Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024

Παναθηναϊκός: Το όνειρο του Βοτανικού πλησιάζει - «Επιτέλους ξεκινάμε»

Η ενημέρωση του Παναγιώτη Μαλακατέ στη συνέντευξη Τύπου

19 Απριλίου 2024 13:23
Παναθηναϊκός: Το όνειρο του Βοτανικού πλησιάζει - «Επιτέλους ξεκινάμε»
ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το όνειρο του γηπέδου του Βοτανικού για τον Παναθηναϊκό πλησιάζει κι άλλο, με τον Παναγιώτη Μαλακατέ να ενημερώνει για τις εργασίες.

Με τα λόγια αυτά ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ανακοίνωσε την έναρξη των εργασιών στον χώρο του Βοτανικού για το μεγάλο έργο της Διπλής Ανάπλασης και την ανέγερση του γηπέδου του Παναθηναϊκού, στη συνέντευξη Τύπου που είχε ανακοινωθεί προς τα ΜΜΕ.

«Σας καλέσαμε σήμερα με τον Δήμαρχο για να σας ενημερώσουμε για τις πολύ σημαντικές εξελίξεις της Διπλής Ανάπλασης. Με δύο λέξεις: επιτέλους ξεκινάμε! Για την ακρίβεια, ξεκινήσαμε!», ήταν τα πρώτα λόγια του προέδρου του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στην συνέντευξη Τύπου με τον Δήμαρχο Αθηναίων και συνέχισε:

«Όλο αυτό το χρονικό διάστημα ήμασταν σε συνεχείς συζητήσεις, με τον Δήμαρχο και τους εμπλεκόμενους φορείς, για να είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την εξέλιξη των εργασιών»

Βοτανικός: «Ένταξη» της χρηματοδότησης 115 εκατ. ευρώ στα προγράμματα του ΥΠΕΝ για το γήπεδο του Παναθηναϊκού

Βοτανικός: Άλλο ένα βήμα, τυπικό μεν, ουσιαστικό δε, έγινε στις 20 Μαρτίου για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού, καθώς το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισημοποίησε τη χρηματοδότηση της Διπλής Ανάπλασης με 115 εκατ. ευρώ!

Θυμίζουμε, προηγουμένως έγινε γνωστό πως η Δημοτική Επιτροπή της Αθήνας ενέκρινε την πρόταση, που θα κατατεθεί προς το αρμόδιο υπουργείο για κονδύλι, που φτάνει τα 6,83 εκατ. ευρώ και το οποίο αφορά στις απαραίτητες χωματουργικές εργασίες, προκειμένου να καθαριστεί το οικόπεδο.

Αυτή η εξέλιξη, λοιπόν, αποτελεί μια τυπική διαδικασία, όπως συμβαίνει σε αντίστοιχες περιπτώσεις, αλλά δεν παύει να αποτελεί την «επισφράγιση» του «κλειδώματος» της χρηματοδότησης, σε σχετικό τομεακό πρόγραμμα, για την κατασκευή του νέο ποδοσφαιρικού γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό που προωθείται στο πλαίσιο της μεγάλης μητροπολιτικού χαρακτήρα αστικής παρέμβασης, την γνωστή «Διπλή Ανάπλαση Βοτανικού-Λ. Αλεξάνδρας».

Βοτανικός: «Ένταξη» της χρηματοδότησης 115 εκατ. ευρώ στα προγράμματα του ΥΠΕΝ για το γήπεδο του Παναθηναϊκού

Η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Αθηναίων και αυτή χθες με τη σειρά της ενέκρινε την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης, στη σχετική ανακοίνωση πρόθεσης χρηματοδότησης του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΣΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ», ποσού 115 εκατ. ευρώ, προκειμένου και επίσημα η πράξη να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας «Πράσινες πόλεις (αστικές αναπλάσεις, εκσυγχρονισμός στόλου αστικών μεταφορών κ.λπ.)» του ΤΠΑ/ΠΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο κατασκευής έχει αναλάβει η κοινοπραξία «ΤΕΡΝΑ Α.Ε.-ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε.-ΜΕΤΚΑ ΑΤΕ». Το νέο γήπεδο ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό θα είναι ένα σύγχρονο και λειτουργικό στάδιο χωρητικότητας έως 40.000 θέσεων Διεθνών Προδιαγραφών κατηγορίας 4 Αστέρων κατά FIFA/UEFA.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share