Κυριακή, 19 Μαΐου 2024

«Όταν έστηναν τη σκηνή του θανάτου της...» - Η άγνωστη ιστορία πίσω από τη μοναδική αποτυχία της Αλίκης Βουγιουκλάκη

Αποκάλυψη για την αγαπημένη ηθοποιό

6 Ιανουαρίου 2023 20:58
«Όταν έστηναν τη σκηνή του θανάτου της...» - Η άγνωστη ιστορία πίσω από τη μοναδική αποτυχία της Αλίκης Βουγιουκλάκη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Μάκης Δελαπόρτας βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Super Katerina» και αποκάλυψε μια άγνωστη ιστορία για την Αλίκη Βουγιουκλάκη, κάνοντας αναφορά στη «μοναδική αποτυχία της».

Πρόκειται για την ταινία «Το Ταξίδι» (1962). «Αυτή η ταινία ήταν από τις μεγάλες αποτυχίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη και αυτό γιατί ήταν η μοναδική ταινία που η ίδια πέθαινε στο τέλος. Δεν υπάρχει άλλη ταινία που η Αλίκη πέθαινε.

Ήθελε να κάνει την ανατροπή και να κάνει και μια δραματική ταινία. Η Αλίκη το προσπάθησε πολλές φορές αν και έφυγε με την πίκρα ότι ο χώρος δεν την δέχτηκε ως μεγάλη ηθοποιό. Είναι λάθος. Νομίζω ότι μετά από 40 χρόνια αυτή η γυναίκα είχε το δικαίωμα να κάνει και κάποια αποτυχία» είπε.

«Η ταινία ξεκίνησε να προβάλλεται και οι ουρές ήταν απίστευτες. Όμως από την πρώτη εβδομάδα, οι ουρές της πρώτης παράστασης συναντούσαν τη δεύτερη, όπου τους έλεγαν να μην μπουν μέσα γιατί η Αλίκη πεθαίνει και έτσι η ουρά διαλυόταν.

Δείτε επίσης: Θάνατος Αλίκης Βουγιουκλάκη: Όταν ο Παπαμιχαήλ την είδε νεκρή, έπεσε πάνω της, την αγκάλιασε, έκλαιγε!

Ξαφνικά λοιπόν, η ταινία δεν έκανε εισιτήρια. Δεν ήθελαν ποτέ το είδωλό τους να πεθαίνει και γι’ αυτό αυτή η ταινία ήταν η μεγάλη αποτυχία της» αποκάλυψε ο Μάκης Δελαπόρτας. Στην εκπομπή προβλήθηκε και μια αδημοσίευτη backstage φωτογραφία από την ταινία. «Είναι η στιγμή που ο Ντίνος Δημόπουλος στήνει τη σκηνή του φινάλε του θανάτου της Αλίκης» ανέφερε, σημειώνοντας πως ήταν η μοναδική ταινία στην οποία έπαιξαν μαζί Αλίκη Βουγιουκλάκη και Νίκος Κούρκουλος.

Εξομολογητική βόμβα της Αλίκης Βουγιουκλάκη στον Δημήτρη Παπαμιχαήλ - «Σ’ αγαπώ ακόμα βρε»

H φήμη της Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, περνά από γενιά σε γενιά και οι δυο τους έχουν παραμείνει στη συνείδηση του κοινού, ως δύο σπουδαίοι ηθοποιοί και ένα πολύ αγαπημένο ζευγάρι. Ο έρωτάς τους ήταν θυελλώδης, έντονος και ιδιαίτερος.

Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ γνωρίστηκε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη στη σχολή του Εθνικού, τον Οκτώβριο του 1952. Οι δυο τους έκαναν σχέση μετά από αρκετό καιρό, και στις 18 Ιανουαρίου του 1965 παντρεύτηκαν στον Άγιο Νικόλαο των Δελφών.

Παρόλο που στον γάμο τους υπήρχαν εντάσεις, τσακωμοί και πολύ δύσκολες στιγμές, η αγάπη τους ήταν πολύ δυνατή. Στις 4 Ιουνίου 1969 γεννήθηκε ο γιος τους, Γιάννης, ωστόσο, δεν κατάφεραν να λύσουν τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί στο γάμο τους και έτσι στις 5 Ιουλίου 1975 οι δύο ηθοποιοί πήραν διαζύγιο.

Βουγιουκλάκη-Παπαμιχαήλ: Δεν σταμάτησαν ποτέ να αγαπούν ο ένας τον άλλον

Το διαζύγιο έφερε το τέλος στη σχέση ενός από τα πιο πολυσυζητημένα ζευγάρια της εποχής, αλλά μετά από κάποια χρόνια και πιο συγκεκριμένα το 1990, εμφανίστηκαν με βουρκωμένα μάτια στην εκπομπή του Ζάχου Χατζηφωτίου και τα λόγια που αντάλλαξαν ήταν άκρως συγκινητικά.

Τα λόγια της Αλίκης Βουγιουκλάκη για τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ

«Και να ξέρες βρε τι περηφάνεια ένιωσα στην πρεμιέρα που σε χειροκροτούσα. Σ΄ αγαπάω ακόμα. Είσαι ο πιο μεγάλος και ο πιο σπουδαίος ηθοποιός, στο λέω εγώ που σ΄ αγαπάω και σε λατρεύω. Τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, από τη σχολή τον θαύμαζα», είπε με δάκρυα στα μάτια.

«Το ξέρω, σε ευχαριστώ πολύ», της απάντησε επίσης συγκινημένος ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ.

Δείτε την εξομολόγηση της Αλίκης στον Παπαμιχαήλ στο 3:49 και έναν συγκινητικό διάλογο στο 34:15:

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share