Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

«Χαλασμός» με τη φράση της Δόμνας Μιχαηλίδου για τις συγχωνεύσεις σχολείων: «Δεν πειράζει, το περπάτημα κάνει καλό...»

Πρώτο trend η viral ατάκα της υφυπουργού Παιδείας, με σωρεία αρνητικών σχολίων

12 Δεκεμβρίου 2023 13:29
«Χαλασμός» με τη φράση της Δόμνας Μιχαηλίδου για τις συγχωνεύσεις σχολείων: «Δεν πειράζει, το περπάτημα κάνει καλό...»
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
Από Κυριάκος Μελλίδης

Μια φράση της υφυπουργού Παιδείας Δόμνας Μιχαηλίδου ότι το περπάτημα κάνει καλό στους μαθητές, τα σχολεία των οποίων συγχωνεύονται, έγινε viral, με την αρνητική έννοια, και ανέβηκε πρώτο στα hashtags του Χ.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου απαντούσε στη Βουλή στις επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Νοτοπούλου και του ΚΚΕ Γιάννη Δελή για τις συγχωνεύσεις σχολείων που προβλέπει το υπουργείο Παιδείας και επικαλέστηκε ...την οδηγία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το πόσο πρέπει να περπατούν οι πολίτες την ημέρα! Παράλληλα, θυμίζουμε πως ειδική ομάδα για τη σχολική βία προανήγγειλε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Τι λέτε και οι δύο και καταλαβαίνω ότι συμφωνείτε σε αυτό; Ότι έχουμε δύο ή τρία σχολεία στα οποία τα παιδιά θα χρειαστεί να περπατούν ένα ή δύο χιλιόμετρα την ημέρα και αυτό είναι πάρα πολύ. Εδώ θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσουμε.

Δεν θα κάνω επίκληση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο οποίος λέει ότι είναι καλό και σωστό να περπατούμε όλοι οκτώ χιλιόμετρα τη μέρα. Αυτά μας λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Μακάρι να ήταν χαμηλότερο, να μπορούσαμε να τα κάνουμε και εμείς. Δεν ξέρω αν πλέον το καταφέρνετε. Εγώ δυστυχώς δεν το καταφέρνω πλέον» ήταν η φράση της Δόμνας Μιχαηλίδου που σχολιάστηκε αρνητικά στα social media.

Η υφυπουργός Παιδείας, μάλιστα, επιχειρηματολόγησε ότι τα χιλιόμετρα που θα αναγκάζονται να κάνουν τα παιδιά για να πάνε στο σχολείο δεν είναι αποτρεπτικά.

«Όμως, όταν ζητούμε από παιδιά Γυμνασίου και όχι Δημοτικού, που μπορώ να καταλάβω ότι υπάρχει και ένα πρόβλημα ασφάλειας, να περπατούν ένα, ενάμιση χιλιόμετρο την ημέρα για να πάνε στο σχολείο τους, δεν είναι ένα πρόβλημα το οποίο η εκπαιδευτική κοινότητα και εγώ ως υπεύθυνη σ’ αυτό το Υπουργείο, αλλά και ως εκπαιδευτικός η ίδια, θεωρώ ότι είναι αποτρεπτικό, ότι είναι εξαιρετικά υψηλό», είπε.

«Οι διαδικασίες των συγχωνεύσεων υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Και αυτό γιατί γίνεται; Γιατί είναι προς το συμφέρον και των παιδιών και των εκπαιδευτικών», πρόσθεσε η υφυπουργός Παιδείας.

Το σχόλιο του προεδρεύοντος της Βουλής

Αφού η υφυπουργός Παιδείας ολοκλήρωσε την απάντηση της, ο προεδρεύων της συνεδρίασης της Βουλής Βασίλειος Βιλιάρδος (Ελληνική Λύση) έκανε το ακόλουθο σχόλιο για όσα είπε η υφυπουργός Παιδείας: «Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Υφυπουργό. Βέβαια, άμα βρέχει ή χιονίζει είναι λίγο πρόβλημα να περπατάνε. Άποψή μου, εντάξει».

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share