Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2024

Το καθάρισμα του ψυγείου φαίνεται πλέον πανεύκολο με αυτά τα 4+1 βήματα

Θα χαίρεσαι να ψωνίζεις

24 Μαΐου 2024 10:17
Το καθάρισμα του ψυγείου φαίνεται πλέον πανεύκολο με αυτά τα 4+1 βήματα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το ψυγείο είναι ο θησαυρός του νοικοκυριού καθώς εκεί αποθηκεύονται μεγάλες ποσότητες του φαγητού που τρώμε. Έτσι όπως χρειάζεται καθάρισμα το σπίτι και αυτό με τη σειρά του θέλει τη δική του περιποίηση. Με την ευκαιρία δείτε Ο Σπύρος Σούλης έχει τις καλύτερες προτάσεις: Αυτά είναι τα 6 απλά βήματα για πεντακάθαρη κουζίνα

Συνεπώς το τακτικό και σχολαστικό καθάρισμα του είναι μια διαδικασία απαραίτητη για κάθε σπίτι. Πως όμως θα καταφέρεις να το κάνεις; Ιδού η απορία!

Για το καθάρισμα θα χρειαστείς 6 υλικά

  • Πράσινο σαπούνι ή λευκό ξύδι
  • Σφουγγάρι
  • Μαλακές πετσέτες
  • Ζεστό νερό
  • 1 οδοντόβουρτσα
  • 1 λεμόνι

Καθαριότητα ψυγείου

Αρχικά βγάλε το ψυγείο από την πρίζα & αφαίρεσε τα τρόφιμα από το εσωτερικό του.

Αν έχεις εύκολη πρόσβαση στην πρίζα, καλό θα ήταν να αποσυνδέσεις το ψυγείο για όση ώρα θα το καθαρίζεις. Απαραίτητη προϋπόθεση, ώστε να γίνει σωστά η δουλειά, είναι να αφαιρέσεις όλο το περιεχόμενο από το εσωτερικό του. Τοποθέτησε όλα τα τρόφιμα, που έχουν κίνδυνο να χαλάσουν, σε μια λεκάνη γεμάτη με πάγο.

Tip: Προτίμησε να κάνεις καθαρισμό στο ψυγείο σου, μία ημέρα πριν το προγραμματισμένο super market, ώστε να είναι όσο πιο άδειο γίνεται.

Αφαίρεσε όλα τα αποσπώμενα μέρη

Αφού αφαιρέσεις όλα τα ράφια και τα συρτάρια του ψυγείου σου, τοποθέτησε τα δίπλα στο νεροχύτη, για να τα πλύνεις με σαπούνι και νερό. Προσοχή! Μην ρίξεις ζεστό νερό επάνω τους, μόλις τα βγάλεις από το ψυγείο. Η μεγάλη διαφορά στη θερμοκρασία μπορεί να προκαλέσει το ράγισμα ή το σπάσιμο του γυαλιού. Ρίξε πρώτα επάνω τους κρύο νερό ή ακόμα καλύτερα άφησε τα για λίγο να προσαρμοστούν στη θερμοκρασία του δωματίου.

Καθάρισε το εσωτερικό του ψυγείου.

Πρώτα πρέπει να φτιάξεις ένα διάλυμα από ζεστό νερό και σαπούνι ή λευκό ξύδι. Βούτηξε το σφουγγάρι στο διάλυμα και ξεκίνα το καθάρισμα από επάνω προς τα κάτω. Η οδοντόβουρτσα θα σου χρειαστεί για να καθαρίσεις εσοχές και κρυφά σημεία, όπως είναι το κάτω μέρος του λάστιχου της πόρτας. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα λεμόνι, για περάσεις τις επιφάνειες του ψυγείου και στη συνέχεια να τις καθαρίσεις με το σφουγγάρι.

Στέγνωσε το εσωτερικό του ψυγείου και τα ράφια με μια στεγνή πετσέτα.

Στέγνωσε το εσωτερικό του ψυγείου και τα ράφια με την καθαρή πετσέτα. Να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός/-ή με τα ράφια και τα συρτάρια, διότι ενδέχεται να γλιστράνε αρκετά μετά το πλύσιμο. Αφού τα στεγνώσεις, τοποθέτησε τα και πάλι πίσω στη θέση τους.

Τοποθέτησε τα τρόφιμα πίσω στη θέση τους
Δεν είναι κρίμα να έχεις αγωνιστεί για να λάμπει το ψυγείο σου και να βρωμίσει μέσα σε 3 λεπτά; Πριν βιαστείς να βάλεις όλα τα τρόφιμα και τις σάλτσες πίσω στη θέση τους, βεβαιώσου ότι οι συσκευασίες τους είναι καθαρές. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και πάλι ζεστό νερό και πράσινο σαπούνι ή λευκό ξύδι για να καθαρίσεις τις βρωμιές στο εξωτερικό μέρος των αποθηκευτικών δοχείων φαγητού και των λοιπών σκευών, που θα τοποθετήσεις στο ψυγείο σου.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share