Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024

«Θανάσιμος εχθρός»: Το σπιτικό μείγμα με μαγειρική σόδα που εξοντώνει τις κατσαρίδες σε χρόνο dt

Εξαφάνισε κάθε λογής έντομο

15 Ιουνίου 2024 13:26
«Θανάσιμος εχθρός»: Το σπιτικό μείγμα με μαγειρική σόδα που εξοντώνει τις κατσαρίδες σε χρόνο dt
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα έντομα στο σπίτι μπορούν να γίνουν πολύ ενοχλητικά. Μπορείς όμως να τα εξουδετερώσεις και μάλιστα με έναν πολύ φυσικό τρόπο. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις μαγειρική σόδα και λίγο ξύδι. Με την ευκαιρία, δείτε Τους ήρθε ουρανοκατέβατο: Το «φονικό σκόρδο» που «τσακίζει» κάθε λογής κατσαρίδα

Η μαγειρική σόδα, έχει πολλές ιδιότητες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καθαριστικό στο σπίτι μας, για μάσκα ομορφιάς, αλλά και σώματος, ενώ όπως θα δεις και παρακάτω και για τα έντομα που ειδικά την Άνοιξη και το Καλοκαίρι, είναι πρόβλημα.

Μπορείς να φτιάξεις το δικό σου εντομοκτόνο! Τα έντομα, τα μυρμήγκια και οι κατσαρίδες που τρώνε μαγειρική σόδα θα πεθάνουν καθώς η σόδα ψησίματος απελευθερώνει φυσαλίδες διοξειδίου του άνθρακα στο σώμα τους. Θα σε «σώσει» στα σίγουρα.

Αν θες λοιπόν να προστατέψεις το σπίτι σου και τον κήπο σου χωρίς χημικά, ρίξε μαγειρική σόδα και ξύδι στις φωλιές των μυρμηγκιών, αλλά και στα φυτά για να σκοτώσεις τυχόν έντομα, που προσπαθούν να τραφούν από αυτά και να τα καταστρέψουν.

«Θανάσιμος εχθρός» για τις κατσαρίδες: Το σπιτικό μείγμα με μαγειρική σόδα και 1 ακόμα υλικό για να τις κατατροπώσετε στο λεπτό

Πώς ωστόσο θα εξαφανίσεις αναλυτικότερα τις κατσαρίδες με μαγειρική σόδα

Ανακατεύοντας μαγειρική σόδα με ζάχαρη άχνη. Στη συνέχεια, βάλτε το μείγμα σε φύλλα μαρουλιού και τοποθετήστε τα σε όλα τα πιθανά σημεία επιδρομών. Αν και αυτές οι δύο ουσίες είναι θανατηφόρες για τις κατσαρίδες, η μικρή Τερέζα και οι φίλες της δύσκολα αντιστέκονται σε αυτή τη μοιραία λιχουδιά.

Εξαφάνισε με μαγειρική σόδα και τα μυρμήγκια στο σπίτι σου

Εάν έχεις πρόβλημα από εισβολή μυρμηγκιών στο σπίτι σου πασπάλισε ίση ποσότητα ζάχαρης και μαγειρικής σόδας στα σημεία που τα έχεις εντοπίσει. Αυτή η παγίδα θα εξοντώσει μια και καλή τους απρόσκλητους επισκέπτες της κουζίνας σου.

Ωστόσο, έρχεται το αγαπημένο σε όλους καλοκαίρι και μαζί με αυτό έρχονται και τα κουνούπια. Για να μην σε φάνε, όμως, σου έχουμε 4 σούπερ κόλπα και το ένα είναι με μαγειρική σόδα που έχει σίγουρα στην κουζίνα του σπιτιού σου.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share