Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024

Τα καλύτερα απογεύματα τα περνάμε με το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ

15 Απριλίου 2020 14:26
Τα καλύτερα απογεύματα τα περνάμε με το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ

Φίλες και φίλοι, δεν ξέρω για εσάς αλλά όσο ο καιρός περνάει σπάω το κεφάλι μου να “κατεβάζω” όλο και πιο ενδιαφέρουσες ιδέες για να απασχολώ τα παιδιά στο σπίτι (τώρα που ανοίγει ο καιρός το challenge είναι ακόμη πιο δύσκολο). Ευτυχώς (και) στην καραντίνα έχω δίπλα μου δυνατούς συμμάχους που με διευκολύνουν, όπως το τέλειο site του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ www.otegroummuseum.gr.

Εδώ πάντα βρίσκω σούπερ ιδέες για να περνάμε όμορφα τα απογεύματά μας ακονίζοντας παράλληλα το μυαλό μας. Μάλιστα, τώρα μέσα από τις εικαστικές δράσεις του Μουσείου όλα τα παιδιά από 7 έως 12 χρόνων έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη θρυλική Mona Lisa! Ναι μιλάω για το πιο διάσημο έργο του Leonardo da Vinci το οποίο βρίσκεται στο περίφημο Μουσείο του Λούβρου, με το πιο αινιγματικό χαμόγελο που έχουμε δει ποτέ σε πίνακα ζωγραφικής. Ένα video με αριστουργήματα του Leonardo da Vinci και έργα κολάζ διάσημων δημιουργών μάς εμπνέουν για να φτιάξουμε με τη φαντασία μας το δικό μας κολάζ! Μετά θα «τοποθετήσουμε» τη Mona Lisa μαζί με εκθέματα τηλεφωνικών συσκευών του Μουσείου κι έτσι δεν θα είναι μόνο στο Παρίσι αλλά και στο σπίτι μας!

Εάν πάλι θελήσουμε να φτιάξουμε ένα κινητό με την προσωπική μας σφραγίδα μπορούμε να ζωγραφίσουμε το "δικό μας" κινητό και να το κάνουμε πολύ αλλιώτικο από τα άλλα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αφήσουμε τη φαντασία μας ελεύθερη και να πάρουμε τα αγαπημένα μας χρωματιστά μολύβια και τους μαρκαδόρους μας.

Όσο για τους επίδοξους βιβλιοδέτες; Έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν το δικό τους χειροποίητο τετράδιο. Κάνουμε κλικ στο site του Μουσείου Tηλεπικοινωνιών, www.otegroupmuseum.gr, παρακολουθούμε το βίντεο και ακολουθούμε έξι απλά βήματα! Παίρνουμε χαρτόνι, φύλλα, βελόνα και κλωστή, και σε λίγο θα έχουμε έτοιμο το πιο τέλειο ημερολόγιο! Εκεί θα γράψουμε τις εμπειρίες και τις σκέψεις μας για όλα αυτά τα πρωτόγνωρα πράγματα που ζούμε σήμερα και που σε λίγες εβδομάδες, ελπίζουμε να είναι μόνο μια ανάμνηση.

Τέλος, κάνουμε μια περιήγηση στα digital σημεία της έκθεσης, αφού μέσα από το site του Μουσείου έχουμε πρόσβαση στις ψηφιακές εφαρμογές επαυξημένης (AR) & εικονικής πραγματικότητας (VR) της μόνιμης έκθεσης. Κάθε εβδομάδα μάς περιμένουν καινούριες ψηφιακές εμπειρίες αλλά και απίθανες ιστορίες Τηλεπικοινωνιών.

Αξίζει να γνωρίζετε πως κάθε εβδομάδα το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών προτείνει κάθε εβδομάδα, νέες δράσεις για μικρούς, μεγάλους και οικογένειες οπότε ας μείνουμε συντονισμένοι!

Πώς ξεκίνησε ο τηλέγραφος στην Ελλάδα ? Ξέρατε ότι οι τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα ξεκίνησαν από ένα παραλίγο ατύχημα; Κάθε εβδομάδα μάς περιμένουν απίθανες ιστορίες Τηλεπικοινωνιών και καινούριες ψηφιακές εμπειρίες!

#StayConnected #StayCurious @otegroupmuseumgr

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share