Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (29/10)

Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας!

29 Οκτωβρίου 2022 07:26
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (29/10)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι κεντρικοί τίτλοι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για σήμερα, Σάββατο 29/10! Tο Athensmagazine.gr σας φέρνει καθημερινά στο φως τα θέματα της ειδησεογραφίας, όπως αναδεικνύονται στον Ελληνικό Τύπο, μέσα από την εκπομπή του Open "Τώρα Μαζί". Την ίδια στιγμή, ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για τον επιχειρηματία που χαροπαλεύει.

Καιρός σήμερα 29/10: Σαββατοκύριακο... για ένα τελευταίο μπάνιο - Από πότε ξεκινά η επέλαση των φαινομένων σύμφωνα με Αρναούτογλου και Καλλιάνο

Καιρός σήμερα: Το Σαββατοκύριακο αυτό είναι ιδανικό για την ολοκλήρωση του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου, προσφέροντας την ευκαιρία για ένα... τελευταίο μπάνιο στους λίγο πιο τολμηρούς χάρη στα φαινόμενα, που θα επικρατήσουν.

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται για το Σάββατο (29/10) σχεδόν σε όλη τη χώρα. Στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στην Κρήτη. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει τους 20 με 22 και τοπικά στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά, τα νησιά του Ιονίου και τα Δωδεκάνησα τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα παραθαλάσσια πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με παροδικές τοπικές νεφώσεις στην ανατολική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος. Στην Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Εύβοια προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Από πότε θα υπάρξει τάση για βροχές για τον Αρναούτογλου

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, το Σάββατο, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και κάποιες λίγες μπόρες στην Κρήτη. Ο βοριάς θα είναι δυνατός εντάσεως 7-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στους 22 βαθμούς στα κεντρικά ηπειρωτικά.

Την Κυριακή θα έχουμε επίσης ήλιο παντού και θα παραμείνει ισχυρός ο βοριάς. Η θερμοκρασία στους 23 βαθμούς.

Τη Δευτέρα χωρίς κάτι το ιδιαίτερο χωρίς βροχές. Η θερμοκρασία στους 24 στα κεντρικά ηπειρωτικά.

Την Τρίτη θα είναι άλλη μια μέρα χωρίς βροχές με πτώση των ανέμων. Η θερμοκρασία στους 23 βαθμούς.

Η τάση για βροχές πάντως στην χώρα μας και αν πάνε όλα σύμφωνα με τα σημερινά προγνωστικά κάποιες βροχές θα έχουμε στη Δυτική Ελλάδα από τις 6 Νοεμβρίου.

Ήλιος εκτός ορισμένων περιοχών σύμφωνα με τον Καλλιάνο

Ηλιοφάνεια αναμένεται στις περισσότερες περιοχές της χώρας σήμερα Σάββατο, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια αναμένονται στα Επτάνησα, τα ηπειρωτικά τμήματα και σε περιοχές του Αιγαίου.

Τοπικές νεφώσεις που όμως δεν θα δώσουν βροχοπτώσεις θα σημειωθούν στην ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια και τις Σποράδες, αλλά από τη Θεσσαλία μέχρι την Ήπειρο.

Ισχυροί άνεμοι, βοριάδες στο Αιγαίο εώς 7 με 8 μποφόρ, με πιθανά προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Λίγες τοπικές βροχές στη βόρεια Κρήτη.

Στην Αττική αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού, ενώ στα υπόλοιπα τμήματα θα επικρατήσουν μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα πνέει από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ ισχυροί άνεμοι 7-8 μποφόρ θα πνέουν στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι ήπιος με αρκετό ήλιο σε όλη σχεδόν τη χώρα.

Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στο εσωτερικό της Κρήτης, στα ορεινά και ημιορεινά.

Στους 24 – 26 βαθμούς κελσίου οι μέγιστες θερμοκρασίες και θα υπάρξουν βόρειοι άνεμοι εώς 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share