Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024

Η Ιταλία χτυπάει την πόρτα της κουζίνας: Αυτή είναι η πιο γευστική μακαρονάδα

Άπαιχτη συνταγή που θα σε ξετρελάνει

21 Μαΐου 2024 14:44
Η Ιταλία χτυπάει την πόρτα της κουζίνας: Αυτή είναι η πιο γευστική μακαρονάδα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Άπαιχτη συνταγή για μακαρονάδα «alfredo» με λιωμένο τυρί και μαγειρεμένο σκόρδο. Δε χρειάζεται να ταξιδέψεις στη Ρώμη. Έρχεται η Ρώμη σε εσένα!

Διαβάστε επίσης: Γευστικός «οργασμός» στο λεπτό: Εύκολη μακαρονάδα με κεφτεδάκια στον φούρνο

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • 150 γρ. Βούτυρο Αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. Κεφαλοτύρι τριμμένο στο λεπτό του τρίφτη
  • 150 γρ. Κασέρι τριμμένο στο λεπτό του τρίφτη
  • 15 γρ. σκόρδο μαγειρεμένο στο ελαιόλαδο, πολτοποιημένο
  • 200 γρ. νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
  • αλάτι

Για το μαγειρεμένο σκόρδο

  • 20 γρ. σκόρδο σκελίδες, καθαρισμένες
  • 200 γρ. ελαιόλαδο

Μακαρονάδα ιταλική αλφρεντο

Εκτέλεση

  • Σε μία κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σουρώνουμε και κρατάμε 200γρ. από το νερό που έβρασαν.
  • Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το νερό των ζυμαρικών, προσθέτουμε το βούτυρο Αγελάδος και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει πλήρως.
  • Προσθέτουμε το μαγειρεμένο σκόρδο, αλατίζουμε, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα και να έχουμε ένα χυλωμένο αποτέλεσμα.
  • Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε 100 γρ. κεφαλοτύρι, 100 γρ. κασέρι και ανακατεύουμε με μία τσιμπίδα ώστε να ομογενοποιηθούν.
  • Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται και σερβίρουμε σε πιάτα.
  • Γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα τριμμένα τυριά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tips: Αν η σάλτσα πήξει αρκετά με την προσθήκη των τυριών μπορούμε να αραιώσουμε με λίγο επιπλέον νερό ζυμαρικών.

Για το μαγειρεμένο σκόρδο

  • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο.
  • Μαγειρεύουμε το σκόρδο μέχρι να μαλακώσει πλήρως και να αποκτήσει σκούρο καστανό χρώμα.
  • Αφαιρούμε το σκόρδο από το λάδι, το αφήνουμε να κρυώσει και το λιώνουμε με ένα πιρούνι.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share