Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

4 + 1 μαγαζιά στην Αθήνα για να φας αυθεντικό κρητικό φαγητό

Μαγικό ταξίδι γεύσεις!

18 Νοεμβρίου 2022 10:27
4 + 1 μαγαζιά στην Αθήνα για να φας αυθεντικό κρητικό φαγητό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Κρητική Κουζίνα μετράει χρόνια παράδοσης και η διατροφή του νησιού είναι διάσημη στο κόσμο για τις καλές πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί και το πόσο υγιεινή είναι.

Το Athensmagazine.gr, εντόπισε μερικά μαγαζιά στην Αθήνα με αυθεντικό κρητικό φαγητό.

Με την ευκαιρία ανακάλυψε το νεοκλασικό bar - restaurant στο Παγκράτι που θα γίνει talk of the town.

Ρακουμέλ

Εμμανουήλ Μπενάκη 71, Αθήνα

Τηλέφωνο: 21 0380 0506

Το Ρακουμέλ, βρίσκεται στα Εξάρχεια και είναι ένα κρητικό ρακοπωλείο, στο οποίο θα βρεις αυθεντικές κρητικές γεύσεις.

Ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού, με καταγωγή από την Ιεράπετρα, έφερε λίγο από την Κρήτη στην Αθήνα. Το μενού με τις κρητικές γεύσεις, το έχει επιμεληθεί η μαμά του Αργυρώ, βασισμένη στις υπέροχες συνταγές της γιαγιάς Ζαχαρένιας. Να σημειωθεί ότι οι πρώτες ύλες προέρχονται από μικρούς παραγωγούς της Κρήτης.

Ρακάκι

Μοσχονησίων 2, Καισαριανή

Τηλέφωνο: 21 0723 7457

Ένα παλιό προσφυγικό σπίτι, το οποίο έχει μεταμορφωθεί σε ταβέρνα με κρητικό φαγητό και φέρει το όνομα "Ρακάκι", σε περιμένει να απολαύσεις νόστιμες γεύσεις, σε έναν χώρο με ζεστή ατμόσφαιρα.

Παράλληλα, οι εικόνες από την Κρήτη, που κρέμονται από τους τοίχους, σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι μπήκες στο αρχοντικό παππούδων στην Κρήτη.

Κatsourbos Cretan diet cuisine

Αμύντα 2, Αθήνα

Τηλέφωνο: 21 0722 2167

Ο Κatsourbos, από το 2005 μέχρι και σήμερα, πιστός στις κρητικές γεύσεις, σε υποδέχεται σε έναν ζεστό και φιλόξενο χώρο.

Με υλικά αποκλειστικά από μικρές παραγωγικές μονάδες του νησιού της Κρήτης, δημιουργεί συνταγές παραδοσιακά κρητικές. Βασικές αρχές μας είναι ότι τα κρέατα είναι φρέσκα και πάντα μαγειρεμένα με αγνό παρθένο ελαιόλαδο βιολογικής καλλιέργειας από το Λευκοχώρι Μονοφατσίου.

To Kaplani

Ευφρονίου 47, Καισαριανή

Τηλέφωνο: 21 0721 1161

«Καπλάνη» σημαίνει «αγρίμι» και το παρατσούκλι αυτό ακολουθεί τους απογόνους, ενός αγαπητού, σεβαστού κι εξαίρετου ανθρώπου, αντιπροσωπευτικού τύπου κρητικού αγωνιστή. που μέχρι και σήμερα τους φωνάζουνε Καπλάνηδες.

Δημιουργική μεσογειακή κουζίνα με παραδοσιακές γεύσεις Κρήτης που συναντoύν μοντέρνες τεχνικές, με εξευγενισμένη αισθητική και βασισμένες σε πρώτες ύλες άριστης ποιότητας.

Πασιφάη

Λαζαράκη 63 Πασιφάη, Γλυφάδα

Τηλέφωνο: 21 0994 4024

Η ιστορία της Πασιφάη ξεκινάει το 2000, όταν ο Στέλιος και η Ειρήνη Τρουλάκη από το Πάτημα Χανίων άνοιξαν ένα κρητικό παραδοσιακό μεζεδοπωλείο έχοντας το όραμα να μεταφέρουν στον κόσμο την αξία της κρητικής διατροφής και τη σημασία του να τρέφεσαι σωστά.

Νόστιμο φαγητό σε έναν χώρο «ζεστό» που θυμίζει το φιλόξενο σπίτι των παππούδων μας και σε κάνει να νιώθεις «ασφάλεια» και οικειότητα.

 

Ροή ειδήσεων

Share