Σάββατο, 18 Μαΐου 2024

Μπιφτέκια στον ατμό από τη γιαγιά Ελένη: Ό,τι πιο υγιεινό έχετε φάει ποτέ

Δοκιμάστε τα και θα μας θυμηθείτε!

16 Μαΐου 2023 12:58
Μπιφτέκια στον ατμό από τη γιαγιά Ελένη: Ό,τι πιο υγιεινό έχετε φάει ποτέ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η συνταγή αυτή για μπιφτέκια στον ατμό είναι τέλεια και θα χρειαστούμε μόνο 5 υλικά για την παρασκευή τους. Μια πολύ νόστιμη και υγιεινή πρόταση για τους λάτρεις της διατροφής... με λίγες θερμίδες. Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό του Αλέξανδρου Παπανδρέου για τη ζύμη του κιμά που θα σας δώσει το πιο λαχταριστό μπιφτέκι που φάγατε ποτέ.

Υλικά

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • ψίχα από τέσσερις φέτες ψωμί βρεγμένες και στιμμένες καλά
  • 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 4 κρεμμύδια τριμμένα
  • 2 κουταλιές ρίγανη

Εκτέλεση

 Μπιφτέκια στον ατμό από τη γιαγιά Ελένη: Ό,τι πιο υγιεινό έχετε φάει ποτέ

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε μια κατσαρόλα και ένα ταψάκι που να ταιριάζει ακριβώς στο χείλος της κατσαρόλας. Αν όμως έχουμε ατμομάγειρα ή κάτι σχετικό δεν θα χρειαστούμε ταψί/κατσαρόλα…

Να τι κάνουμε:

Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα κρεμμύδια στον τρίφτη ή το μίξερ.

Σε ένα μπωλ βάζουμε τον κιμά, την ψίχα από το βρεγμένο και στιμμένο ψωμί, τα κρεμμύδια, τις δύο κουταλιές ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και το λάδι.

Ανακατεύουμε καλά, και πλάθουμε σε μπιφτέκια στο μέγεθος που μας αρέσει.

Μετά, παίρνουμε μια κατσαρόλα, τη γεμίζουμε με νερό μέχρι τη μέση, και τη βάζουμε στο μάτι της κουζίνας. Παίρνουμε ένα ταψί που να εφαρμόζει καλά στο χείλος της κατσαρόλας μας. Λαδώνουμε το ταψί και βάζουμε τα μπιφτέκια μας. Σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας. Ανάβουμε το μάτι και τ’ αφήνουμε να σιογοψηθούν στον ατμό για μία ώρα.

Σερβίρουμε με βραστά λαχανικά – για παράδειγμα, βράζουμε με τον ίδιο τρόπο ένα κομμάτι κουνουπίδι. Τέτοια μπιφτέκια στον ατμό δεν έχετε ξαναφάει!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share