Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Bruce Nordstrom - Γνωστός ως ο απόλυτος γκουρού του λιανεμπορίου

Από ένα μικρό κατάστημα υποδημάτων, σε μια παγκόσμια αυτοκρατορία

21 Μαΐου 2024 18:23
Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Bruce Nordstrom - Γνωστός ως ο απόλυτος γκουρού του λιανεμπορίου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών ο δισεκατομμυριούχος Bruce Nordstrom, που ήταν γνωστός ως ο «γκουρού του λιανεμπορίου». Είχε μετατρέψει την οικογενειακή επιχείρηση υποδηματοπωλείων του σε διεθνή «κολοσσό» μόδας, γνωστό ως Nordstrom.

Ο Bruce Nordstrom πέθανε στο σπίτι του στην πολιτεία της Ουάσινγκτον των ΗΠΑ το περασμένο Σάββατο (18/5), έχοντας στο πλάι του τη σύζυγό του, Τζίνι, όπως ανέφερε σχετικά η οικογένειά του και η Nordstrom Inc με έδρα το Σιάτλ.

«Ο πατέρας μας αφήνει πίσω του μια ισχυρή κληρονομιά ως θρυλικό επιχειρηματικό στέλεχος, γενναιόδωρος πολίτης της κοινότητας και πιστός φίλος» ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι γιοι του, ο διευθύνων σύμβουλος της Nordstrom, Erik Nordstrom και ο πρόεδρος της εταιρείας Pete Nordstrom.

Σε αυτό το σημείο, θυμίζουμε πως πέθανε και ο διαβόητος «Εσκομπάρ» της Κρήτης - Πλήθος κόσμου στην κηδεία του 51χρονου

Ο Bruce Nordstrom, η περιουσία του οποίου ανά τα χρόνια άγγιξε το 1 δις. δολάρια, αποσύρθηκε από τα εκτελεστικά χρέη της εταιρείας το 1995, τη στιγμή που η η τρίτη γενιά παρέδωσε τα «ηνία» στην τέταρτη. Αποσύρθηκε από πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Nordstrom το 2006.

Ο γίγαντας του λιανεμπορίου κατάφερε από το Σιάτλ και την οικογενειακή επιχείρηση υποδηματοπωλείων, να ανοίξει 182 καταστήματα σε 28 πολιτείες και να προσφέρει ηλεκτρονικές αγορές σε 30 χώρες.

Ο Bruce Nordstrom ήταν μέλος της τρίτης γενιάς της οικογένειας που διηύθυνε την περιφερειακή αλυσίδα καταστημάτων υποδημάτων, η οποία συγκέντρωσε λιγότερα από 40 εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις. Ο ίδιος και τα ξαδέλφια του ανέλαβαν τα ηνία το 1968.

Η εταιρεία τους μπήκε στο χρηματιστήριο το 1971 και επέκτειναν την παρουσία της σε όλες τις ΗΠΑ, ενώ παράλληλα λάνσαραν τα καταστήματα Nordstrom Rack με χαμηλότερες τιμές.

Ποιος ήταν ο Bruce Nordstrom

Ο Bruce Nordstrom γεννήθηκε στο Σιάτλ την 1η Οκτωβρίου 1933 και άρχισε να εργάζεται στο κατάστημα υποδημάτων Nordstrom στο κέντρο της πόλης σε ηλικία εννέα ετών.

Του ανατέθηκε να σκουπίζει τα πατώματα και να σπάει χαρτόκουτα, κερδίζοντας μόλις 25 σεντς την ώρα. Στα απομνημονεύματά του, είχε γράψει πως αισθανόταν «υπερήφανος», στεκούμενος στη σειρά για να παραλάβει τον μισθό του.

Πήρε το πτυχίο του το 1955 από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, όπου ήταν μέλος της ομάδας κωπηλασίας και γνώρισε την πρώτη του σύζυγο Fran.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share