Τρίτη, 28 Μαΐου 2024

Basket League: «Περίπατος» στην Πυλαία για τον «δικέφαλο» - Ματσάρα στη Ρόδο (Video)

Ο ΠΑΟΚ έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας στην Πυλαία

8 Ιανουαρίου 2023 20:51
Basket League: «Περίπατος» στην Πυλαία για τον «δικέφαλο» - Ματσάρα στη Ρόδο (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο ΠΑΟΚ δεν επέτρεψε στον Απόλλωνα Πάτρας να πιστέψει πως μπορεί να πάρει κάτι από το παιχνίδι, ξέφυγε από νωρίς με διψήφιες διαφορές και έφτασε στη νίκη με χαρακτηριστική άνεση (97-60) στην 11η αγωνιστική της Basket League.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Παναθηναϊκός - Περιστέρι 72-71: Με την ψυχή στο στόμα στο πρώτο συναπάντημα με τον Σπανούλη

Παρά το γεγονός πως σε τρεις ημέρες κρίνεται το ευρωπαϊκό μέλλον του, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Πάτρας με τη δέουσα προσοχή. Οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη έδειξαν με το "καλημέρα" στους φιλοξενούμενους ότι δεν πρόκειται να τους δώσουν το δικαίωμα να πιστέψουν στο διπλό. Όπως κι έγινε. Το +37 (97-60) της τελικής διαφοράς αποτύπωσε ανάγλυφα τη διαφορά απόδοσης στην Πυλαία.

Η διαφορά άνοιξε από το πρώτο δεκάλεπτο, με τον ΠΑΟΚ να φτάνει με χαρακτηριστική άνεση στη νίκη και τον Άρη Λυκογιάννη να κάνει την απαραίτητη διαχείριση εν όψει της μονομαχίας με τη Ρίτας Βίλνιους (11/1, 19:30) για το play-in tournament του Basketball Champions League.

Στην πρώτη τετράδα (με 7 νίκες και 4 ήττες) έκλεισε τον α' γύρο της Basket League ο ΠΑΟΚ, την ώρα που ο Απόλλωνας Πάτρας έμεινε χαμηλά (με 3 νίκες και 8 ήττες).

Ο αγώνας

Ο ΠΑΟΚ ήταν φουριόζος από τα πρώτα λεπτά, πιέζοντας πολύ στην άμυνα και σκοράροντας με συνέπεια στην επίθεση. Ο Τζέιλεν Ράιλι ήταν αυτός που κουβάλησε την ομάδα και με συνεχόμενα καλάθια συνέβαλε σημαντικά για το +13 (23-10) της πρώτης περιόδου.

Μία διαφορά που στην πορεία μεγάλωσε ακόμη περισσότερο, δεδομένης της αδυναμίας του Απόλλωνα Πάτρας να αποδειχθεί συνεπής στην προσωπική άμυνα και το περιφερειακό σουτ.

Η διαφορά δεν σταμάτησε να μεγαλώνει, λεπτό με το λεπτό, ειδικά από την στιγμή που ο ΠΑΟΚ έπαιρνε διαρκώς πράγματα από κάθε παίκτη που βρισκόταν στην πεντάδα. Το +23 (50-27) της ανάπαυλας ήταν ενδεικτικό της εικόνας που είχε το παιχνίδι ως τότε, το οποίο -επί της ουσίας- είχε κριθεί.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Απόλλωνας Πάτρας δεν έδειξε ικανός να προβληματίσει τον ΠΑΟΚ. Ο Νίκος Βετούλας δοκίμασε πράγματα σε επίπεδο προσώπων και τακτικής, τίποτα όμως δεν απέδωσε -έστω και λίγο. Το προβάδισμα του Δικέφαλου έφτασε μάλιστα στο +31 (68-37 στο 28') για να μπει κάπου εκεί ο επίλογος στην αναμέτρηση, η οποία έκτοτε απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τσώνος - Γερακίνης - Ζιώγας.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-10, 50-27, 73-40, 97-60.

Με τον Μάικλ Ντίξον και τον Δημήτρη Κατσίβελη να κάνουν ένα βήμα μπροστά την κατάλληλη στιγμή, ο Κολοσσός γύρισε από το -12 του 26ου λεπτού και επιβλήθηκε εντός έδρας του Λαυρίου (90-87), για την τρίτη σερί νίκη στη Basket League.

