Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Θα τις ζήλευε ο καθένας: Η πιο γευστική συνταγή για πατάτες φούρνου με λεμόνι και 2 ακόμη υλικά

Πανδαισία γεύσεων

4 Μαΐου 2023 13:18
Θα τις ζήλευε ο καθένας: Η πιο γευστική συνταγή για πατάτες φούρνου με λεμόνι και 2 ακόμη υλικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι πατάτες φούρνου αποτελούν το τέλειο φαγητό ή συνοδευτικό για το Σαββατοκύριακο! Τις έχουμε συνδέσει με το οικογενειακό τραπέζι και η νοστιμιά τους μας φέρνει πάντα στο μυαλό όμορφες στιγμές. Προσθέτοντας κάποια υλικά στην συνταγή όπως σκόρδο και μουστάρδα, μπορούμε να κάνουμε τις λεμονάτες πατατούλες μας ακόμη πιο υπέροχες, όπως θα δείτε παρακάτω. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για τυρόπιτα της Αργυρούς Μπαρμπαρίγου.

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες (μέτριου μεγέθους)
  • 2-3 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • Ξερή ρίγανη
  • 125ml (1/2 φλιτζ.) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Η πιο γευστική συνταγή για πατάτες φούρνου με λεμόνι και 2 ακόμη υλικά

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες.
  • Βάζουμε τις πατάτες μαζί με όλα τα άλλα υλικά σε ένα μέτριο σε μέγεθος κεραμικό ταψί ή πυρέξ.
  • Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι ή και με τα χέρια μας.
  • Σκεπάζουμε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου.
  • Ψήνουμε για 1 ώρα, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30-40 λεπτά ακόμα.

Για τους μερακλήδες: Καπνιστά παϊδάκια τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο

Όλοι μας αγαπάμε τα παϊδάκια και ειδικά οι μερακλήδες για αυτό μια καλή συνταγή μπορεί να προσφέρει τρομερή απόλαυση. Αν μάλιστα ψήσετε τα παϊδάκια πάνω σε αλουμινόχαρτο η απόλαυση θα είναι μοναδική. Με την ευκαιρία, δείτε πώς θα φτιάξετε μπιφτέκια με κιμά από ζυγούρι.

Υλικά

  • 2 – 2½ κιλά χοιρινά παϊδάκια
  • 1 φλιτζάνι ροκανίδια καρυδιάς, εμποτισμένα με νερό για τουλάχιστον 30 λεπτά
  • 1 κουτί καπνίσματος

Για τη μαρινάδα

  • 1 κουταλιά της σούπας, αλάτι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού, πάπρικα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού, σκόρδο τριμμένο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού, αποξηραμένο θυμάρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού,μαύρο πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι σάλτσα, μπάρμπεκιου

Για τους μερακλήδες: Καπνιστά παϊδάκια τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο

Οδηγίες

1. Προετοιμάζετε τη σχάρα σας, για άμεσο ψήσιμο σε μέτρια φωτιά.

2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα υλικά για τη μαρινάδα.

3. Καθαρίζετε τα παϊδάκια αφαιρώντας τη μεμβράνη από το πίσω μέρος των νευρώσεων και κόβετε κάθε παϊδάκι σταυρωτά στη μέση για να δημιουργήσετε δύο μικρότερα.

4. Καρυκεύετε κάθε μισό παϊδάκι ομοιόμορφα με τη μαρινάδα. Χρησιμοποιώντας διπλό αλουμινόχαρτο τυλίγετε κάθε μισό παϊδάκι σαν πακετάκι.

5. Τοποθετείτε τα παϊδάκια στη σχάρα πάνω από μέτρια φωτιά για άμεσο ψήσιμο και ψήνετε για 1 ώρα, με το καπάκι κλειστό, γυρίζοντας μερικές φορές και προσέχοντας να μην τρυπήσει το αλουμινόχαρτο.

6. Αφαιρείτε τα πακετάκια από τη σχάρα και τα αφήνετε να ξεκουραστούν, παράλληλα αφήνετε την ψησταριά σας αναμμένη για περίπου 10 λεπτά ακόμα. Ανοίγετε προσεκτικά τα πακέτα με το αλουμινόχαρτο, και πετάτε το λίπος που έχουν βγάλει τα παϊδάκια.

7. Στραγγίζετε τα ροκανίδια και τα προσθέτετε είτε απευθείας στα αναμμένα κάρβουνα είτε στο δοχείο καπνίσματος, ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή. Όταν το ξύλο αρχίζει να καπνίζει, βάζετε τα παϊδάκια στη σχάρα ξανά. Ψήνετε πάνω από την άμεση θερμότητα, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, για 10 έως 12 λεπτά.

Μία ή δύο φορές, γυρίζετε και ραντίζετε τα παϊδάκια, με τη μαρινάδα.

8. Τα αφαιρείτε από τη σχάρα και τα αφήνετε για 5 λεπτά περίπου να ξεκουραστούν. Τα κόβετε σε επιμέρους πλευρές και τα σερβίρετε ζεστά, με την υπόλοιπη σάλτσα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share