Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024

Πως θα εξαφανίσετε τα μυρμήγκια από το σπίτι σας: Κανέλα, μαγειρική σόδα και ξύδι

Εξοντώστε τα σε χρόνο dt

21 Μαΐου 2024 14:58
Πως θα εξαφανίσετε τα μυρμήγκια από το σπίτι σας: Κανέλα, μαγειρική σόδα και ξύδι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αποτελεί σύνηθες φαινόμενο σε πολλά σπίτια και κυρίως από την άνοιξη και έπειτα, να κάνουν μυρμήγκια την εμφάνισή τους. Και επειδή ως γνωστόν, τα μυρμήγκια δεν τα σκοτώνουμε, υπάρχει τρόπος να μην μπουν στο σπίτι σας, φυσικός και ανώδυνος γι’ αυτά. Με την ευκαιρία δείτε «Τέζα» κατσαρίδες και μυρμήγκια: Ακαριαίος θάνατος με φυσικό κόλπο κάθε γιαγιάς

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να τοποθετήσετε στο σημείο που έχετε εντοπίσει ότι αποτελεί τη δίοδό τους προς την κατοικία σας, σκόνη κανέλας, το άρωμα της οποίας είναι απολύτως αποτρεπτικό και δεν πρόκειται να τα ξαναδείτε ποτέ να σας… επισκέπτονται.

Άλλοι Τρόποι

1. Ταλκ
Κανείς δεν γνωρίζει το γιατί, αλλά το ταλκ (η γνωστή μωρουδιακή σκόνη) απωθεί τα μυρμήγκια, τα οποία δεν περπατάνε πάνω σε αυτή. Βάλτε ταλκ σε πόρτες και παράθυρα για να δημιουργήσετε “ασπίδες” στο σπίτι.

2. Λευκό ξύδι
Αναμείξτε το με νερό και κάντε ένα πέρασμα με πανί σε όλους τους πάγκους και τα πατώματα. Εκτός από τα μυρμήγκια, απωθεί και τις μυρωδιές! Επίσης, αν έχετε εντοπίσει την φωλιά των μυρμηγκιών, μπορείτε να ρίξετε μπόλικο λευκό ξύδι με νερό σε αυτήν για να την διαλύσετε οριστικά.

Κανέλα, μαγειρική σόδα, ξύδι: Πως θα εξαφανίσετε τα μυρμήγκια από το σπίτι σας;

3. Καλαμποκάλευρο
Χρησιμοποιήστε το όπως και το ταλκ. Μόνο που αυτό, αντί απλά να απωθεί, σκοτώνει κιόλας τα μυρμήγκια που το τρώνε.

4. Κατακάθι από καφέ φίλτρου
Όταν ετοιμάσετε καφέ φίλτρου, μην πετάξετε το κατακάθι που έχει μείνει στο φίλτρο. Αυτοί οι κόκκοι καφέ είναι ένα πολύ καλό υλικό στην απώθηση των μυρμηγκιών.

5. Μαγειρική σόδα και ζάχαρη άχνη
Η ζάχαρη άχνη είναι το δόλωμα και η μαγειρική σόδα είναι το αγκίστρι. Τα μικρά έντομα έλκονται από την ζάχαρη, αλλά μαζί με αυτήν τρώνε και τη μαγειρική σόδα. Όταν συμβαίνει αυτό, η σόδα αντιδράει στο στομάχι τους με μια όξινη ουσία που έχουν για να προστατεύονται και τα σκοτώνει.

6. Κανέλα
Με μια μπατονέτα σχηματίστε μια γραμμή με σκόνη κανέλας γύρω από όλες τις εισόδους των μυρμηγκιών στο σπίτι.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share