Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024

Που διασκεδάζουμε αυτό το ΣΚ στην Αθήνα: 4 δημιουργικές προτάσεις

Εξερευνούμε μαζί τα hot spots της πρωτεύουσας

19 Μαρτίου 2024 15:43
Που διασκεδάζουμε αυτό το ΣΚ στην Αθήνα: 4 δημιουργικές προτάσεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για κάποιους διασκέδαση σημαίνει ένα καλό κρασί σε έναν όμορφο χώρο, για άλλους χορός μέχρι το πρωί, για άλλους ποιοτικό φαγητό ενώ για άλλους να μεταφερθούν έστω και για λίγο σε άλλες ηπείρους και πολιτισμούς.

Όλα θα τα βρεις στο AthensMagazine, αφού έχουμε συγκεντρώσει τα 4 πιο ωραία, ανατρεπτικά και δημιουργικά στέκια της Αθήνας, που κάνουν αυτή την πόλη να σφύζει από ζωή.

Oinoscent

Ένα από τα πιο αγαπημένα meeting points των απανταχού οινολατρών είναι το wine bar & restaurant Oinoscent.

Η μουσική, η διάθεση των ανθρώπων, η οικεία ατμόσφαιρα, το ζεστό και κομψό περιβάλλον, όλα εδώ σε κάνουν να νιώθεις λες και βρίσκεσαι σε κάποιο γαλλικό μπιστρό.

Εκτός αυτού, όμως, το oinoscent διαθέτει και μια ασυναγώνιστη κάβα με περισσότερες από χίλιες ετικέτες ελληνικού αλλά και ξένου αμπελώνα, καθώς και νέες και ανανεωμένες επιλογές κρασιού για να διαλέξεις.

Όλα αυτά, φυσικά, με άριστα συνδυασμένες γεύσεις, όπως ποικιλίες τυριών και αλλαντικών, μεζεδάκια, σαλάτες ή τάρτες.

Στο εξεζητημένο και παράλληλα απλοϊκού μενού του μαγαζιού, θα βρεις, φυσικά, και εξαιρετικές επιλογές για κυρίως, όπως η Challans Duck με πατζάρια καθώς και το Premium Beef Cut, που βρήκαν μια ισχυρή θέση στην καρδιά μας και όχι μόνο στη δικιά μας.

T: Βουλής 45-47

The Bank Job

Είτε συχνάζεις στο κέντρο της πρωτεύουσας είτε όχι, σίγουρα γνωρίζεις ότι η οδός Κολοκοτρώνη αποτελεί έναν από τους πιο ζωντανούς δρόμους του κέντρου. Φυσικό και επόμενο λοιπόν, μια τέτοια οδός να «φιλοξενεί» ένα από τα πιο πολυσύχναστα και καθιερωμένα στέκια της Αθήνας, το περίφημο The Bank Job.

Στο μαγαζί με το σκοτεινό και μυστηριώδες σκηνικό, το παλιό μωσαϊκό και τον ατμοσφαιρικό φωτισμό, θα σε σερβίρουν τα πιο δροσιστικά ποτά και ευφάνταστα κοκτέιλ, με μπαχαρικά, αποξηραμένα φρούτα, σιρόπια και πλήθος ακόμα συστατικών που θα σε ικανοποιήσουν από την πρώτη κιόλας γουλιά.

Πέρα από τα εξαιρετικά cocktails όμως, στα δυνατά χαρτιά του Bank Job είναι και οι funky και soul μουσικές, ενώ τα Παρασκευο-Σάββατα θα ξενυχτήσεις χορεύοντας σε… rnb ρυθμούς.

Τ: Κολοκοτρώνη 13

Hippy Hippo

Αν ψάχνεις ένα μέρος της πόλης, όπου μπορείς να πας να απολαύσεις το φαγητό ή το ποτό σου, να συναντηθείς με την παρέα σου ή να ακούσεις μουσική σε ένα όμορφο, φωτεινό και ανεβαστικό περιβάλλον, τοποθετημένος παράλληλα κάτω από τον βράχο της Ακρόπολης, το Hippy Hippo είναι ακριβώς αυτό που θες.

Ο urban χώρος με τη minimal αισθητική και την ξεχωριστή του αύρα μαγνητίζει πλήθος επισκεπτών ενώ διαθέτει ένα μενού που απευθύνεται σε όλα τα γούστα. Αυτό φυσικά σημαίνει ότι περιλαμβάνει αρκετές vegetarian και vegan επιλογές αλλά και πιάτα που, με την μοναδική γεύση τους, έχουν κατακτήσει ήδη τους φανς τους.

Φυσικά, το Hippy Hippo μπορείς να το επισκεφτείς και το μεσημεράκι για να απολαύσεις το λαχταριστό και πλούσιο brunch του, όπως τα αφράτα choco pancakes με σοκολάτα και σπιτική μαρμελάδα φρούτων του δάσους ή το French toast τσουρέκι με ζάχαρη, κανέλα, crème patisserie και μέλι.

Σε αυτό το μαγαζί οι γεύσεις συνδυάζονται εξαιρετικά με τα εμπνευσμένα signature κοκτέιλς, που ετοιμάζονται από τους εμπειρότατους bartenders, με τα ποτά αλλά και τις μπύρες του μαγαζιού.

Τ: Αναστασίου Ζίννη 37

Huaca Nikkei Resto Bar

Βρίσκεται στην περιοχή του Μετς και έχει γοητεύσει ήδη κάθε πτυχή της διεθνούς γαστρονομικής σκηνής. Ο λόγος, φυσικά, για το Huaca Nikkei Resto Bar, το μαγαζί με την εξωτική και γουστόζικη ατμόσφαιρα minimal αισθητικής, που συνδυάζει εξαιρετικά την Περουβιανή και την Ιαπωνική κουλτούρα σε ένα πιάτο.

Το Huaca έχει πλέον καταφέρει να αποτελεί φόρο τιμής ενός παγκόσμιου γευστικού trend ονόματι Nikkei κουζίνα. Στο μενού του περιλαμβάνονται πληθωρικές Nikkei επιλογές, σε συνδυασμούς τόσο της Άπω Ανατολής όσο και της χώρας των Άνδεων.

Μια από αυτές, το εξαιρετικό φιλέτο σολομού αλλά και το sando, με γλασαρισμένο μοσχάρι black angus, καρότο, καλαμπόκι και τραγανό κρεμμύδι καθώς και τόσες άλλες επιλογές, στις οποίες δε θα μπορείς να αντισταθείς.

Σου προτείνουμε να τα συνοδεύσεις με κάποιο signature cocktail, από την καινοτόμα και ενημερωμένη λίστα του μαγαζιού, η οποία, βέβαια, περιλαμβάνει και πιο κλασσικά ποτά αλλά και αρκετές ποικιλίες κρασιών, φημισμένες τόσο για το άρωμα όσο και για τη γεύση τους.

T: Τιμολέοντος 1

View this post on Instagram

A post shared by Huaca (@huacanikkeirestobar)

 

Ροή ειδήσεων

Share