Απολαυστικό ήταν το παιχνίδι του Κολοσσού με το Λαύριο για την 11η αγωνιστική της Basket League. Οι γηπεδούχοι έκαναν την ανατροπή στην ανατροπή, γύρισαν από το -12 του 26ου λεπτού και πανηγύρισαν την τρίτη διαδοχική νίκη στο πρωτάθλημα (90-87), δίνοντας συνέχεια στην ανοδική πορεία του τελευταίου μήνα.

Ο Δημήτρης Κατσίβελης και ο Μάικλ Ντίξον ήταν αυτοί που έκαναν τη διαφορά για τους νικητές, ιδίως από τα μισά της τρίτης περιόδου κι έπειτα, με τον πρώτο να έχει 21 πόντους, 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ και τον δεύτερο να προσφέρει 16 πόντους με 6/9 σουτ και 3/3 βολές, ενώ με νταμπλ νταμπλ (14 πόντοι, 11 ριμπάουντ) έκλεισε την αναμέτρηση ο Κρις Κόφι.

Για το Λαύριο, οι 27 πόντοι (με 9/11 σουτ και 5/5 βολές) του Αρ Τζέι Κόουλ και η γεμάτη εμφάνιση του Σίριλ Λάνγκεβιν (10 πόντοι και 9 ριμπάουντ σε 20'21'') δεν έδωσαν κάτι επί της ουσίας.

Ο αγώνας

Ο Κολοσσός ήταν εξαιρετικός στην εκκίνηση, σκόραρε με κάθε πιθανό τρόπο και πήρε γρήγορα το προβάδισμα (17-11 στο 6'), το οποίο μάλιστα έφτασε σε διψήφια επίπεδα πριν καν βγει η πρώτη περίοδο (27-17 στο 9'). Πολύ γρήγορα όμως, η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Μέσα σε τρία λεπτά.

Από το 14' έως το 17' το Λαύριο κυριάρχησε, με πρωταγωνιστή τον Αρ Τζέι Κόουλ. Ο γκαρντ των φιλοξενούμενων σκόραρε κατά ριπάς, αποτελώντας τη βασική αιτία για τα 8/9 σουτ που είχε το Λαύριο σε αυτό το διάστημα, κατά το οποίο το -13 (35-22 στο 14') έγινε +3 (41-44 στο 17') για την ομάδα του Χρήστου Σερέλη.

Η αυτοπεποίθηση είχε αλλάξει στρατόπεδο πλέον, με τον Κολοσσό να παλεύει για την ανατροπή, αλλά να μην έχει την αμυντική συνέπεια για να τα καταφέρει. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που το προβάδισμα των κυανοκίτρινων έφτασε μέχρι το +12 (52-64 στο 26'), ενόσω το περιφερειακό σουτ παρέμενε η μεγάλη δύναμη του Λαυρίου.

Το παιχνίδι δεν είχε τελειώσει όμως! Ο Δημήτρης Κατσίβελης με τον Μάικλ Ντίξον έκαναν ένα βήμα μπροστά, πέτυχαν προσωπικά καλάθια και κουβάλησαν τον Κολοσσό μέχρι την ανατροπή. Παρά το 27% στο τρίποντο, οι γηπεδούχοι έκαναν την ανατροπή και έφτασαν αυτοί σε θέση να ελέγχουν την κατάσταση χάρη στο +4 (88-84) με 1'42'' για το τέλος.

Δύο χαμένες βολές του Σίριλ Λάνγκεβιν στα 49'' και ένα χαμένο σουτ τριών πόντων του Σέιβιον Φλαγκ στα 30'' ουσιαστικά έγραψαν τον επίλογο της προσπάθειας του Λαυρίου για νέα ανατροπή, με τον Κολοσσό να διατηρείται μπροστά μέχρι το φινάλε και να φτάνει στις τρεις διαδοχικές νίκες στη Basket League.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τσαρούχα - Πουρσανίδης Κ. - Θεοδωρόπουλος.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 28-20, 48-49, 64-71, 90-87.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share