Τρίτη, 21 Μαΐου 2024

Ο Πάνος Ιωαννίδης έχει την πρόταση για ενναλλακτικά μακαρόνια με κιμά - Η συνταγή που θα γίνει έμμονη ιδέα

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

12 Μαΐου 2023 12:01
Ο Πάνος Ιωαννίδης έχει την πρόταση για ενναλλακτικά μακαρόνια με κιμά - Η συνταγή που θα γίνει έμμονη ιδέα
Από Ανθή Κουρεντζή

Εναλλακτική μακαρονάδα μπολονέζ από τον Πάνο Ιωαννίδη με λουκάνικο και μυζήθρα. Ο γνωστός σεφ προτείνει μια διαφορετική παραλλαγή της περίφημης σάλτσας κιμά βάζοντας κομμάτια λουκάνικου. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή του Γιάννη Λουκάκου για μακαρόνια με κιμά.

Υλικά

  • 500 ml ελαιόλαδο
  • 200 γρ.κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2μεγάλες σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 350 γρ.κιμάς από λεπτά λουκάνικα (όχι τυποποιημένα )
  • 900 γρ.ντοματίνια (κομμένα στα 4)
  • 270 mlκόκκινο κρασί
  • 1κ.σ. φύλλα φρέσκο θυμάρι
  • κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • 4 μπαχάρια
  • 2 γαρύφαλλα
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • q.s.αλάτι
  • q.s.πιπέρι κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 480 γρ.παπαρδέλες

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

  • 200 γρ.σκληρή μυζήθρα

Ο Πάνος Ιωαννίδης έχει την πρόταση για ενναλλακτικά μακαρόνια με κιμά - Η συνταγή που θα γίνει έμμονη ιδέα
Ο Πάνος Ιωαννίδης έχει την πρόταση για ενναλλακτικά μακαρόνια με κιμά - Η συνταγή που θα γίνει έμμονη ιδέα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μπαχαρικά και σοτάρουμε καλά για 15΄ ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα με ξύλινη σπάτουλα.
  • Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και ξύνουμε την κατσαρόλα, για να ξεκολλήσουμε τυχόν κομμάτια κιμά που έχουν κολλήσει.
  • Αφήνουμε το κρασί να πάρει βράση και προσθέτουμε τα κομμένα ντοματίνια.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζουμε τη μπολονέζ για 45΄ με 50΄(σκεπασμένη για καπάκι), ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να μην “πιάσει”.
  • Στα τελευταία 10΄αφαιρούμε το καπάκι, για να δέσει η σάλτσα.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τα φύλλα από το φρέσκο θυμάρι, το βούτυρο.
  • Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
  • Γεμίζουμε μία μεγάλη κατσαρόλα κατά τα 2/3 με νερό, αλατίζουμε καλά και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά, σκεπασμένη με καπάκι.
  • Μόλις βράσει το νερό,ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10΄.
  • Σουρώνουμε, αναμειγνύουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και σερβίρουμε με την τριμμένη μυζήθρα.

«Ζουμπουρλούδικα» μπιφτέκια: Τα 3 πολύτιμα βήματα για να γίνουν super νόστιμα και ζουμερά

Ένα πιάτο φαγητού που μπορεί να δελεάσει και τον πιο δύσκολο καλεσμένο είναι σίγουρα τα μπιφτέκια, είτε συνοδεύονται από ρύζι ή πατάτες, είτε με λίγη δροσερή σαλάτα. Με την ευκαιρία, δείτε την αξεπέραστη συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου για μπιφτέκια με πατάτες στον φούρνο.

Αν και η διαδικασία παρασκευής τους είναι απλή και θεωρείται ένα από τα εύκολα φαγητά, είναι γεγονός πως πολλές φορές μπορεί και να μην πετύχουν. Υπάρχουν κάποια μυστικά για να βγουν τα μπιφτέκια μας ζουμερά και αφράτα και μόλις τα ανακαλύψαμε.

Με μια έρευνα στο διαδίκτυο είδαμε πως στο επίσημο κανάλι στο YouTube του Live Kitchen έχουν αποκαλυφθεί τα 3 μυστικά για σίγουρη επιτυχία.

Υλικά

  • 500 γ μοσχαρίσιο 500γ χοιρινό
  • 2 κρεμμύδια στον τρίφτη
  • 1 δοντάκι σκόρδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι η μισό μισό με νοστιμιά
  • 2 κουταλάκια ρίγανη
  • 1κτγ γλυκό κόκκινο πιπέρι
  • 1/3 του κουταλιού μαύρο πιπέρι
  • 3 κουταλάκια της σούπας λάδι
  • ψωμί η φρυγανιά 100γρ
  • 1/2 κτγ μουστάρδα
  • 1/2κτγ κύμινο
  • 1/3 κτγ μπαχάρι τριμμένο
  • 2 κτγ μπεκιν
  • 1 κτγ ξύδι
  • προαιρετικό 2 αυγά

Εκτέλεση

Το πρώτο βήμα για τη συνταγή μας είναι να πάρουμε την ψίχα από το ψωμί και να την χτυπήσουμε στον τρίφτη. Μόλις έχουν γίνει σαν φρυγανιά, βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και τρίβουμε και τα κρεμμύδια.

Πρώτο μυστικό: Αφού τρίψουμε στον τρίφτη τα κρεμμύδια, το πρώτο μυστικό είναι να το σοτάρουμε ελάχιστα στο τηγάνι με λίγο λάδι και σκόρδο. Αυτό βοηθάει στο να μην μας ενοχλήσει το κρεμμύδι στο στομάχι ενώ ρουφάει τα υγρά και βγαίνουν οι μυρωδιές στο μπιφτέκι μας.

Στη συνέχεια, αφαιρούμε από τη φωτιά και μέσα στο μπολ με τον κιμά ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το τριμμένο ψωμί, τη ρίγανη, το πιπέρι και τα υπόλοιπα μυρωδικά μας. Βάζουμε στο μείγμα μας το λάδι και στο τέλος ρίχνουμε την κουταλιά μουστάρδας αλλά και το μπαλσάμικο. Πλάθουμε καλά τα υλικά μας μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Δεύτερο μυστικό: Ρίχνουμε στο μείγμα 2 κουταλιές μπέικιν πάουντερ. Αυτό θα βοηθήσει να φουσκώσουν τα μπιφτέκια μας ενώ δεν θα κολλήσουν στη σχάρα.

Σε δυνατή φωτιά και σε ένα σχαροτήγανο βάζουμε τα μπιφτέκια μας να ψηθούν.Tip2: Μόλις δούμε πως ολόγυρα τα μπιφτέκια μας παίρνουν ένα λευκό χρώμα, είναι έτοιμα να τα γυρίσουμε.

Τρίτο μυστικό: Αφού έχουμε βάλει τα μπιφτέκια στη σχάρα, πριν αποσύρουμε από τη φωτιά τα αλείφουμε με λίγη κέτσαπ σε κάθε πλευρά.

Τα μπιφτέκια μας είναι έτοιμα. Μπορούμε να συνοδεύσουμε με baby πατάτες ή σαλάτα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share