Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024

Το εκμυστηρεύτηκε η γιαγιά: Το έξυπνο κόλπο για να εξοντώσεις τις κατσαρίδες

Τέλος στον εφιάλτη του σπιτιού

18 Μαΐου 2024 10:39
Το εκμυστηρεύτηκε η γιαγιά: Το έξυπνο κόλπο για να εξοντώσεις τις κατσαρίδες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι γιαγιάδες μας ξέρουν πολλά και αυτό το έξυπνο κόλπο για να εξαφανίσετε τις κατσαρίδες από το σπίτι σας χωρίς εντομοκτόνα είναι ό,τι πρέπει!

Τέσσερις τρόποι που υπόσχονται να εξαφανίσουν τις κατσαρίδες

Οι κατσαρίδες είναι από τα πιο αποκρουστικά και αηδιαστικά έντομα. Πρόκειται για έναν από τους πιο δυσάρεστους επισκέπτες στο σπίτι μας και πάντοτε κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να τις διώξουμε κάθε φορά που τις βλέπουμε μπροστά μας. Αν θέλετε λοιπόν να απομακρύνετε τις κατσαρίδες ακολουθείστε τις εξής συμβουλές. Με την ευκαιρία, δείτε Λευκές κατσαρίδες στο σπίτι: Ποιοι είναι οι μεγάλοι κίνδυνοι και πως θα τις αντιμετωπίσετε;

Φύλλα ευκαλύπτου

Τα φύλλα αυτού του αρωματικού ευρωπαϊκού δέντρου είναι εξαιρετικά απωθητικά κατσαρίδων. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να τα τρίψετε και να τα αφήσετε σε μέρη όπου αυτά τα έντομα περιφέρονται τη νύχτα. Πρέπει προφανώς να καθαρίσετε πρώτα αυτά τα μέρη για να βεβαιωθείτε ότι αυτό λειτουργεί.

Μαγειρική σόδα και ζάχαρη

νεκρή κατσαρίδα

Μαγειρική σόδα για τη διάσωση για άλλη μια φορά! Θα μπορείτε να απαλλαγείτε από κατσαρίδες αν αναμείξετε ένα φλιτζάνι αυτού του προϊόντος με ένα φλιτζάνι ζάχαρη και πασπαλίσετε το μείγμα γύρω από το σπίτι. Η εξήγηση είναι απλή: η ζάχαρη τα προσελκύει και η μαγειρική σόδα προκαλεί θανατηφόρα αέρια.

Σιτρονέλα για να απομακρύνετε τις κατσαρίδες χωρίς εντομοκτόνα

Αυτό είναι ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό φυτό όχι μόνο για να απωθεί τις κατσαρίδες αλλά και τα κουνούπια και άλλα έντομα. Απλά πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

Ρίξτε λάδι κιτρονέλας σε μερικές μπάλες από βαμβάκι και στη συνέχεια τοποθετήστε τις γύρω από το σπίτι.

Μια άλλη επιλογή είναι να αναμίξετε μισό φλιτζάνι νερό και 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο κυπαρίσσιου και 10 σταγόνες δυόσμου. Στη συνέχεια, ψεκάστε όπου οι κατσαρίδες τείνουν να εμφανίζονται.

Bόρακας

Ο βόρακας χρησιμοποιείται για πολλά πράγματα, μεταξύ άλλων και για την απώθηση εντόμων όπως είναι οι κατσαρίδες. Απλά πρέπει να το απλώσετε γύρω από τα μέρη όπου τα έντομα αυτά περιφέρονται. Όταν το αγγίζουν, αφυδατώνονται και πεθαίνουν.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share