Σάββατο, 18 Μαΐου 2024

Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Ολοταχώς για το πέμπτο game που θα κρίνει την πρόκριση στο Final Four της EuroLeague

Το καθοριστικό Game 5 θα διεξαχθεί την Τετάρτη του Πάσχα (8 Μαΐου)

2 Μαΐου 2024 21:36
Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Ολοταχώς για το πέμπτο game που θα κρίνει την πρόκριση στο Final Four της EuroLeague
(EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Ολυμπιακός ισοπέδωσε τη Μπαρτσελόνα και ισοφάρισε τη σειρά των playoffs της EuroLeague σε 2-2. Πότε θα γίνει το Game 5 που θα κρίνει την πρόκριση στο Final Four.

Με την ευκαιρία, δείτε την δυσάρεστη είδηση για την λίμπερο του Πανθηναικού Πέννυ Ρόγκα.

Ο Ολυμπιακός ήταν επιβλητικός στο Game 4 απέναντι στη Μπαρτσελόνα και έστειλε τη σειρά σε πέμπτο παιχνίδι στη Βαρκελώνη.

Το καθοριστικό Game 5 θα διεξαχθεί την Τετάρτη του Πάσχα (8 Μαΐου), με την ώρα του αγώνα να μην έχει οριστεί ακόμη.

Πλέον η σειρά βρίσκεται στο 2-2 και ο νικητής του επόμενου παιχνιδιού θα πάρει την πρόκριση στο Final Four του Βερολίνου.

Το ματς

Με την καλή του πεντάδα (Γουόκαπ, Κάναν, Παπανικολάου, Πίτερς, Φαλ) άνοιξε το ματς ο Ολυμπιακός, που είδε τον Βέσελι να σκοράρει πέντε πόντους για το 6-9 στο 3'. Ο Φαλ ήταν εξίσου εκπληκτικός, με το σκορ να πηγαίνει ψηλά (14-19 στο 5') χάρη στην αποτελεσματικότητα των δύο ομάδων κοντά στο καλάθι, πριν ο Κάναν βάλει τρίποντο για το 17-19 και ο Φαλ ξανακαρφώσει για το 19-21 προς τα τέλη της περιόδου.

Ο Μπαρτζώκας πήγε με Γουίλιαμς-Γκος, ΜακΚίσικ, Λαρεντζάκη, Πετρούσεβ, Μιλουτίνοβ στο ξεκίνημα της δεύτερης, με τους ΜακΚίσικ - Λαρεντζάκη να πατούν το γκάζι και να σκοράρουν κατά ριπάς για το 29-23 στο 12'. Τι ακολούθησε; Ξέσπασμα από τους Μιλουτίνοβ - Γουίλιαμς-Γκος για το 36-23, με το ΣΕΦ να φλέγεται και τον Γκριμάου να προσπαθεί να ηρεμήσει τους παίκτες του που δέχθηκαν σερί 17-0. Το 53-37 του ημιχρόνου ήταν αποτέλεσμα της εκπληκτικής απόδοσης της second unit, με τους γηπεδούχους να βρίσκουν εννέα πόντους από τα λάθη των αντιπάλων τους και τους Καταλανούς να έχουν 3/9 βολές.

Ο Μπαρτζώκας άνοιξε το β' μέρος με τον Γουίλιαμς-Γκος αντί του Γουόκαπ κι εκείνος έβαλε τρίποντο για το 56-37, πριν το σερί φτάσει στο 8-0 για το 61-37 που οδήγησε σε timeout του Γκριμάου. Ακολούθησε ένα 0-8 για το 61-45 στο 27', πριν ο Γουίλιαμς-Γκος κι ο Παπανικολάου σκοράρουν για το 66-45 που έκρινε οριστικά τον αγώνα στο 29'. Το πρώτο καλάθι του αρχηγού πανηγυρίστηκε έξαλλα, με τη Μπαρτσελόνα να καταλαβαίνει ότι είχαν όλα τελειώσει. Γι' αυτή τη βραδιά.

Η τέταρτη περίοδος είχε ξεκάθαρα διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους δύο προπονητές να αντιλαμβάνονται ότι τα κρίσιμα βρίσκονταν μπροστά τους και να διαχειρίζονται ανάλογα τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share