Κυριακή, 09 Ιουνίου 2024

Αφοπλιστικός ο Βαγγέλης Μαρινάκης: «Δεν θέλω να μαθαίνω από τις ήττες μου, γιατί δεν μου αρέσει να χάνω» - Το συμβολικό τατουάζ του και η συνέντευξη στην Daily Mail

«Έχω την μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα», είπε μεταξύ άλλων.

14 Μαΐου 2024 13:35
Αφοπλιστικός ο Βαγγέλης Μαρινάκης: «Δεν θέλω να μαθαίνω από τις ήττες μου, γιατί δεν μου αρέσει να χάνω» - Το συμβολικό τατουάζ του και η συνέντευξη στην Daily Mail
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, παραχώρησε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην Daily Mail και μίλησε για την «απέχθεια» του για τις ήττες, για τα ζητήματα διαιτησίας από την Νότιγχαμ Φόρεστ, τη διαμάχη με τον Γκάρι Νεβίλ και για τους λόγους που επιβλήθηκε ποινή για παραβίαση του PSR στην ομάδα του.

Ιδιαίτερα αφοπλιστική ήταν η απάντηση του ισχυρού άντρα του Ολυμπιακού και της Νότιγχαμ Φόρεστ όταν δήλωσε ότι δεν είναι άνθρωπος που μαθαίνει από τις ήττες του, γιατί πολύ απλά... δεν του αρέσει να χάνει!

Δείτε επίσης: «Καψόνι» Βαγγέλη Μαρινάκη σε Γρηγόρη Αρναούτογλου

«Οι άνθρωποι λένε πως μαθαίνεις από τις ήττες σου, αλλά εγώ θέλω νίκες όχι ήττες. Δεν θέλω να μαθαίνω από τις ήττες. Θέλω να μαθαίνω κερδίζοντας».

Αναφορικά με το περιστατικό που φάνηκε να κυνηγάει τον διαιτητή Τίρνεϊ στο ματς με τη Λίβερπουλ, τόνισε ότι όλο αυτό ήταν στη φαντασία του SkySports και των άλλων που είπαν αυτό το πράγμα.

«Ήμουν εκεί για να δείξω στην ομάδα ότι υπάρχει κλίμα ενότητας, όπως έχω κάνει κι άλλες φορές στο παρελθόν, μετά από μία απαίσια (διαιτητική) απόφαση. Εγώ απλά στεκόμουν έξω απ' το τούνελ, ο διαιτητής πέρασε περπατώντας από δίπλα μου και δεν τον κοίταξα καν. Γι' αυτό η Premier League δεν με αμφισβήτησε ποτέ γι' αυτό», είπε ο πρόεδρος.

Για την αγάπη του την Νότιγχαμ Φόρεστ

«Μπράιαν Κλαφ, Τζον Ρόμπερτσον, Στιούαρτ Πιρς, Ρόι Κιν, Τρέβορ Φράνσις, τα Ευρωπαϊκά κύπελλα, ξέρω την ιστορία. Για μένα, έχοντας στα χέρια μου την μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, αν επένδυα στην Αγγλία, ήθελα να επενδύσω σε μια εξίσου μεγάλη ομάδα. Μια ομάδα με κόσμο και μεγάλη βάση οπαδών», εξομολογηθηκε ο κ. Μαρινάκης.

Πρόσθεσε ότι: «Πάντα μου άρεσε η Φόρεστ. Όταν ήρθα για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο, 15 ετών, θυμάμαι πάντα ότι ήταν η εποχή που η Λίβερπουλ και η Φόρεστ τα πήγαιναν εξαιρετικά. Δεν το βλέπω ως χρήματα ή ως μία συναλλαγή. Για μένα είναι καθήκον μας να αναβιώσουμε την ιστορία».

Για το γεγονός ότι ο ίδιος έχει αφήσει το αποτύπωμά του στην Νότιγχαμ ενώ συνήθως οι ιδιοκτήτες των ομάδων στην Premier δεν εμφανίζονται:

«Έχω παρακολουθήσει πάνω από 100 αγώνες στο City Ground ή εκτός έδρας και δεν είχαμε ποτέ κανένα επεισόδιο. Έχουμε νικήσει και έχουμε χάσει παιχνίδια – μεγάλα παιχνίδια – αλλά είχαμε πάντα εξαιρετική φήμη. Ακόμη και η "Key Match Incidents" παραδέχεται ότι είχαμε επτά λανθασμένες αποφάσεις εναντίον μας, ενώ άλλες εννέα δεν ελήφθησαν καν υπ’ όψιν».

