Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Θέμα ωρών η μεγάλη επίθεση στο Κίεβο – Απόψε η τελική έφοδος

Νέα κλιμάκωση!

8 Μαρτίου 2022 23:59
Πόλεμος στην Ουκρανία: Θέμα ωρών η μεγάλη επίθεση στο Κίεβο – Απόψε η τελική έφοδος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αν και έχει ήδη διαταχτεί κατάπαυση του πυρός από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας για αύριο το πρωί, υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν πως η Ρωσία ετοιμάζεται για νέα κλιμάκωση στο Κίεβο.

Πληροφορίες προερχόμενες από διάφορες πλευρές συγκλίνουν στο ίδιο συμπέρασμα, δείχνοντας πως πλησιάζει η ώρα της μεγάλης επίθεσης των Ρώσων στο Κίεβο, που φαίνεται ότι είναι θέμα ωρών.

Απάντηση στις κυρώσεις

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της επιβολής νέων κυρώσεων ΗΠΑ και Βρετανίας στο ρωσικό πετρέλαιο, δημοσιεύονται πληροφορίες και εκτιμήσεις για προελάσεις στρατευμάτων της Ρωσίας με κατεύθυνση προς την ουκρανική πρωτεύουσα, η οποία οχυρώνεται και προετοιμάζεται για να αμυνθεί.

κίεβο ουκρανία τανκ πόλεμος

Από νωρίς σήμερα, Τρίτη, οι αμερικανικές πληροφορίες έκαναν λόγο για προγραμματισμό επίθεσης στο Κίεβο στις επόμενες ώρες, ακόμα και απόψε.

Οι εκτιμήσεις αυτές ενισχύθηκαν όταν το Πεντάγωνο των ΗΠΑ μίλησε για ρωσική κινητικότητα στην περιοχή της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, με μία φάλαγγα που προωθείτε προς το Κίεβο από τα βορειοανατολικά, όσο η πρώτη, που κατέβηκε από τα βόρεια, παραμένει ακινητοποιημένη εδώ και πολλές ημέρες έξω από την πόλη. Οι εκτιμήσεις της αμερικανικής άμυνας τοποθετούν τη θέση της φάλαγγας αυτής, που ξεκίνησε την προέλασή της, στα 60 χιλιόμετρα περίπου από την πόλη του Κιέβου.

Τα προβλήματα των Ρώσων

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, η προώθηση της πρώτης, μεγάλης φάλαγγας από τον βορρά προς το Κίεβο δεν έχει σημειώσει ιδιαίτερη πρόοδο εδώ και αρκετές ημέρες λόγω της ουκρανικής αντίστασης και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Ρώσοι σε θέματα ανεφοδιασμού και υλικοτεχνικής υποστήριξης.

Η τρίτη φάλαγγα που κατεβαίνει από τα βορειοανατολικά εντάσσεται στις «προσπάθειες» της Μόσχας «να περικυκλώσει το Κίεβο και να το αναγκάσει να συνθηκολογήσει». «Καθώς δεν έχουν κάνει την πρόοδο που πιστεύαμε ότι ανέμεναν, αύξησαν τους βομβαρδισμούς στην πόλη με πυραύλους, ρουκέτες, βλήματα του πυροβολικού και αεροπορικά πλήγματα», πρόσθεσε αξιωματούχος της αμερικανικής Άμυνας.

Ζωντανή εικόνα από Κίεβο



 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share