Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

3 + 1 εστιατόρια στην Αθήνα για ρομαντικό δείπνο με το σύντροφό σας

Αξίζει να τα επισκεφτείτε!

25 Ιανουαρίου 2024 10:58
3 + 1 εστιατόρια στην Αθήνα για ρομαντικό δείπνο με το σύντροφό σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θέλετε να βγείτε για ένα ρομαντικό δείπνο με τη σχέση σας αλλά δεν ξέρετε που να πάτε; Ευτυχώς η Αθήνα είναι γεμάτη υπέροχα εστιατόρια με πεντανόστιμα φαγητά... κρυμμένοι θησαυροί που θα σας συναρπάσουν και θα σας ταξιδέψουν.

Το Athensmagazine.gr έκανε την έρευνα του και προτείνει 5 εστιατόρια της Αθήνας που σίγουρα θα λατρέψετε.

Παράλληλα, ανακάλυψε 4+1 μαγαζιά για να φας "μαμαδίστικο" φαγητό στην Αθήνα.

ANDAMAN, Αλόπης 65, Αθήνα

Το Andaman Thai Bar Restaurant αποτελεί σημείο συνάντησης για τους λάτρεις της αυθεντικής Ταϊλανδέζικης κουζίνας. Δημιούργημα του Ρωμανού Λόκντεβ, χρωστά πολλά από τη φήμη του στην ταξιδιάρικη κουζίνα με τις δημιουργικές γεύσεις που συναγωνίζονται μεταξύ τους για το ποια θα κατακτήσει τον ουρανίσκο σας.

Σε έναν ιδιαίτερο και πρωτότυπο χώρο που ξεφεύγει από τα καθιερωμένα, με εξωτικές χειροποίητες πινελιές και προσωπική δουλειά, θα απολαύσετε εξωτικές γεύσεις από έμπειρους Ταϊλανδούς μάγειρες, με μεθυστικά χρώματα και αρώματα που αναδύονται από την κουζίνα. Με απλά υλικά δημιουργείται ένας συναρπαστικός κόσμος γεύσεων, ένας κόσμος γαστρονομικών απολαύσεων που αξίζει να εξερευνήσετε.

Μαγεμένος Αυλός, Αμύντα 4, Αθήνα

Ο Μαγεμένος Αυλός δεν χρειάζεται συστάσεις. Από το 1961, το εστιατόριο αυτό του Παγκρατίου αποτελεί ένα κομβικό σημείο συνάντησης των Αθηναίων. Τα γεμάτα γεύση και παράδοση πιάτα του, οι ξεχωριστές βραδιές μουσικής και τέχνης που διοργανώνονται συνεχώς στο χώρο του, το φιλικά διαμορφωμένο από την πατίνα του χρόνου εσωτερικό του που σε μεταφέρει σε παλιότερες εποχές και η καταπράσινη γωνιά του στον κήπο, έχουν κερδίσει τις καρδιές των θαμώνων του εδώ και έξι δεκαετίες.

Αυτός ο ολόδροσος κήπος αποτελεί μια ειδυλλιακή όαση πράσινου και γαλήνης στο κέντρο της πόλης, καθώς και ένα ιδανικό διάλειμμα από την καθημερινότητα και τα άγχη που μας περιστοιχίζουν. Τα φροντισμένα τραπέζια του μπορούν να φιλοξενήσουν τους θαμώνες , με τις αναγκαίες αποστάσεις, ώστε να μπορούν όλοι να απολαύσουν το φαγητό τους, το ποτό , ένα καλό κρασί από την κάβα μας και τη συντροφιά των δικών τους, χωρίς το φόβο του ύπουλου ιού, μέσα σε ένα αληθινό καταφύγιο γεύσης, δροσιάς και ασφάλειας.

Belpaese, Αθανασίου Διάκου 6, Αθήνα

Μετά από την περιήγησή σου στα αξιοθέατα της Αθήνας, ένα γεύμα 100 μέτρα μακρυά από το μουσείο της Ακρόπολης, σε έναν ήσυχο δρόμο κοντά στο μετρό, προφανώς είναι αυτό που ζητάς! Παραδοσιακό Ιταλικό και Μεσογειακό φαγητό, ειδικά σερβιρισμένο με φρέσκα χειροποίητα μακαρόνια, και ολόφρεσκα Ελληνικά προιόντα!

Ενδεικτικά τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι αλεύρι από σιτάρι προστατευόμενης καλλιέργειας με φύτρα πλυμένο και αλεσμένο σε σύγχρονο πετρόμυλο, βιολογικό λάδι από την Ζάκυνθο, κρέας από τη Νάξο, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, και όλα μας τα λαχανικά είναι από την Ελληνική επικράτεια. Οποιοδήποτε άλλο υλικό δεν παράγεται στην Ελλάδα, το προμηθευόμαστε από ποιοτικές παραγωγές της Ιταλίας (μοτσαρέλα από βουβάλι κλπ.). Η επιδίωξή μας είναι να προσφέρουμε στον πελάτη μας γευστικά πιάτα με αυξημένη ποιότητα πρώτων υλών, ώστε να αναδειχθούν οι αυθεντικές παραδοσιακές γεύσεις της Ιταλίας.

Τρένο Στο Ρουφ, Suburban Station, Railway &, Κωνσταντινουπόλεως, Αθήνα

Το γευστικό ταξίδι αρχίζει στο Wagon - Restaurant, την προπολεμική ιταλική εστιάμαξα, για ρομαντικό δείπνο σε αυθεντική ατμόσφαιρα περασμένων εποχών. Δοκιμάστε τα ζεστά και κρύα πιάτα από άριστες πρώτες ύλες, τις χορταστικές σαλάτες, τα ζουμερά «φευγάτα» μπιφτεκάκια, τα νόστιμα ζυμαρικά, την παραδοσιακή χειροποίητη πίτα της Χρυσούλας και άλλες νοστιμιές.

Tο Wagon-Restaurant είναι μία αναπαλαιωμένη προπολεμική εστιάμαξα, που λειτουργεί ως εστιατόριο. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ένα ρομαντικό δείπνο στην αυθεντική ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής ή και να παρακολουθήσουν στον ίδιο χώρο, ανάλογα με τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό της κάθε περιόδου, εικαστικές εγκαταστάσεις, ζωντανή μουσική, εκθέσεις φωτογραφίας και άλλα πρωτότυπα καλλιτεχνικά δρώμενα.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share