Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024

Ο Σπύρος Σούλης έχει ένα «σωτήριο» κόλπο για εσάς: Έτσι θα καθαρίσετε τέλεια τις τέντες σας

Οδηγός που σας εξηγεί βήμα προς βήμα

14 Ιουνίου 2024 13:14
Ο Σπύρος Σούλης έχει ένα «σωτήριο» κόλπο για εσάς: Έτσι θα καθαρίσετε τέλεια τις τέντες σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι τέντες είναι ένα σημείο αρκετά δύσκολο για να το καθαρίσεις, καθώς χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα μιας και είναι συνεχώς εκτεθειμένες στον ήλιο και σε ποικίλες καιρικές συνθήκες.

Υπάρχουν, ωστόσο τρόποι για να προσπαθήσετε να τις διατηρήσετε να μοιάζουν σαν «καινούργιες».

Δείτε επίσης: Ο Σπύρος Σούλης έχει την καλύτερη πρόταση: Αυτό είναι το μυστικό για πεντακάθαρη ντουζιέρα με λεμόνι και ξύδι

Ο Σπύρος Σούλης για άλλη μια φορά, σαν ειδικός σε θέματα που αφορούν στο σπίτι, είναι εδώ για να μοιραστρεί μαζί σας τις γνώσεις του και να μας πει τα κόλπα για το καθάρισμα των τεντών σας.

Το βασικό πρόβλημα που σας απασχολεί είναι πώς θα καταφέρετε να καθαρίσετε την εξωτερική μεριά των τεντών του.

Οι λύσεις είναι δύο:

Μπορείτε να ζητήσετε από τον γείτονά σας που μένει στον από πάνω από το δικό σας όροφο να σας αφήσει να περάσετε στη βεράντα του και να καθαρίσετε με μια σκούπα τις τέντες σας.

Αν κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό θα πρέπει κλείνοντάς τες σιγά-σιγά (όπως η τέντα τυλίγεται) να καθαρίζετε ό,τι λεκέ βρίσκετε ανεβαίνοντας σε μια σκάλα.

Προτιμήστε τη δεύτερη λύση μόνο αν μένετε σε μονοκατοικία.

Για να αποφύγετε το σάπισμα του τεντόπανου καλό είναι να απομακρύνετε τους λεκέδες όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Ό,τι πέφτει πάνω στις τέντες σας καλό είναι να βγαίνει αμέσως διαφορετικά μπορεί να διαβρώσει τα τεντόπανα.

Μικροί και εύκολοι λεκέδες

Για μικρούς και εύκολους λεκέδες καθαρίστε τους όταν η τέντα σας είναι στεγνή με ένα απαλό βούρτσισμα το οποίο θα κάνετε με μια σκούπα και κρύο ή χλιαρό νερό.

Μην χρησιμοποιείτε ζεστό νερό καθώς αυτό μπορεί να συρρικνώσει τις ίνες του υφάσματος.

Επίμονοι λεκέδες

Για πιο επίμονους λεκέδες καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε ένα φυσικό απορρυπαντικό. Βάλτε λίγο από αυτό πάνω στη σκούπα σας και τρίψτε το σημείο που βρίσκεται ο λεκές.

Ξεπλύνετε την τέντα σας καλά με νερό. Είναι πολύ σημαντικό αμέσως μετά να αφήνετε τις τέντες σας ανοιχτές έτσι ώστε να στεγνώνουν φυσικά με τη βοήθεια του ηλίου.

Αν δεν θέλετε να δείτε ποτέ λεκέδες μούχλας στις τέντες σας θα πρέπει να τις περάσετε με ένα υγρό σιλικόνης που θα βρείτε σε χρωματοπωλεία.

Με αυτόν τον τρόπο κάνετε την τέντα σας αδιάβροχη με αποτέλεσμα να μην κινδυνεύει από τη βροχή.

Για μπαλώματα

Αν τέλος παρατηρήσετε κάποια μικροσχισίματα και μικροφθορές στις τέντες σας καλό θα είναι να τα μπαλώσετε γρήγορα για να μην χειροτερεύσουν τα πράγματα.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να καλύψετε την τρύπα με ένα κομμάτι τεντόπανο ή καραβόπανο το οποίο θα κόψετε με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να είναι λίγο μεγαλύτερο από την τρύπα και θα ράψετε με μια σακοράφα.

Αν δεν μπορείτε να μπαλώσετε μόνοι σας την τέντα ζητήστε από κάποιον ειδικό να το κάνει για εσάς.

Η αλήθεια είναι πως δεν πρόκειται για μια εύκολη διαδικασία καθώς οι τέντες βρίσκονται αρκετά ψηλά και θα πρέπει να τις ράψετε ανεβαίνοντας σε μια σκάλα.

Αποφεύγετε να μαζεύετε τις τέντες σας όταν είναι βρεγμένες ενώ αμέσως μετά από βροχή καλό είναι να τις κατεβάζετε για να στεγνώνουν φυσικά.

Καθάρισμα τέντας

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share