Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024

Δίχως «φρένα» ο Σκλαβενίτης: Η νέα μεγάλη κίνηση που ανακοινώνει η εταιρεία

Συνεχίζει την επέκτασή της σε όλη την χώρα

15 Μαΐου 2024 14:43
Δίχως «φρένα» ο Σκλαβενίτης: Η νέα μεγάλη κίνηση που ανακοινώνει η εταιρεία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Σκλαβενίτης δε σταματά να «θερίζει» την ελληνική αγορά για την επέκτασή του σε όλη την χώρα, προχωρώντας σε μαζικές αγορές άλλων μικρότερων αλυσίδων και πραγματοποιώντας ακόμη μία, τη στιγμή που γίνονται μεγάλες κινήσεις και από ανταγωνιστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία της οικογένειας Σκλαβενίτη υπέγραψε συμφωνία με την διοίκηση των σούπερ μάρκετ «Φλεβάρης» για την μεταβίβαση των καταστημάτων της στην Ρόδο.

Πρόκειται για δυο καταστήματα μεσαίου μεγέθους σε κομβικά ωστόσο σημεία του κοσμοπολίτικου νησιού (Κολύμπια και Κάλαθος), τα οποία συγκεντρώνουν υψηλή τουριστική κίνηση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η μετατροπή των καταστημάτων στα «χρώματα» της Σκλαβενίτης θα ξεκινήσει από τον επόμενο μήνα ενώ πρόθεση της αθηναϊκής αλυσίδας είναι οι υφιστάμενοι υπάλληλοι να παραμείνουν στη θέση τους.

Η «Φλεβάρης» φέρεται να αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα οικονομικές δυσκολίες και για αυτό αναγκάστηκε να κλείσει κατάστημα που λειτουργούσε στην περιοχή του Αφάντου.

Η «είδηση» για την συμφωνία με την Σκλαβενίτης συζητείται ήδη έντονα στην τοπική κοινωνία, η οποία βλέπει τον κορυφαίο Έλληνα retailer να επεκτείνεται με σταθερούς ρυθμούς στο νησί των Ιπποτών. Η εταιρεία διαθέτει ήδη τέσσερα μεγάλα καταστήματα στην Ρόδο, τα οποία συγκεντρώνουν την προτίμηση μεγάλης μερίδας των ντόπιων καταναλωτών.

Να σημειωθεί πως παρουσία στο σμαραγδένιο νησί έχουν σχεδόν όλα τα μεγάλα super market της χώρας, όπως η ΑΒ Βασιλόπουλος, τα MyMarket, η Lidl και η «Κρητικός». Μασούτης και Γαλαξίας δεν έχουν κάνει ακόμη την κίνησή τους.

Ο Σκλαβενίτης και η νέα του επέκταση

Έτοιμος και για την Κύπρο, σκέψεις για Πολωνία

Στο μεταξύ, σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για την εξαγορά του κυπριακού ομίλου Παπαντωνίου από την Σκλαβενίτης. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως είναι θέμα χρόνου να κλείσει το deal, αφού το κλίμα είναι θετικό.

Το σενάριο εξαγοράς των υπεραγορών του ομίλου Παπαντωνίου από τον όμιλο Σκλαβενίτης άρχισε να ακούγεται έντονα τον Σεπτέμβριο του 2023. Η φημολογία αφορούσε την πρόθεση του Σκλαβενίτη να ενισχύσει τη δυναμική του στην κυπριακή αγορά μέσω εξαγοράς ή συνεργασίας με την υπεραγορά Παπαντωνίου.

Αυτή τη στιγμή, η Σκλαβενίτης διατηρεί 18 σημεία στην Κύπρο (κληρονομιά από την εξαγορά του Μαρινόπουλου) και αυτήν τη στιγμή αποτελεί τον τρίτο παίκτη στην εν λόγω αγορά πίσω από την κυπριακή Άλφα Μέγα και τη Lidl. Τα καταστήματα που έχει στο δίκτυό του o Σκλαβενίτης βρίσκονται σε Λευκωσία (8), Λεμεσό (5), Πάφο (2), Λάρνακα (2) και Παραλίμνι (1). Συνολικά απασχολεί 1.570 άτομα προσωπικό, ενώ υπολογίζεται ότι στα καταστήματα της αλυσίδας μπαίνουν καθημερινά περίπου 20.000 άτομα.

Στον αντίποδα, η Υπεραγορά Παπαντωνίου αριθμεί 9 καταστήματα ενώ από το 2018 λειτουργεί υπερσύγχρονο κέντρο διανομής για καλύτερο χειρισμό των αποκλειστικών εισαγωγών και της ιδιωτικής ετικέτας Παπαντωνίου. Παράλληλα, έχει επενδύσει στη δημιουργία σύγχρονης μονάδας μεταποίησης και συσκευασίας φρέσκων κρεάτων, φρούτων και λαχανικών

Το νέο σχήμα, εφόσον τελεσφορήσουν θετικά οι διαπραγματεύσεις θα ηγηθεί της τοπικής αγοράς, με τζίρο που αθροιστικά θα υπερβαίνει τα 320 εκατ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή, οι διοικούντες τον Σκλαβενίτη διερευνούν το ενδεχόμενο εισόδου στην αγορά της Πολωνίας, έχοντας αρχίσει να κάνουν ήδη κάποιες διερευνητικές επαφές. Η όλη προσπάθεια ωστόσο βρίσκεται σε πολύ αρχικό στάδιο, και όπως λένε αρμόδιες πηγές «υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος έως ότου γίνει κάτι συγκεκριμένο».

Αυτή τη στιγμή, ο όμιλος Σκλαβενίτης διαθέτει συνολικά 525 καταστήματα, απασχολεί 36.950 εργαζομένους και εξυπηρετεί κατά μέσο όρο 663.000 πελάτες την ημέρα και συνεργάζεται με περισσότερους από 3.000 προμηθευτές από την Ελλάδα και την Κύπρο. Το 2022, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ανήλθε στα 4,47 δισ. ευρώ.

Πηγή: Ot.gr

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share