Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024

Παπούα-Νέα Γουινέα: 2.000 άνθρωποι θάφτηκαν ζωντανοί από κατολίσθηση

Δε μπόρεσε να ξεφύγει κανένας

27 Μαΐου 2024 12:35
Παπούα-Νέα Γουινέα: 2.000 άνθρωποι θάφτηκαν ζωντανοί από κατολίσθηση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αδιανόητες διαστάσεις παίρνει η τραγωδία από την κατολίσθηση σε απομακρυσμένο χωριό στην Παπούα Νέα Γουινέα, καθώς σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση στον ΟΗΕ περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι καταπλακώθηκαν μέσα στα σπίτια τους.

Διαβάστε επίσης: Τραγωδία στην Ινδία: Φωτιά ξέσπασε σε λούνα παρκ - Τουλάχιστον 24 νεκροί, κυρίως παιδιά (video)

«Η κατολίσθηση έθαψε ζωντανούς πάνω από 2.000 ανθρώπους και προκάλεσε μεγάλες καταστροφές», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή από το εθνικό κέντρο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων προς την αντιπροσωπεία του ΟΗΕ στην πρωτεύουσα Πορτ Μόρεσμπι.

Νωρίτερα αξιωματούχος του ΟΗΕ τόνισε ότι τα σωστικά συνεργεία έχουν αποδυθεί σε «κούρσα με τον χρόνο» για να βρουν επιζώντες

«Έχουν περάσει τρεις ημέρες και πλέον αφότου έγινε η καταστροφή. Έχουμε αποδυθεί σε κούρσα με τον χρόνο, αλλά το ερώτημα είναι κατά πόσον θα μπορέσουμε να βρούμε κόσμο» ζωντανό, σημείωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σερχάν Ακτοπράκ.

Η τραγωδία σημειώθηκε σε χωριό στην πλαγιά λόφου στην επαρχία Ένγκα, στο κεντρικό τμήμα του αρχιπελάγους, το οποίο σχεδόν εξαφνίστηκε όταν τμήμα του όρους Μουνγκάλο κατέρρευσε τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή θάβοντας δεκάδες σπίτια την ώρα που οι κάτοικοι κοιμούνταν.

Αρχικά, ανθρωπιστικές οργανώσεις και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών εξέφραζαν φόβους για απώλεια 100 ως 300 ζωών, στη συνέχεια, όμως, ο απολογισμός αυξήθηκε στους περίπου 670 νεκρούς, όταν τα σωστικά συνεργεία αντιλήφθηκαν πως το χωριό που χτυπήθηκε από την κατολίσθηση είχε πολλούς περισσότερους κατοίκους απ’ ό,τι νόμιζαν, εξήγησε ο κ. Ακτοπράκ.

«Κανένας δεν μπόρεσε να ξεφύγει»

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share