Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024

Έξοδος στην Αθήνα και πέρα από το κέντρο: Τα καλύτερα στέκια των Βορείων Προαστίων

Τα «μυστικά» μαγαζιά της βόρειας πλευράς της πρωτεύουσας

20 Μαρτίου 2024 12:30
Έξοδος στην Αθήνα και πέρα από το κέντρο: Τα καλύτερα στέκια των Βορείων Προαστίων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είτε είσαι Αθηναίος που αναζητά συνεχώς νέες εναλλακτικές για την έξοδό του, είτε επισκέπτης που επιθυμεί να «ζήσει» αυτή την πόλη όπως τη ζουν οι ντόπιοι, θα πρέπει να ξέρεις ότι η Αθήνα δεν είναι μόνο το κέντρο της.

Αντιθέτως, υπάρχουν τόσες και τόσες περιοχές, γεμάτες ζωή, πολιτισμό και γεύσεις που σίγουρα δεν θα σε αφήσουν αδιάφορο. Μια από αυτές είναι και τα Βόρεια Προάστια, πλούσια σε μοναδικά στέκια για να απολαύσουμε τον καφέ, το φαγητό ή το ποτό μας, που περιμένουν να τα ανακαλύψουμε.

Σήμερα, το Athens Magazine σου προτείνει μερικές μόνο από τις πιο hot στάσεις των βορείων προαστίων, που αναζωπυρώνουν το ενδιαφέρον μας για την περιοχή, κάνοντάς μας να επιστρέφουμε εκεί ξανά και ξανά.

Hachikō Sushi Tales & Cocktails

Το διάσημο, αφοσιωμένο στην ιαπωνική κουζίνα εστιατόριο αποτελεί πλέον τον καλύτερο γευστικό προορισμό για τους απανταχού sushi lovers, και όχι μόνο.

Η επιχείρηση πρωτοξεκίνησε από το Ψυχικό το 2015 και από τότε δε σταματά να επεκτείνεται σε νέες διευθύνσεις. Όποια διεύθυνση ωστόσο κι αν επιλέξεις, το σίγουρο είναι πως τα εστιατόρια Hachikō Sushi Tales & Cocktails σε υποδέχονται σε μίνιμαλ χώρους με κοινή φιλοσοφία και άψογη αρμονία με την ιαπωνική κουλτούρα, για να σου προσφέρουν μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία με χαρακτήρα.

Στο μενού του μαγαζιού, οι experts του είδους μοιράζονται μαζί μας τα μυστικά των αυθεντικών ασιατικών γεύσεων, με τους εμπνευσμένους και δημιουργικούς συνδυασμούς τους να κυμαίνονται από Tuna Tartar και Cheese Wonton μέχρι Salmon Teriyaki και Black Cod Miso, που παρεμπιπτόντως αποτελούν (και δικαιολογημένα) από τα διασημότερα πιάτα της συγκεκριμένης κουζίνας.

Ολοκλήρωσε την εμπειρία σου με την πληθωρική cocktail list της ομάδας ή την πλήρως ενημερωμένη κάβα με τις premium ετικέτες ποτών και κρασιών, που συνδυάζονται άψογα με το φαγητό.

T: Ολυμπιονικών 304, Νέο Ψυχικό / Λεωφ. Κηφισίας 238-240, Κηφισιά/ Φοίβης 17, Γλυφάδα

Ψάριστον

Στη γειτονιά του Νέου Ηρακλείου, σε ένα στενό από την κάτω πλευρά της λεωφόρου Κύμης, βρίσκεται μια από τις καλύτερες και πιο φημισμένες ψαροταβέρνες της Αθήνας. Ο λόγος για το Ψάριστον, ένα ξεχωριστό «ψαροταβερνείο» και ιδανικό στέκι για τους λάτρεις των θαλασσινών, που συνδυάζει τις πιο ξεχωριστές και δυσεύρετες γεύσεις του βυθού με τον παραδοσιακό του χώρο.

Στο Ψάριστον μπορούμε πλέον να σου εγγυηθούμε πως θα δοκιμάσεις μοναδικά πιάτα με βάση το φρέσκο ψάρι, τα όστρακα και τα θαλασσινά. Μην παραλείψεις να ενημερωθείς από το προσωπικό για τα φρέσκα ψάρια ημέρας!

