Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024

"Δεν υπάρχει θέμα lockdown, είμαστε..." - Όλα όσα είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Οι δηλώσεις του

23 Αυγούστου 2020 16:00
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Δεν υπάρχει θέμα γενικού lockdown και είμαστε μακριά ακόμα και από τοπικά lockdowns», δήλωσε σε συνέντευξή του στο “Βήμα της Κυριακής” ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς με αφορμή τις εξελίξεις με τον κορωνοϊό.

«Πραγματικά όλες οι αναφορές για lockdown είναι τουλάχιστον άστοχες. Για να παραμείνουμε σε αυτή την κατάσταση πρέπει να αποδώσουν τα υφιστάμενα μέτρα και για να γίνει αυτό, πρέπει να τα εφαρμόσουμε. Γιατί αυτό είναι το καλύτερο για όλους εμάς», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το δεύτερο κύμα της πανδημίας, ο υφυπουργός σχολίασε: «Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια αυξητική τάση των κρουσμάτων κορωνοϊού, αλλά είναι πρόωρο θαρρώ να μιλήσουμε για δεύτερο κύμα. Τα μέχρι στιγμής δεδομένα μας υπενθυμίζουν ότι χρειάζεται εγρήγορση και επιφυλακή». Να σημειώσουμε πως σήμερα ακόμη μια γυναίκα με κορωνοϊό μπήκε στην ΜΕΘ.

Πηγή: Youweekly.gr

Κορωνοϊός: Δύο νέοι θάνατοι - Στους 242 οι νεκροί

Έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό άλλοι δυο άνθρωποι στη χώρα, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται, πλέον, σε 242, ενώ νωρίς το πρωί διασωληνώθηκε μια 40χρονη στη Λάρισα.

Συγκεκριμένα, κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ένας 71χρονος, που εισήχθη για νοσηλεία στις 4 Αυγούστου. Εν συνεχεία, μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ στις 13 του μήνα και κατέληξε σήμερα Κυριακή, λίγο μετά τις 6.30 το πρωί.

Επιπλέον, κατέληξε ένας 72χρονος στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, ο οποίος είχε διακομιστεί μέσα στην νύχτα από το Ιπποκράτειο και είχε διασωληνωθεί. Ο άτυχος ηλικιωμένος προερχόταν από τον οίκο ευγηρίας στην Αγία Κυριακή και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα (σακχαρώδης διαβήτης, υπέρταση).

Κορωνοϊός: Τα μισά κρούσματα από την αρχή της πανδημίας καταγράφηκαν τις 22 μέρες του Αυγούστου

Ο προβληματισμός στην Ελλάδα για την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού τον Αύγουστο, ολοένα και μεγαλώνει.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στις 22 ημέρες του Αυγούστου προέκυψαν σχεδόν τα μισά κρούσματα από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού. Αναλυτικότερα, από την πρώτη ημέρα του Αυγούστου μέχρι και χθες έχουν ανακοινωθεί 4.033 κρούσματα, ενώ το τελευταίο 10ημερο έχουν σταθεροποιηθεί οι αριθμοί πάνω από τα 200 κρούσματα (δείτε εδώ τα στοιχεία του τελευταίου 24ωρου). Και όλα αυτά σε σύνολο 8.381 κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας στην χώρα μας, με το 55,1% να είναι άνδρες.

31 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι μετά την χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 7 (22.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 41.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 143 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 240 θανάτους συνολικά στη χώρα. 84 (35.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 94.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο ΕΟΔΥ έδωσε στη δημοσιότητα και το «χάρτη» του κορωνοϊού, που δείχνει με λεπτομέρεια πού εντοπίστηκαν τα νέα κρούσματα. Σύμφωνα με το «χάρτη», τόσο η Αττική όσο και η Θεσσαλονίκη καταγράφουν υψηλό αριθμό μολύνσεων, για μια ακόμη ημέρα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share