«Μερακλής» ο Αλέξανδρος Παπανδρέου: Μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο - Το μυστικό μπαχαρικό που τα κάνει πεντανόστιμα
Η συνταγή που κάνει θραύση
Ο «μερακλής» σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου μοιράστηκε μια συνταγή για μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο και αποκάλυψε το μυστικό μπαχαρικό που τα κάνει πεντανόστιμα.
Αν ωστόσο δε θέλετε μοσχαρίσιο κρέας, μπορείτε να δείτε τη συνταγή για μπιφτέκια με κιμά από ζυγούρι.
Υλικά
Για 4 άτομα
- 700 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
- 1 κρεμμύδι
- 1 τομάτα
- 150 γραμμάρια μπαγιάτικο ψωμί
- 500 γραμμάρια μοσχαρίσιο ζωμό για το ψωμί
- 50 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
- 2 αυγά
- 2 κουταλάκια πάπρικα γλυκιά
- 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 350 γραμμάρια baby πατάτες
- 80 γραμμάρια βούτυρο
- 200 γραμμάρια ζωμό κοτόπουλο
- 100 ml λευκό κρασί
- Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε το μπαγιάτικο ψωμί μαζί με τον μοσχαρίσιο ζωμό και το αφήνετε να μουλιάσει καλά.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με την τομάτα και τον μαϊντανό.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι τοποθετείτε τα 50 γραμμάρια βούτυρο και το βάζετε σε χαμηλή φωτιά να λιώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια, το μοσχαρίσιο κιμά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την ψιλοκομμένη τομάτα, το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά, την γλυκιά, πάπρικα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το μπαγιάτικο ψωμί, αφού το έχετε στραγγίξει καλά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ζυμώνετε καλά τον κιμά για 5-7 λεπτά, πλάθετε 6 μεγάλα μπιφτέκια και τα τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό ταψί.
Κόβετε τις baby πατάτες στα 4, τις τοποθετείτε στο ταψί με τα μπιφτέκια και προσθέτετε τα 80 γραμμάρια βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το ζωμό κοτόπουλο, το λευκό κρασί, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε τα μπιφτέκια στο ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 35-40 λεπτά.
Όταν τα μπιφτέκια είναι έτοιμα, τα αποσύρετε από τον φούρνο, προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και σερβίρετε