Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024

«Μαεστρία» από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου: Το μυστικό του για την ζύμη του κιμά που θα σας δώσει το πιο λαχταριστό μπιφτέκι που φάγατε ποτέ

Θα γλέιφετε τα δάχτυλά σας!

15 Μαΐου 2023 12:58
«Μαεστρία» από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου: Το μυστικό του για την ζύμη του κιμά που θα σας δώσει το πιο λαχταριστό μπιφτέκι που φάγατε ποτέ
Από Ανθή Κουρεντζή

Ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου έχει το μυστικό για τα πιο νόστιμα μπιφτέκια που δοκιμάσατε ποτέ. Το μυστικό της συνταγής κρύβεται στην μείξη δύο ειδών κιμά που χαρίζει αξεπέραστη γεύση. Με την ευκαιρία, δείτε τα κεφτεδάκια με σάλτσα γιαουρτιού από τον Γιάννη Λουκάκο.

Υλικά

Για 4 άτομα

Για τα μπιφτέκια:

  • 500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά Μπούμπας
  • 500 γραμμάρια αρνίσιο κιμά Μπούμπας
  • 50 γραμμάρια βούτυρο Lurpak λιωμένο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • 1 κουταλιά Worcestershire sauce
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Για τα ψητά λαχανικά:
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 μελιτζάνα
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

«Μαεστρία» από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου: Το μυστικό του για την ζύμη του κιμά που θα σας δώσει το πιο λαχταριστό μπιφτέκι που φάγατε ποτέ

Εκτέλεση

  • Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο, κόβετε τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια, το κολοκύθι σε μακρόστενες φέτες και την μελιτζάνα σε στρογγυλές φέτες.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε τα υλικά για τον κιμά, τον μοσχαρίσιο κιμά, τον αρνίσιο κιμά, το λιωμένο βούτυρο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την μουστάρδα, την Worcestershire sauce, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Ζυμώνετε το μείγμα για τουλάχιστον 7 λεπτά, μέχρι το μείγμα να ξεκινάει να σχηματίζει μικρές ίνες, πλάθετε σε μπιφτέκια βάρους περίπου 200 γραμμαρίων και τα αφήνετε για τουλάχιστον 30 λεπτά να ξεκουραστούν.
  • Τοποθετείτε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ, τα περιχύνετε σε με ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  • Τοποθετείτε τα μπιφτέκια στην optigrill Tefal και τα ψήνετε στο πρόγραμμα κρεατικών μέχρι να πάρει την ένδειξη καλά ψημένο.
  • Τοποθετείτε τα λαχανικά στην optigrill Tefal και τα ψήνετε στο πρόγραμμα λαχανικών μέχρι να πάρει την ένδειξη ψημένο.
  • Σερβίρετε τα ψητά λαχανικά μαζί με τα μπιφτέκια σε μεγάλα, ατομικά πιάτα περιχύνοντας με λίγο ελαιόλαδο.

Το μπιφτέκι σε άλλο επίπεδο: Το μυρωδικό που «απογειώνει» τη γεύση του στη σχάρα

Τα μπιφτέκια και τα burger είναι ένα φαγητό ιδιαίτερα αγαπητό σε μικρούς και μεγάλους και είναι ένα από τα πιο απλά και νόστιμα φαγητά που μπορεί να φτιάξει ακόμη και ένα εργένης.

Κι όμως, όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται ακόμη και σε ένα τέτοιο φαγητό μπορεί να κάνουμε λάθη, για παράδειγμα, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να βάζετε σκόρδο στα μπιφτέκια σας. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποια μικρά μυστικά που μπορούν να απογειώσουν το γεύμα σας κι ένα τέτοιο θα σας δείξουμε και σήμερα.

Το καλοκαίρι ενδείκνυται για μπαρμπεκιού και ψήσιμο στη σχάρα, τι μπορείτε όμως να κάνετε για να βγουν πιο ζουμερά και γευστικά τα μπιφτέκια σας;

Πριν τα βάλετε στη σχάρα μπορείτε να ρίξετε κάρβουνα δενδρολίβανο ή θυμάρι, ή λουίζα. Τα μυρωδικά αυτά θα δώσουν μια πιο έντονη γεύση στα μπιφτέκια σας και μια ιδιαίτερη μυρωδιά καπνιστού. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα ψήσετε μπιφτέκια ξέρετε τι πρέπει να κάνετε.

Το μυστικό με το γάλα που θα απογειώσει τα μπιφτέκια σας

Μπιφτέκια στη σχάρα

Τα μυστικά στον τομέα της μαγειρικής δεν σταματούν ποτέ και πάντα μας εκπλήσσουν. Ακόμη και για το πιο απλό φαγητό υπάρχει ένα μυστικό που θα το αναβαθμίσει, όπως τα μπιφτέκια.

Μπορεί θεωρητικά να ανήκει στην κατηγορία με τα απλά φαγητά που μπορεί να φτιάξει κι ένας εργένης ή ένας φοιτητής αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν κάποια σημεία "κλειδιά" που θα απογειώσουν την γεύση τους. Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό μυστικό για τα τέλεια μπιφτέκια, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν προσθέσετε στα μπιφτέκια σας σιμιγδάλι.

Θέλετε τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια; Η λύση είναι απλούστατη και κρύβεται στο γάλα. Προσθέστε στον κιμά σας περίπου 3 κουταλιές της σούπας γάλα φρέσκο ή εβαπορέ και τα μπιφτέκια σας θα γίνουν τόσο αφράτα που ούτε καν περιμένατε.

Ο λόγος είναι πως το γάλα προσδίδει την απαραίτητη υγρασία και παράλληλα σπάει τις ίνες του κιμά με αποτέλεσμα να τον "μαλακώνει".

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share