Τρίτη, 21 Μαΐου 2024

Σχάρα φούρνου: Το viral κόλπο για να την καθαρίσετε σε χρόνο dt μέσα στην μπανιέρα

Θα σας βάλει τα γυαλιά

15 Μαΐου 2023 14:23
Σχάρα φούρνου: Το viral κόλπο για να την καθαρίσετε σε χρόνο dt μέσα στην μπανιέρα
Από Ανθή Κουρεντζή

Mπορεί η μαγειρική να μας αρέσει, αλλά δε μας αρέσει καθόλου που μετά πρέπει μετά να καθαρίσουμε τον φούρνο, ειδικά αν έχουν κολλήσει παντού λίπη και υπολείμματα από τα κρεατικά, που δεν φεύγουν με ένα απλό πέρασμα με το σφουγγάρι. Μάλιστα, επειδή το καθάρισμα του φούρνου το θεωρούμε απαιτητικό, συχνά αμελούμε να το κάνουμε και το αφήνουμε για αργότερα. Με την ευκαιρία, δείτε το φυσικό κόλπο για να καθαρίσετε την γυάλινη πόρτα του φούρνου.

Τότε η κατάσταση γίνεται δύσκολη. Και αν οι περισσότεροι από εσάς καθαρίζετε τα τοιχώματα, θεωρώντας ότι η σχάρα είναι μεγάλος μπελάς, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε. Μια μαμά μας υποδεικνύει έναν απλό και έξυπνο τρόπο για να κάνουμε τις σχάρες του φούρνου να αστράφτουν από καθαριότητα.

Πως να καθαρίσετε την σχάρα του φούρνου

Η Chantel Mila, η οποία είναι γνωστή ως Mama Mila στο TikTok, φαίνεται να έχει βρει ένα κόλπο για να καθαρίζει εύκολα τις σχάρες του φούρνου σας. Το καλύτερο; Δεν απαιτείται απολύτως κανένα τρίψιμο.

Αλλωστε ένα από τα χειρότερα πράγματα για τις σχάρες φούρνου είναι το μέγεθός τους. Πολλές σχάρες φούρνου απλά δεν χωράνε στο νεροχύτη.

Η Chantel, λοιπόν, επιλέγει να καθαρίζει την σχάρα του φούρνου στη μπανιέρα. «Στρώστε την μπανιέρα με μια πετσέτα και βυθίστε τις σχάρες του φούρνου σε πολύ ζεστό νερό», γράφει η λεζάντα στο κλιπ.

Στη συνέχεια, διαλύει μια μεζούρα απορρυπαντικού πλυντηρίου σε νερό και ρίχνει το μείγμα πάνω από τις σχάρες του φούρνου στη μπανιέρα.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αφήσετε τις σχάρες να μουλιάσουν όλη τη νύχτα και να τις σκουπίσετε το πρωί.

Δεν εντυπωσιαστήκαμε μόνο εμείς από το βίντεο, καθώς πολλοί θαυμαστές της Chantel σχολιάζουν επίσης την ανάρτηση.

«Πρέπει να το δοκιμάσω», σχολίασε ένας χρήστης.

Ένας άλλος πρόσθεσε, «Αυτός είναι ο τέλειος τρόπος να καθαρίσω επιτέλους τον φούρνο μου. Ευχαριστώ.»

Κάποιοι είχαν ερωτήσεις σχετικά με το ασυνήθιστο αυτό κόλπο. Ένας ακόλουθος ρώτησε γιατί πρέπει να μπει η πετσέτα στη μπανιέρα: «Για να προστατεύσω το κάτω μέρος της μπανιέρας και να το διατηρήσω καθαρό», ξακαθάρισε η Chantel.

«Υπάρχει λόγος που χρησιμοποιείτε απορρυπαντικό ρούχων αντί για πιάτων;» ρώτησε άλλος ακόλουθος.

«Δοκίμασα απορρυπαντικό πιάτων, αλλά βρήκα ότι αυτή η μέθοδος λειτουργεί καλύτερα», απάντησε η Chantel.

