Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024

Τέλος οι λεκέδες από κερί: Ο Σπύρος Σούλης σας εξηγεί πως να τους αφαιρείτε αποτελεσματικά από τα υφάσματα

Σταματάει η ταλαιπωρία σας τώρα κιόλας!

25 Μαΐου 2024 11:33
Τέλος οι λεκέδες από κερί: Ο Σπύρος Σούλης σας εξηγεί πως να τους αφαιρείτε αποτελεσματικά από τα υφάσματα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα κεριά πέρα από το ότι συμπληρώνουν τη διακόσμηση ενός χώρου, κάνονταςτην ατμόσφαιρα ακόμη πιο χαλαρή και ζεστή, αν είναι αρωματικά μπορούν να προσφέρουν απίστευτες μυρωδιές στο δωμάτιο.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Ο Σπύρος Σούλης «σώζει» το καλοκαίρι μας: Αυτά είναι τα 5 φυτά που απωθούν τις κατσαρίδες από το σπίτι

Πολλές φορές, όμως, γίνεται το λάθος να στάξουν πάνω σε κάποιο ύφασμα, ρούχο ή παπούτσι μας. Και όπως όλοι γνωρίζουμε, ο λεκές από το κερί μπορεί να γίνει πολύ δύσκολος στην αφαίρεσή του.

Ο Σπύρος Σούλης είναι εδώ και ξέρει ποιος είναι ο τρόπος για να καθαρίζεται το λιωμένο κερί από τα υφάσματα, χωρίς να παιδεύεστε!

Λεκές από κερί

Δείτε τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε παρακάτω:

Αφήστε το κερί να στεγνώσει καλά και παγώστε τον λεκέ

Πρώτα απ 'όλα, ρίξτε λίγο πάγο σε μια πλαστική σακούλα και τοποθετήστε τη πάνω στον λεκέ για να τον παγώσετε.

Αυτό θα βοηθήσει να τον περιορίσετε και να τον αφαιρέσετε από το ύφασμα με μεγαλύτερη ευκολία.

Αφαιρέστε το κερί

Αφού παγώσει καλά ο λεκές, χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι ή ένα εργαλείο με αιχμηρή άκρη για να αφαιρέσετε απαλά το κερί από το ύφασμα.

Στο σημείο αυτό αποφύγετε τις απότομες και έντονες κινήσεις για να μη χαλάσετε το ύφασμα.

Χρησιμοποιήστε απορρυπαντικό

Αφού αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερο κερί χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό λεκέδων για υφάσματα ή λίγο οινόπνευμα (προσέξτε να μην περιέχει αρωματικές ουσίες) σε ένα καθαρό πανί.

Πλύσιμο

Μετά την εφαρμογή του καθαριστικού, πλύνετε το ύφασμα σύμφωνα με τις οδηγίες φροντίδας του, χρησιμοποιώντας την υψηλότερη θερμοκρασία νερού που επιτρέπεται για το ύφασμα.

Επαναλάβετε τη διαδικασία αν ο λεκές δεν έχει απομακρυνθεί εντελώς

Σε περίπτωση που το ύφασμα δεν έχει καθαρίσει απόλυτα, καλό είναι να επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία περισσότερες από μία φορές για να αφαιρέσετε πλήρως τον λεκέ.

Να θυμάστε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει πάντα να δοκιμάσετε οποιαδήποτε μέθοδο σε μια μικρή περιοχή του υφάσματος πρώτα, για να βεβαιωθείτε ότι δεν προκαλείται ζημιά ή αλλοίωση στο ύφασμα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share