Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024

Απογειώστε τα μπιφτέκια: Το υλικό «έκπληξη» που θα χαρίσει extra νοστιμιά και ζουμερό αποτέλεσμα

Θα σας τρέξουν τα σάλια

13 Φεβρουαρίου 2024 09:50
Απογειώστε τα μπιφτέκια: Το υλικό «έκπληξη» που θα χαρίσει extra νοστιμιά και ζουμερό αποτέλεσμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ζουμερά μπιφτέκια από μοσχαρίσιο κιμά με μανιτάρια, συνοδεία δροσερής σαλάτας με ντοματίνια. Μια εύκολη, γρήγορη και θρεπτική λύση για ένα πλήρες μεσημεριανό ή ένα ελαφρύ βραδινό. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για αρωματική τυρόπιτα με κρεμμυδάκια και άνηθο.

Υλικά

Για τα μανιτάρια

  • 500 γρ. μανιτάρια λευκά, σε φέτες
  • 3-4 κλωνάρια δεντρολίβανο, φρέσκο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ελαφρώς κοπανισμένες
  • 40 ml ελαιόλαδο

Για το μπιφτέκι

  • 600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος από ελιά
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη + 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
  • 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας κέτσαπ
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
  • 1 κουτ. σούπας ούζο
  • 150 γρ. ψωμί, μουσκεμένο και στυμμένο
  • 3/4 φλ. τριμμένος πάγος
  • 90 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τα ντοματίνια
  • 300 γρ. ντοματίνια, κομμένα στα 4
  • 4 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο κρεμμύδι + 2 κουτ. σούπας φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας ούζο
  • 50 ml φρέσκος χυμός λεμονιού
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Απογειώστε τα μπιφτέκια: Το υλικό «έκπληξη» που θα προσδώσει extra νοστιμιά και ζουμερό αποτέλεσμα

Εκτέλεση

  • Σε τηγάνι σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά στο μισό λάδι το κρεμμύδι για 10 λεπτά, μέχρι να μαραθεί.
  • Αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σε μπολ ρίχνουμε το κρεμμύδι με το λάδι του και όλα τα υλικά για τον κιμά.
  • Ζυμώνουμε για 5-7 λεπτά και κάθε τόσο ρίχνουμε 1-2 κουταλιές τριμμένο πάγο μέχρι να τελειώσει.
  • Χωρίζουμε τον κιμά για τα μπιφτέκια σε 8 μέρη, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα αφήνουμε να μαριναριστούν.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220° C στον αέρα.
  • Σε ένα ταψί 32 εκ. ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα μανιτάρια, ανακατεύουμε και απλώνουμε.
  • Πλάθουμε 8 μπιφτέκια και τα αραδιάζουμε πάνω στα μανιτάρια.
  • Ψήνουμε για 7 λεπτά, βγάζουμε το ταψί, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε τα μανιτάρια και γυρίζουμε τα μπιφτέκια.
  • Ξαναβάζουμε στον φούρνο για άλλα 7-8 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα μπιφτέκια.
  • Αφήνουμε στον φούρνο με μισάνοιχτη πόρτα για 5 και σερβίρουμε με τα ντοματίνια.

Πηγή: gastronomos.gr

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share