Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024

Πες αντίο στα κουνούπια: Το θαυματουργό φυτό που θα τα εξαφανίσει σε χρόνο τσακ μπαμ

Μαγικό φυτό

13 Ιουνίου 2024 15:00
Πες αντίο στα κουνούπια: Το θαυματουργό φυτό που θα τα εξαφανίσει σε χρόνο τσακ μπαμ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την άνοιξη και το καλοκαίρι τα φυτώρια είναι γεμάτα με πολύχρωμα λουλούδια. Υπάρχει όμως ένα ανθεκτικό και ευέλικτο θερινό φυτό που μπορεί να λύσει σχεδόν κάθε πρόβλημα στο μπαλκόνι σας: το γεράνι, ένα λουλούδι που μπορεί να μεταμορφώσει τα μπαλκόνια και τις βεράντες σε ολάνθιστους παραδείσους σε χρόνο μηδέν και να διώξει τα ενοχλητικά κουνούπια. Με την ευκαιρία, δείτε 5 φυτά που αποτελειώνουν τις κατσαρίδες και μυρίζουν υπέροχα

Εξαιρετικά ανθεκτικά

Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που ομορφαίνουν τη ζωή τόσο πολύ όσο τα γεράνια, καθώς είναι λουλούδια που προσδίδουν μια αύρα διακοπών και ταυτόχρονα μια αίσθηση οικειότητας. Είναι εξαιρετικά ανθεκτικά και δεν απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα, ενώ η ανθοφορία τους είναι πλούσια και συνεχής, χωρίς να χρειάζονται πολύ φροντίδα. Τα γεράνια είναι μέρος του καλοκαιριού. Οι ειδικοί του Pelargonium for Europe αποκαλύπτουν πώς να μεταμορφώσετε κάθε μπαλκόνι και βεράντα σε μια ανθισμένη όαση με τα γεράνια που αγαπούν τον ήλιο.

Προτείνουμε να φυτέψετε τα γεράνια μεμονωμένα σε μεγάλες γλάστρες, τις οποίες θα τοποθετήσετε τη μία δίπλα στην άλλη. Ανάλογα με το είδος της γλάστρας και το χρώμα των λουλουδιών, μπορείτε να δημιουργήσετε μια μεσογειακή, ρουστίκ ή urban ατμόσφαιρα.

Ούτε αλοιφές, ούτε «φιδάκια»: Το θαυματουργό φυτό στο μπαλκόνι που θα εξαφανίσει τα κουνούπια στο πι και φι

Αξίζει να είστε τολμηροί και να τα συνδυάσετε, καθώς όσο μεγαλύτερη η ομοιότητα των γλαστρών, τόσο μεγαλύτερη μπορεί να είναι η ποικιλία των λουλουδιών που θα βάλετε μέσα. Σε ηλιόλουστα ή ημισκιερά μέρη, τα ορθοκλαδή και κρεμοκλαδή γεράνια είναι ιδανικά για φτιάξετε μια ωραία σύνθεση. Σε ένα πιο προφυλαγμένο μέρος, μπορείτε να φυτέψετε πελαργόνια με μεγάλα άνθη (Pelargonium grandiflorum) και αρμπαρόριζα (Pelargonium crispum).

Ιδανικά για συνθέσεις

Προτείνουμε να φυτέψετε τα γεράνια μεμονωμένα σε μεγάλες γλάστρες, τις οποίες θα τοποθετήσετε τη μία δίπλα στην άλλη. Ανάλογα με το είδος της γλάστρας και το χρώμα των λουλουδιών, μπορείτε να δημιουργήσετε μια μεσογειακή, ρουστίκ ή urban ατμόσφαιρα. Αξίζει να είστε τολμηροί και να τα συνδυάσετε, καθώς όσο μεγαλύτερη η ομοιότητα των γλαστρών, τόσο μεγαλύτερη μπορεί να είναι η ποικιλία των λουλουδιών που θα βάλετε μέσα.

Σε ηλιόλουστα ή ημισκιερά μέρη, τα ορθοκλαδή και κρεμοκλαδή γεράνια είναι ιδανικά για φτιάξετε μια ωραία σύνθεση. Σε ένα πιο προφυλαγμένο μέρος, μπορείτε να φυτέψετε πελαργόνια με μεγάλα άνθη (Pelargonium grandiflorum) και αρμπαρόριζα (Pelargonium crispum).

Αν καλοκαιρινή ευτυχία σημαίνει για σας μια πολύχρωμη ανθισμένη σύνθεση, τότε μπορείτε να συνδυάσετε τα γεράνια με άλλα καλοκαιρινά λουλούδια. Δεν υπάρχουν όρια στη φαντασία σας. Ακόμα και πολυετή φυτά μπορεί να αποδειχτούν συμβατοί σύντροφοι για τα γεράνια.

Γεράνι για απωθητικό κουνουπιών

Μπορείτε να συνδυάσετε τα γεράνια με καλλωπιστικά αγρωστώδη, βότανα ή άγριες φράουλες. Τα γεράνια και τα βότανα είναι συμβατά όσον αφορά τη θέση που προτιμούν. Οι καλοκαιρινές συνθέσεις με φασκόμηλο, λεβάντα ή θυμάρι είναι πανέμορφες και προσφέρουν αρκετή τροφή στις μέλισσες και άλλα έντομα.

Η Pelargonium for Europe είναι μια πρωτοβουλία των ευρωπαίων καλλιεργητών γερανιού που ξεκίνησε το 2016 με στόχο την προώθηση του είδους. Η ενημερωτική καμπάνια «τρέχει» σε 22 χώρες. Σε Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία και Πολωνία οι δραστηριότητες υποστηρίζονται από την ΕΕ στο πλαίσιο της καμπάνιας “Europe in Bloom”, από το 2020 έως το 2022.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share