Αναφορικά με ένα θέμα που «καίει» και δεν είναι άλλο από τις κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον του Στιούαρτ Άτγουελ, o οποίος ήταν στο VAR του αγώνα με την Έβερτον, ότι είναι οπαδός της Λούτον - με την οποία η Φόρεστ πάλευε για την παραμονή - και έπρεπε να εξαιρεθεί από το παιχνίδι, ο ισχυρός άντρας του Ολυμπιακού και της Φόρεστ εξήγησε:

«Αυτό δικαιούστε να μου το ρωτήσετε. Η αλήθεια είναι ότι ο συγκεκριμένος διαιτητής είναι γνωστό ότι είναι οπαδός της Λούτον – και αναμφίβολα το έχει δηλώσει στην αρμόδια επιτροπή διαιτησίας (PGMOL), όπως πρέπει όλοι να κάνουν.

Κατά τη γνώμη μου, η PGMOL δεν έπρεπε να τον επιλέξει για αυτόν τον αγώνα. Η Λούτον ήταν ακριβώς κάτω από τη Φόρεστ (στην 18η θέση) και στην ζώνη του υποβιβασμού. Ο αγώνας με την Έβερτον ήταν εξαιρετικά σημαντικός για την επιβίωση του συλλόγου στην Premie League. Η PGMOL δεν θα έπρεπε να έχει ρισκάρει ούτε καν την υποψία οποιασδήποτε μεροληψίας, ακόμη και ασυνείδητης.

Για να γίνω σαφής, δεν περιμένουμε να υπαγορεύσουμε ή να επιβάλουμε μια αλλαγή στην PGMOL ή στην Premier League, αλλά είναι καθήκον μας να προειδοποιούμε για μια κατάσταση και να είμαστε προνοητικοί. Αν αυτό είναι έγκλημα…».

Για το γεγονός ότι ο Χάουαρντ Γουέμπ (επικεφαλής της PGMOL) παραδέχθηκε ότι έπρεπε να δοθεί τουλάχιστον ένα πέναλτι στην Νότιγχαμ στον αγώνα με την Έβερτον: «Υπήρχαν τρία αδιαμφισβήτητα πέναλτι – όχι ένα. Έχουμε την ανάλυση από έμπιστους ειδικούς για να το αποδείξουμε».

Βαγγέλης Μαρινάκης

Για το δίκτυο Sky Sports και τη διαιτησία

Ο πρόεδρος μίλησε για τη μήνυση που κατέθεσε στον Γκάρι Νεβίλ με τα τις δηλώσεις του γνωστού σχολιαστή και πρώην ποδοσφαιριστή για την ανακοίνωση της Νότιγχαμ για την διαιτησία:

«Βγάλαμε αυτή την ανακοίνωση γιατί προσπαθήσαμε να προστατευτούμε και μετά έγινε μεγάλη φασαρία – αλλά αυτό έγινε από το Sky Sports και συγκεκριμένα άτομα.

Μπορώ να σας φέρω 100 παραδείγματα περιπτώσεων που υπερέβαλαν, δεν είπαν την αλήθεια και ταπείνωσαν ανθρώπους. Ο Νέβιλ υπόκειται σίγουρα και αυτός στους κανόνες της FA – είναι στη διοίκηση της Σάλφορντ. Το σχόλιό του για τον σύλλογο ήταν εξωφρενικό, αλλά η FA δεν έκανε τίποτα.

Πρέπει να είμαι προσεκτικός επειδή οι δικηγόροι μας έχουν ήδη έρθει σε επαφή με το Sky σχετικά με τον Νέβιλ και αυτό δεν έχει τελειώσει ακόμα. Τα σχόλια και οι λέξεις που χρησιμοποίησε ήταν ακατάλληλα, δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα και έβλαψαν ανθρώπους».

Όσο για το κόστος που είχαν στην ομάδα του τα λάθη της διαιτησίας ανέφερε: «Σίγουρα αυτά έχουν πληγώσει την θέση μας στη βαθμολογία. Ανησυχώ πολύ για αυτό και εξακολουθώ να το σκέφτομαι και να συζητώ με το διοικητικό συμβούλιο για το ποια θα ήταν η κατάλληλη πορεία δράσης, συμπεριλαμβανομένων των νομικών μέτρων».

Οι έξι λέξεις που έγιναν τατουάζ στο αριστερό του χέρι

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο πλαίσιο της συνέντευξής του στη Daily Mail,, όπου μίλησε κυρίως για την παρουσία του στη Νότιγχαμ Φόρεστ, τους στόχους του με την αγγλική ομάδα, αλλά και τη γενικότερη φιλοσοφία του, φωταγραφήθηκε κιόλας.

Το τατουάζ του ισχυρού άντρα του ποδοσφαίρου, κέντρισε όλα τα βλέμματα.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share