Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024

«Μπαμπάτσικη» και λαχταριστή: Επτάφυλλη τυρόπιτα με κασέρι και φέτα

«Ζουμπουρλούδικο» αποτέλεσμα!

8 Μαΐου 2024 15:08
«Μπαμπάτσικη» και λαχταριστή: Επτάφυλλη τυρόπιτα με κασέρι και φέτα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όλοι μας λατρεύουμε την τυρόπιτα και κοιτάμε πώς θα βρούμε μια διαφορετική συνταγή για να απογειώσουμε το αγαπημένο μας πιάτο, είτε με διαφορετική γέμιση, είτε με διαφορετικό φύλλο. Σήμερα λοιπόν, το Athensmagazine.gr βρήκε για εσάς την τέλεια και λαχταριστή επτάφυλλη τυρόπιτα με κασέρι και φέτα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Γευτείτε επίσης: Η πιο νόστιμη τυρόπιτα σε ζύμη ολικής

Επτάφυλλη τυρόπιτα με κασέρι και φέτα

Επτάφυλλη τυρόπιτα με κασέρι και φέτα

Υλικά

7 φύλλα κρούστας
2 κ.σ φρέσκο βούτυρο
2 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 ποτήρια του νερού ζεστό γάλα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 αυγά
250 γρ. τυρί φέτα σπασμένη
250 γρ. κασέρι Μυτιλήνης τριμμένα
Για τα φύλλα
Ελαιόλαδο

Τρόπος Παρασκευής

Βάζουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα να λιώσει και ρίχνουμε το αλεύρι μέχρι να δέσει και να σφίξει ανακατεύοντας γρήγορα.
Ρίχνουμε το γάλα όπως είναι ζεστό και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να σφίξει, προσθέτουμε το πιπέρι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ρίχνουμε μέσα τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ωραία και λεία κρέμα.
Στο τέλος προσθέτουμε και τα δύο τυριά.
Χωρίζουμε τη γέμιση σε τέσσερα μέρη.
Λαδώνουμε το ταψί μας με ένα πινέλο και βάζουμε το πρώτο φύλλο. Ξαναλαδώνουμε το φύλλο καλά και βάζουμε το δεύτερο φύλλο και από πάνω βάζουμε ένα τέταρτο της γέμισης.
Απλώνουμε πολύ καλά τη γέμιση να πάει σε όλη την επιφάνεια του φύλλου. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο για άλλα 3 φύλλα.
Τα δυο τελευταία φύλλα τα βάζουμε από πάνω με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως τα πρώτα.
Λαδώνουμε πολύ καλά το τελευταίο φύλλο και πριν το βάλουμε στο φούρνο βρέχουμε με λίγο νερό την πίτα μας.
Προσοχή δεν πατάμε τα φύλλα, τα αφήνουμε αεράτα όπως στρωθούν στο ταψί.
Τις άκρες από τα φύλλα που έχει στο ταψί τις σπρώχνουμε με το πινέλο μας γύρω γύρω να μπουν μέσα στο ταψί.
Χαράζουμε την πίτα μας σε τετράγωνα κομμάτια και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 50 – 60 λεπτά.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share