Στα δικά μας αγαπημένα του μενού το βουτυρόψαρο με φύλλο shiso και κόκκινο λάχανο ή το ταρ ταρ ψαριού με εσπεριδοειδή, αβοκάντο και μαγιονέζα πικάντικη για ορεκτικό. Στα κυρίως, δοκίμασε οπωσδήποτε το φρέσκο αστακό αλλά και τις πικάντικες γαρίδες, με σαλτσα πιπεριάς τουρσί και τυρί γκοργκοτζόλα. Όλα αυτά βέβαια με τη συνοδεία της μεγάλης ποικιλίας από ούζα και τσίπουρα, όπως ακριβώς αρμόζει σε κάθε ψαροταβέρνα που σέβεται τον εαυτό της.

T: Καλαβρύτων 16, Ηράκλειο

Ibo Restaurant

Για τους κατοίκους της Κηφισιάς το Ibo Restaurant δεν χρειάζεται συστάσεις, αφού συνιστά ένα hot point της περιοχής, που προσελκύει όχι μόνο τον καλύτερο κόσμο των βορείων προαστίων, αλλά και των γύρω περιοχών.

Το μοντέρνο all day resto με την πολυτελή και καινοτόμα αισθητική του είναι ό,τι πρέπει για να απολαύσεις τον πρωινό καφέ σου, το ασυναγώνιστο brunch ή ένα πλούσιο γεύμα με καλή παρέα.

Ο κατάλογος του μαγαζιού είναι πάντα έτοιμος να καλύψει κάθε σου γευστική επιθυμία. Στα must try πιάτα συγκαταλέγουμε το ριζότο φρέσκων μανιταριών, με πίκλα από μανιτάρια simeji και πούδρα αποξηραμένων μανιταριών καθώς και το φιλέτο από φρέσκο σολομό, με καραμελωμένο πουρέ από κουνουπίδι και εικονικό κους κους από κουνουπίδι. Συνόδευσέ τα με την πλήρη wine list και τον προσεγμένο κατάλογο των cocktails που, διατηρώντας την ποιότητα του μαγαζιού στο ίδιο μήκος κύματος, καλύπτουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις απαιτήσεις των πελατών του.

T: Κολοκοτρώνη 12, Κηφισιά

Artisanal Lounge & Gardens

Στην οδό Ζηρίνη στην Κηφισιά, στον αριθμό 2, βρίσκει κανείς έναν υψηλής αισθητικής χώρο που όχι μόνο δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να αφήσει αδιάφορο το αθηναϊκό κοινό αλλά αποτελεί ήδη το στέκι πολλών ανθρώπων που το επισκέπτονται καθημερινά από όλη την Αθήνα για να απολαύσουν τον καφέ, το φαγητό ή το ποτό τους.

Και όλα αυτά σε ένα βγαλμένο από άλλη εποχή κτίριο με vintage αισθητική, τζάκι, καθώς και έναν όμορφο κήπου εμπλουτισμένο με 100 διαφορετικά λουλούδια!

Στο ιδιαίτερο μενού του Artisanal Lounge & Gardens, συναντά κανείς γεύσεις που αναδεικνύουν εντυπωσιακά τις καλές πρώτες ύλες, διατηρώντας παράλληλα τον ελληνικό τους χαρακτήρα. Εδώ θα δοκιμάσεις το best seller μοσχάρι ραγού, σκιουφιχτά και ξερή μυζήθρα καθώς και το κριθαρότο με γαρίδες σχάρας και ξύσμα lime ενώ για επιδόρπιο παράγγειλε το ζεστό γαλακτομπούρεκο με πρόβειο γάλα, παγωτό καραμέλας βουτύρου και θα μας θυμηθείς. Την τελευταία πινελιά δίνουν ο ευφάνταστος κατάλογος των κοκτέιλ αλλά και η αξιοσημείωτη κάβα του Artisanal.

T: Ζηρίνη 2, Κηφισιά

 

Εστιατόρια

Ροή ειδήσεων

Share