γήινα δάκρυα και τις κακουχίες.

Στο μαγαζί θα βρείτε τα πιο Instagrammable γλυκά, ενώ μπορείτε να απολαύσετε και τον καφέ σας.

Πορτατίφ

Σίνα 21, Αθήνα

Τηλέφωνο: 21 0362 1866

Το Πορτατίφ στη Σίνα σε μεταφέρει στη Γαλλία του παρελθόντος, και μάλιστα μέσα από γεύσεις που εμπνέονται από τη γαλλική ζαχαροπλαστική.

"Η μηλόπιτα, το carrot cake, το προφιτερόλ με σουδάκια που ψήνονται καθημερινά στο Πορτατίφ και το κέικ φιστίκι είναι κάποιες από τις επιλογές που θα σε βάλουν σε δίλημμα, ενώ στα must try είναι το cheesecake με τη χειροποίητη μαρμελάδα από φρούτα του δάσους που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις και στις εκδοχές bueno, πραλίνα ή oreo," ενημερώνει το ίδιο το μαγαζί και εμείς επιβεβαιώνουμε.

Things in jars

Πετράκη 30, Αθήνα

Τηλέφωνο: 21 0324 9945

Στο Things in jars, στο μαγαζί που μοιάζει να βγαίνει από μια άλλη εποχή, όλα τα γλυκά φτιάχνονται αποκλειστικά στον χώρο και συνδυάζονται άψογα με έναν πλούσιο σε γεύση καφέ και σοκολάτα από τα χέρια του Χρήστου!

Προϊόντα χωρίς γλουτένη καθώς και βίγκαν επιλογές, μαζί με τα καθημερινά γλυκά και κέικ, συνθέτουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία απόλαυσης.

Κουκουβάγια

Σκουζέ 1, Αθήνα

Τηλέφωνο: 21 0331 8700

Από το 1997 το όνομα "Κουκουβάγια" έχει ταυτιστεί με το ζουμερό κέικ σοκολάτας. Ένα αφράτο κέικ βουτηγμένο σε πλούσιο, ζεστό, σοκολατένιο σιρόπι γαρνιρισμένο με σαντιγί.

Ωστόσο, στην Κουκουβάγια θα βρείτε πληθώρα γλυκών, όπως μπανόφι, πάβλοβα, καρμενέλλα και μηλόπιτα.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share