Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

«Αστραφτερό» μπαλκόνι στο λεπτό: Κόλπα των ειδικών για τέλος σε σκουριά και στάμπες

Εξαφανίστε κάθε λεκέ και απολαύστε το φέτος το καλοκαίρι

24 Μαΐου 2024 19:36
«Αστραφτερό» μπαλκόνι στο λεπτό: Κόλπα των ειδικών για τέλος σε σκουριά και στάμπες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα μπαλκόνια υπόκεινται στις εξωτερικές καιρικές συνθήκες, οπότε είναι λογικό να λερώνονται και μάλιστα με δύσκολους λεκέδες. Ποιο είναι το κόλπο των ειδικών που εξαφανίζει τη σκουριά, τα σημάδια και τις στάμπες από τις γλάστρες με τα φυτά;

Δεν έχετε μόνο να αντιμετωπίσετε το σκούπισμα των φύλλων ή τη σκόνη αλλά και λεκέδες όπως η σκουριά. Ένα βρώμικο μπαλκόνι με διάσπαρτες σκουριές απωθεί εσάς και τους καλεσμένους σας όσο καθαρό και περιποιημένο και αν είναι εσωτερικά το σπίτι σας. Με την ευκαιρία, δείτε πώς να αφαιρέσετε τις κουτσουλιές από τη βεράντα σας αποτελεσματικά.

Για να καθαρίσετε το μπαλκόνι από λεκέδες σκουριάς (νερό από τις γλάστρες κ.λ.π.) φυσικά υπάρχουν τα χημικά υλικά του εμπορίου. Πριν όμως αγοράσετε χημικά, δοκιμάστε με το πιο κάτω φυσικό τρόπο:

Για τη σκουριά στα πλακάκια

Πασπαλίστε τα σημεία με τη σκουριά στα πλακάκια με μαγειρική σόδα, ρίξτε από πάνω ξύδι και αφήστε το να δράσει. Μετά από 3′-4′ τρίψτε το με τη σκούπα ή αν είναι βαθιά η σκουριά τρίψτε απαλά με μια βούρτσα.

Λεκέδες βρωμιάς στο μπαλκόνι

Για τη σκουριά στο σιφόνι της βεράντας

Ανακάτεψε ίσες ποσότητες μαγειρικής σόδας και ταρταρικού οξέως (ή αλλιώς κρεμόριο, το οποίο υπάρχει στα σούπερ μάρκετ και σε φαρμακεία). Πρόσθεσε αρκετό χυμό λεμονιού, ώστε να δημιουργηθεί ένα συμπαγές μείγμα, σαν πάστα, και αφού καλύψετε τη σκουριά με αυτό, άφησέ το για 30 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύντε το λεκέ με ζεστό νερό.

Λεκιασμένες πήλινες γλάστρες

Πολλές φορές, οι πήλινες γλάστρες έχουν λευκούς λεκέδες, οι οποίοι οφείλονται στην υγρασία. Για να τους σβήσετε, πρέπει να τους τρίψετε με ένα συρματάκι εμποτισμένο με ξύδι και μετά να το ξεβγάλετε. Δυστυχώς, οι λεκέδες επανέρχονται και πρέπει να επαναλαμβάνετε την διαδικασία.

Για τη σκουριά στα μεταλλικά εξαρτήματα της τέντας

Ελέγχετε τακτικά τα μεταλλικά εξαρτήματα της τέντας σας για σημάδια σκουριάς που θα εμποδίσουν την καλή λειτουργία των τεντών. Αν παρατηρήσετε σκουριά, βάψτε τα σκουριασμένα σημεία αφού τα τρίψετε με λίγο σύρμα. Προληπτικά αλείψτε τις ενώσεις με λάδι.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share