Κίνδυνος για το κρέας που αγνοούν όλοι: Ο πολύ βασικός λόγος που δεν πρέπει να φάτε αμέσως μόλις βγει από τον φούρνο

Το κρέας και δη το κόκκινο κρέας είναι η μεγαλύτερη πηγή πρωτεΐνης για τον οργανισμό μας και θα πρέπει να περιλαμβάνεται σε μια ισορροπημένη διατροφή αλλά και πάλι με μέτρο. Κι όμως σε ένα υλικό σαν αυτό που έχει πάμπολλους απλούστατους τρόπους μαγειρέματος μπορεί να κάνουμε και λάθη, τρανό παράδειγμα ότι το ξεπλένουμε πριν το μαγειρέψουμε, δείτε εδώ για ποιο λόγο μια τέτοια κίνηση είναι λάθος.

Ένα ακόμη από τα βασικότερα λάθη σχετικά με το κρέας είναι η... ανυπομονησία. Τι σημαίνει αυτό; Δεν αφήνετε το κρέας να "ξεκουραστεί" και βιάζεστε να το φάτε μόλις βγει απ το φούρνο. Δεν είναι εύκολο, ειδικά όταν έχετε μόλις βγάλει το λαχταριστό κρέας από τον φούρνο και πεινάτε, αλλά αν το κόψετε κατευθείαν είναι το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε.

Αν το κόψετε πριν «ξεκουραστεί» θα χάσει όλα του τα υγρά, με αποτέλεσμα το πιάτο σας να στεγνώσει. Αν το κομμάτι κρέας που έχετε μπροστά σας είναι μικρό, αφήστε το για 5 λεπτά, ενώ αν είναι μεγαλύτερο, 20 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο, τα υγρά του κρέατος θα συσσωρευτούν στο κέντρο, αφήνοντάς το ζουμερό.

Κίνδυνος για το κρέας που αγνοούν όλοι - Ο πολύ βασικός λόγος που δεν πρέπει να φάτε αμέσως μόλις βγει από τον φούρνο

Επιλέγετε αποκλειστικά άπαχο κρέας; Σταματήστε το αμέσως!

Το κρέας είτε χοιρινό είτε μοσχαρίσιο μας δίνει άπειρες επιλογές για να το μαγειρέψουμε, είτε στο φούρνο, είτε κοκκινιστό στην κατσαρόλα, ή ακόμα απλά να το ψήσουμε. Με τον κατάλληλο τρόπο μαγειρέματος μπορεί να γίνει άκρως θρεπτικό και να καταναλωθεί άνετα σε περιόδους δίαιτας. Κι όμως ακόμη και στο πιο απλό φαγητό με κρέας μπορεί να κάνουμε και λάθη. Τόσο στο ψήσιμο, όσο και στην επιλογή του κρέατος και φυσικά μην ξεχνάμε πως και για το κρέας υπάρχουν πάμπολλα μυστικά για να πετύχεις την τέλεια γεύση, για παράδειγμα, δείτε εδώ πώς θα κάνετε το κρέας σας τόσο μαλακό που να λιώνει στο στόμα.

Όταν λοιπόν προσέχουμε τη διατροφή μας αποφεύγουμε και τα λίπη γι' αυτό και όταν επισκεπτόμαστε ένα κρεοπωλείο για να προμηθευτούμε κρέας ζητάμε να είναι άπαχο.

Κι όμως, αυτό είναι λάθος. Μπορεί το άπαχο κρέας να βοηθά στη διατροφή μας αλλά δεν βοηθά καθόλου στη γεύση μας κι αυτό γιατί το κρέας μας θα "στεγνώσει" και δεν θα βγει καθόλου ζουμερό.

Το ιδανικό ποσοστό λοιπόν είναι 80% άπαχο κρέας και 20% με λίπος για τέλεια γεύση.Την επόμενη φορά που θα επισκεφθείτε το κρεοπωλείο σας για να αγοράσετε κρέας ξέρετε τι πρέπει να κάνετε.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share