Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024

Βουλωμένοι σωλήνες: 3+1 μυστικά για να ξεβουλώσετε τον νεροχύτη με φυσικό τρόπο

Σε χρόνο dt!

14 Ιουνίου 2024 11:03
Βουλωμένοι σωλήνες: 3+1 μυστικά για να ξεβουλώσετε τον νεροχύτη με φυσικό τρόπο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μην περιμένετε μέχρι η αποχέτευση να βουλώσει εντελώς! Δώστε σημασία στα προειδοποιητικά σημάδια.

Γνωρίζατε ότι είναι δυνατό να αποφράξετε τις αποχετεύσεις του νεροχύτη ή του ντους με φυσικά συστατικά;

Υπάρχουν πραγματικά πολλές μέθοδοι για να ξεβουλώσουμε σωλήνες αποφεύγοντας τη χρήση χημικών και τοξικών προϊόντων που μπορούν να βλάψουν την υγεία μας και να μολύνουν το περιβάλλον.

Με την ευκαιρία, δείτε: «Πονοκέφαλος» τα άλατα στον νεροχύτη; Το πάμφθηνο υλικό που τα «αποτελείωνει» οριστικά - Το έχουμε όλοι στην κουζίνα!

Αυτές οι μέθοδοι είναι όλες πολύ απλές και πρακτικές και χρειάζονται πολύ λίγα υλικά για να εξαλειφθούν όλα τα υπολείμματα που φράζουν την αποχέτευση.

Ας δούμε 3+1 κόλπα για να τις ξεβουλώσουμε με φυσικό τρόπο, συμβουλές από το daddy-cool.gr!

4 αποτελεσματικές μέθοδοι για να ξεβουλώσετε τους βουλωμένους σωλήνες σας με φυσικό τρόπο

3+1 κόλπα για να τις ξεβουλώσετε με φυσικό τρόπο

Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά φυσικά συστατικά για την αποφράξεις των βουλωμένων αποχετεύσεων. Δεδομένου ότι είναι ένα συστατικό που έχουμε πάντα στο σπίτι, είναι επίσης μια πρακτική και γρήγορη μέθοδος σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Η εφαρμογή της μεθόδου είναι εξαιρετικά απλή.

Ρίξτε περίπου 100 γραμμάρια μαγειρικής σόδας στην αποχέτευση. Αμέσως μετά ρίχνουμε 200 ml λευκό ξίδι και περιμένουμε να τελειώσει η αναβράζουσα αντίδραση. Περιμένετε περίπου 5 λεπτά και μετά ρίξτε ζεστό νερό στην αποχέτευση.

Πρόσθετη συμβουλή: Μπορείτε να επωφεληθείτε από την αναβράζουσα αντίδραση της μαγειρικής σόδας και του λευκού ξιδιού για να τρίψετε την επιφάνεια του νεροχύτη με ένα σφουγγάρι – θα φαίνεται σαν καινούργιο!

Σύρμα σε σχήμα U

Εάν οι σωλήνες είναι φραγμένοι λόγω υπολειμμάτων φαγητού ή τριχών, μπορείτε να τους ξεβουλώσετε με ένα σιδερένιο σύρμα. Βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά μακρύ και ότι η άκρη είναι λυγισμένη σε σχήμα “U”. Βάλτε το σύρμα κάτω από την αποχέτευση και αφαιρέστε όσο το δυνατόν περισσότερα υπολείμματα.

Τέλος, ρίξτε βραστό νερό στην αποχέτευση για να ολοκληρωθεί ο καθαρισμός. Εάν βγαίνουν άσχημες μυρωδιές από την αποχέτευση, εφαρμόστε επίσης τη μέθοδο μαγειρικής σόδας που περιγράφεται παραπάνω.

Έμβολο χειρός

Αυτή είναι ίσως η πρώτη μέθοδος που πρέπει να εφαρμόσετε εάν έχετε βουλωμένο σωλήνα στο σπίτι. Πρακτικό και γρήγορο, είναι το πιο αποτελεσματικό για να αποφράξετε γρήγορα την αποχέτευση του νεροχύτη, του ντους ή της τουαλέτας σας.

Η χρήση του είναι εξαιρετικά απλή. Γεμίστε το νεροχύτη με νερό, τοποθετήστε το έμβολο στην αποχέτευση, φροντίζοντας το ελαστικό μέρος να το καλύπτει όλο. Ασκήστε πίεση για να καθαρίσετε το φράξιμο. Στη συνέχεια, ρίξτε βραστό νερό στην αποχέτευση για να αφαιρέσετε όλα τα υπολείμματα.

Ζεστό νερό και αλάτι

Βάζουμε το νερό να πάρει βράση, και μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού, σβήνουμε την εστία και προσθέτουμε 100 γραμμάρια αλάτι. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί. Ρίχνουμε το διάλυμα στην αποχέτευση και το αφήνουμε να καθίσει για λίγα λεπτά.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share