Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024

Σίφνος: Η κοσμοπολίτικη παραλία του Αποκοφτού με τα κρυστάλλινα νερά και τα εντυπωσιακά βράχια

Αν δεν έχετε βρει καλοκαιρινό προορισμό ακόμα, μη διαστάσετε να τον διαλέξετε!

28 Μαΐου 2024 11:03
Σίφνος: Η κοσμοπολίτικη παραλία του Αποκοφτού με τα κρυστάλλινα νερά και τα εντυπωσιακά βράχια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η Σίφνος είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση για όσους ήθελαν να πάνε... Σαντορίνη.

Η Σίφνος είναι το «κόσμημα» των Κυκλάδων, το οποίο βρίσκεται στη δυτική πλευρά και το οποίο διαθέτει, επίσης, τη γραφική παραδοσιακή τους αρχιτεκτονική.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Για όσους αγαπούν τα κύματα: Ο Λαγκούβαρδος είναι το κρυφό «διαμάντι» της Μεσσηνίας που θα σας μαγέψει

Οι παρθένες παραλίες της με τα κρυστάλλινα νερά, το νόστιμο τοπικό φαγητό της και η φιλοξενία και «ζεστασιά» των ντόπιων της καθιστούν την Σίφνο μια μοναδική επιλογή για τις καλοκαιρινές σας διακοπές!

Η διασημότερη παραλία του νησιού είναι ο Πλατύς Γιαλός χάρη στη μεγάλη αμμουδιά της και τα γαλαζοπράσινα νερά της που βρίσκεται στη νότια ακτογραμμή του νησιού.

Ωστόσο, υπάρχει άλλη μια παραλία που είναι το πραγματικό «διαμάντι» του νησιού που οφείλεται στον εαυτό σας να επισκεφθείτε!

Αποκοφτό

Η παραλία Αποκοφτό, στην Χρυσοπηγή

Η παραλία, λοιπόν, που σίγουρα θα ξεχωρίσεις μόλις ταξιδέψεις στη Σίφνο είναι αυτή του Αποκοφτού, στην πειροχή της Χρυσοπηγής.

Κάνοντας μια βουτιά στην παραλία Αποκοφτό αντικρύζεις απέναντι το πιο διάσημο σημείο του νησιού. Δεν είναι άλλο από το μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσοπηγής, χτισμένο πάνω στο βράχο. Αξίζει, λοιπόν, να πας μέχρι εκεί γιατί θα ανακαλύψεις ένα φανταστικό σημείο για βουτιές.

Προσφέρεται για όσους τους αρέσει η εξερεύνηση και λατρεύουν τη φυσική σκιά που δημιουργούν οι βράχοι. Έχει αρκετό χώρο, ώστε να στρώσεις την πετσέτα σου και να απολαύσεις τον ήλιο.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share