Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024

Ολυμπιακός-Φενέρ 87-84: Σκορ, θέαμα και 3η θέση για τους «ερυθρολεύκους»

Κόντεψαν... να πάνε παράταση στο μικρό τελικό

26 Μαΐου 2024 19:45
Ολυμπιακός-Φενέρ 87-84: Σκορ, θέαμα και 3η θέση για τους «ερυθρολεύκους»
KLODIAN LATO/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την τρίτη θέση κατέκτησε στη Euroleague ο Ολυμπιακός, που επικράτησε της Φενέρμπαχτσε με 87-84 στο μικρό τελικό του Final Four και αποχαιρέτησε με ψηλά το κεφάλι, μετά την ήττα στον ημιτελικό με τη Ρεάλ.

Το ματς

Οι Πειραιώτες εμφανίστηκαν στο παρκέ της «Uber Arena» με μεγαλύτερο κίνητρο από τους Τούρκους και τους κέρδισαν κυριαρχώντας στο μεγαλύτερο μέρος του ματς.

Με αυτόν τον τρόπο η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ολοκλήρωσε με θετικό πρόσημο τη φετινή ευρωπαϊκή της παρουσία, την ώρα που εκείνη του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους αποδείχθηκε η μεγάλη απογοήτευση του Final 4.

Όσον αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πίσω στο σκορ για περίπου ένα πεντάλεπτο, όμως μετά το 12-15, «έτρεξαν» ένα επιμέρους σκορ 12-1 και στο φινάλε της πρώτης περιόδου είχαν προβάδισμα οκτώ πόντων (24-16), δείχνοντας σε σαφώς καλύτερη κατάσταση από τους αντιπάλους τους.

Παρόμοια η εικόνα και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι κατόρθωσαν να πλησιάσουν στον πόντο (30-29), όμως η αντίδραση των παικτών του κόουτς Μπαρτζώκα ήταν εξαιρετική και δίχως να αγχωθούν, διατήρησαν το προβάδισμα και χάρη σε buzzer beater τρίποντο του Πίτερς, πήγαν προηγούμενοι στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με διαφορά έντεκα πόντων (48-37).

Το τρίτο κομμάτι του ματς δεν ήταν καθόλου καλό για τον Ολυμπιακό ο οποίος έμοιαζε να έχει χάσει τη συγκέντρωσή του και είδε τους Τούρκους να «ροκανίζουν» σιγά-σιγά τη διαφορά, εκμεταλλευόμενοι την ευστοχία τους από μακρινή απόσταση, με την άμυνα στην περιφέρεια να μην είναι καλή. Μάλιστα οι παίκτες του «Σάρας» προσπέρασαν 62-61, όμως ένα μικρό 5-0 έφερε μπροστά τους «ερυθρόλευκους» με 66-62 στο 30'.

Οι κυπελλούχοι Ελλάδας συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο και στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου ξέφυγαν ξανά με διψήφια διαφορά (72-62) και δεν έμελλε να κοιτάξουν ποτέ ξανά πίσω. Οι Τούρκοι δεν τα παράτησαν και ο Ολυμπιακός έστω κι αν στο τέλος έκανε «φτηνά» λάθη και επέτρεψε στη Φενέρ να μειώσει στους τρεις (87-84), εκμεταλλευόμενη τις γκάφες. Μάλιστα είχε και σουτ ισοφάρισης όμως αστόχησε ο Σανλί και της δόθηκε και νέα ευκαιρία στα 0,7'' για το φινάλε. Ο Σανλί ευστόχησε στην εκπνοή αλλά ήταν εκπρόθεσμο το σουτ του και το 87-84 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Ο «ΚΑΥΤΟΣ» ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ: Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στο Final 4 ο Άλεκ Πίτερς ήταν εξαιρετικός και σταμάτησε στους 20 πόντους, με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να προσθέτει 10 πόντους και 8 ριμπάουντ. Από την πλευρά των ηττημένων ο Πιερ πέτυχε 19 πόντους και ο Ουίλμπεκιν πρόσθεσε 16.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ασύλληπτο το ποσοστό του Ολυμπιακού έξω από τη γραμμή των 6,75μ., καθώς τελείωσε τον μικρό τελικό με 15/23 προσπάθειες και δεν θα μπορούσε να ηττηθεί.

Πηγή: Basketa.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share