Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024

Τέρμα οι δυσάρεστες οσμές από τον κάδο σκουπιδιών: Ο Σπύρος Σούλης σας «σώζει» άλλη μια φορά

Τώρα που καλοκαιριάζει, κρατήστε σημειώσεις

26 Μαΐου 2024 12:22
Τέρμα οι δυσάρεστες οσμές από τον κάδο σκουπιδιών: Ο Σπύρος Σούλης σας «σώζει» άλλη μια φορά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν είναι καθόλου σπάνιο φαινόμενο να αναδύονται πραγματικά δυσάρεστες οσμές από έναν κάδο σκουπιδιών, πόσο μάλλον κατά την πειρίοδο του καλοκαιριού, όπου η ζέστη κάνει χειρότερα τα πράγματα.

Ωστόσο, δε φταίει μόνο η ζέστη για τις άσχημες μυρωδιές.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Ο Σπύρος Σούλης «σώζει» το καλοκαίρι μας: Αυτά είναι τα 5 φυτά που απωθούν τις κατσαρίδες από το σπίτι

Ένας, επίσης, βασικός λόγος θα μπορούσε να είναι ότι κάποιοι κανόνες υγιεινής δεν τηρούνται σωστά, όπως θα έπρεπε να συμβαίνει.

Ο Σπύρος Σούλης, όμως, ξέρει τι πρέπει να κάνετε για να σωθείτε άμεσα από τις άσχημες μυρωδιές που προέρχονται από τα σκουπίδια σας.

Με τα παρακάτω βήματα, μπορείτε να διατηρήσετε τον κάδο σας καθαρό χωρίς να σας απασχολήσει ξανά το ζήτημα των δυσάρεστων οσμών.

Κάδος σκουπιδιών

Χρησιμοποιήστε αποσμητικά μέσα

Μπορείτε να τοποθετήσετε αποσμητικά ή απορρυπαντικά με άρωμα στον κάδο των σκουπιδιών για να αναζωογονήσετε τον αέρα και να μειώσετε τις μυρωδιές.

Επίσης μια άλλη καλή λύση είναι να πάρετε αυτοκόλλητα τσοχάκια, ένα αιθέριο έλαιο της προτίμησής σας και να ρίξετε μερικές σταγόνες πάνω τους.

Κολλήστε ένα ή δύο από αυτό στο καπάκι του κάδου για να περιορίσετε τις άσχημες οσμές.

Προσθέστε υλικά που απορροφούν τις οσμές

Υπάρχουν ορισμένα υλικά που απορροφούν τις οσμές και δεν έχετε σκεφτεί ότι μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και για τον κάδο των σκουπιδιών.

Το πρώτο είναι η άμμος της γάτας, που αποδεικνύεται θαυματουργή όχι μόνο για το κατοικίδιό σας αλλά και για μη μυρίζει άσχημα ο κάδος σας.

Ρίξτε ένα με δύο δάχτυλα στον πάτο του και στη συνέχεια τοποθετήστε τη σακούλα. Καλό είναι να αλλάζετε την άμμο κάθε εβδομάδα.

Ένα άλλο υλικό που θα σας βοηθήσει να περιορίσετε τις δυσάρεστες οσμές είναι η σόδα!

Ρίξτε μια κούπα στον πάτο του κάδου και αφού βάλετε τη σακούλα ρίξτε μέσα 2 κουταλιές της σούπας.

Αλλάζετε συχνά σακούλα

Αλλάξτε συχνά τη σακούλα του κάδου, ιδίως εάν περιέχει υλικά που εκπέμπουν έντονη μυρωδιά.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share