Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2024

Ανατροπή καιρού: Ο Θοδωρής Κολυδάς «κατσάδιασε» τους μετεωρολόγους και έδειξε τί πραγματικά μας περιμένει σε λίγες μέρες

Ο Κολυδάς “κατσάδιασε” τους μετεωρολόγους και είπε τι να περιμένουμε

30 Μαΐου 2024 14:53
Ανατροπή καιρού: Ο Θοδωρής Κολυδάς «κατσάδιασε» τους μετεωρολόγους και έδειξε τί πραγματικά μας περιμένει σε λίγες μέρες
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Ο Θοδωρής Κολυδάς έκανε μία διαφορετική πρόβλεψη για τον καιρό, αλλά χωρίς να αμφισβητήσει ότι έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας.

Η πρόβλεψη του Θοδωρή Κολυδά για τον καιρό, τις επόμενες μέρες

Όπως αναφέρει ο διευθυντής της ΕΜΥ: “Πολλοί τρέχουν να προλάβουν να μας ενημερώσουν για το ποια θα είναι η πιο ζεστή μέρα την ερχόμενη εβδομάδα. Ίσως όμως πάνω στη βιασύνη τους ξεχνούν να παρατηρήσουν ότι ήδη από την Κυριακή υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των μοντέλων, καθιστώντας αρκετά επισφαλείς τις προγνώσεις. Η ζέστη βέβαια έρχεται και αυτό διακρίνεται από την μεταβολή των θερμοκρασιών στη στάθμη των 850hPa.

Η πρόβλεψη από τον Θοδωρή Κολυδά

Και ο Θοδωρής Κολυδάς προβλέπει ζέστη
???? ΑΣ ΜΗ ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ….

✅Πολλοί τρέχουν να προλάβουν να μας ενημερώσουν για το ποια θα είναι η πιο ζεστή μέρα την ερχόμενη εβδομάδα. Ίσως όμως πάνω στη βιασύνη τους ξεχνούν να παρατηρήσουν ότι ήδη από την Κυριακή υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των μοντέλων, καθιστώντας… pic.twitter.com/dUvA0UZKP1

— Theodoros Kolydas (@KolydasT) May 29, 2024

src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8">

Από την πλευρά του, ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε ότι ο Ιούνιος φέρνει καύσωνα και θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν ακόμα και τους 36 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Ο μετεωρολόγος εκτιμά ότι ο υδράργυρος θα ανέβει από την προσεχή Παρασκευή, με τη μέση θερμοκρασία να είναι στους 31℃, το Σάββατο στους 33℃, την Κυριακή στους 35℃, ενώ η Δευτέρα και η Τρίτη αναμένεται να είναι οι θερμότερες ημέρες, με μέση θερμοκρασία να είναι στους 36℃.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στη δυτική και νότια ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και στην Αττική και στην Κρήτη, μακριά από τη θάλασσα, η θερμοκρασία θα είναι 2℃ – 3℃ υψηλότερη.

Τέλος, προβλέπει 3℃ με 6℃ χαμηλότερη θερμοκρασία στις ορεινές περιοχές (π.χ. 500 – 1.000 μέτρα υψόμετρο), ενώ, στις παραθαλάσσιες περιοχές και στα νησιά 3℃ – 5℃ βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία αντίστοιχα, αλλά με σχετικά αυξημένη θερμοκρασία.

Θα… ψηθούμε, έτσι θα πάει ο καιρός τον Ιούνιο: Έρχεται καύσωνας διαρκείας ‑ Οι 8 περιοχές που θα «καούν»

Ο καιρός πρόκειται να αλλάξει ριζικά, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για έναν μίνι καύσωνα τον Ιούνιο, ο οποίος θα διαρκέσει τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Ξεκινώντας, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου και οι παραλίες στην Αττική, καθώς και στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπεται να είναι γεμάτες από κόσμο.

Ειδικότερα, και πάντα σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 38 βαθμούς Κελσίου στις 4 Ιουνίου.

Η πρόγνωση του Γιώργου Τσατραφύλλια:

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας αναφέρει ότι το πρώτο σοβαρό κύμα ζέστης θα ξεκινήσει από το Σαββατοκύριακο και θα διατηρηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας του Ιουνίου.

Οι περιοχές όπου θα σημειωθούν οι υψηλές θερμοκρασίες είναι οκτώ και περιλαμβάνουν:

 • – τη Θεσσαλία,
 • – την κεντρική Μακεδονία,
 • – τη Βοιωτία,
 • – τη Φθιώτιδα,
 • – την Αιτωλοακαρνανία,
 • – την Πελοπόννησο,
 • – την Κρήτη
 • – και τα Δωδεκάνησα.

Αναλυτικά η ανάρτηση του μετεωρολόγου:

«Ridge» (περιοχή υψηλών πιέσεων και θερμοκρασιών ) πάνω από τη χώρα, μας στέλνει στις παραλίες αυτό το Σαββατοκύριακο! Πρόκειται για το πρώτο σοβαρό κύμα ζέστης το οποίο θα διατηρηθεί τουλάχιστον την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου.Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει σε αρκετές περιοχές τους 35-36 βαθμούς ενώ το στοίχημα για την άλλη εβδομάδα είναι κατά πόσο κοντά η μακριά θα βρεθεί ο υδράργυρος από τους 40 βαθμούς ή αν θα τους ξεπεράσει!

Ενδεικτικά οι περιοχές που θα εκδηλωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες είναι η Θεσσαλία, η κεντρική Μακεδονία,η Βοιωτία,η Φθιώτιδα, η Αιτωλ/νία, η Πελοπόνησος,η Κρήτη και τα Δωδεκάννησα.»

Για την Αττική η θερμοκρασία δεν αποκλείεται να φτάσει το μεσημέρι:

 • Σάββατο 01.06 : 31 βαθμούς
 • Κυριακή 02.06 : 33 βαθμούς
 • Δευτέρα 03.06 : 37 βαθμούς
 • Τρίτη 04.06: 38 βαθμούς

Για τη Θεσσαλονίκη:

 • Σάββατο 01.06 : 31 βαθμούς
 • Κυριακή 02.06 : 33 βαθμούς
 • Δευτέρα 03.06 : 36 βαθμούς
 • Τρίτη 04.06: 37 βαθμούς
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share