Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός Ελλάδα: Τρομακτική αύξηση των κρουσμάτων

264 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα

22 Αυγούστου 2020 19:39
Κορωνοϊός Ελλάδα: Τρομακτική αύξηση των κρουσμάτων

Σε 264 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 29 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου (22/08) ο ΕΟΔΥ. Ενώ, πριν λίγη ώρα κατέληξε μια 71χρονη στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 8.381, εκ των οποίων το 55.1% αφορά άνδρες.

Συνολικά, 1.832 (21.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.842 (45.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Την ίδια στιγμή, 31 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. Οι 7 (22.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 41.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Στο σύνολό τους, 143 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, έχουν καταγραφεί δύο νέοι θάνατοι, ωστόσο νωρίτερα έγινε γνωστό πως κατέληξε άλλη μία συμπολίτης μας.

Έτσι, οι νεκροί ανέρχονται πλέον σε 241.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 94.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Τρίκαλα: Ένας ανήλικος το κρούσμα κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκε εχθές

Ένας ανήλικος φέρεται να είναι το νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού που ανακοινώθηκε την Παρασκευή από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και συγκεκριμένα στα Τρίκαλα, ενώ πριν λίγη ώρα επιβεβαιώθηκε ένα ακόμη κρούσμα κορωνοϊού στην ΕΛ. ΑΣ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το trikalavoice.gr, το κρούσμα θεωρείται «ορφανό», καθώς το παιδί επέστρεψε από διακοπές που έκανε μαζί με τους γονείς του.

Άμεσα λαμβάνονται δείγματα από το άλλο αδελφάκι του και τους γονείς του και σε περίπτωση που βγουν και αυτά θετικά, αναμένεται να προχωρήσει περαιτέρω η ιχνηλάτηση.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο 10ήμερο καταγράφηκαν λιγότερα από τέσσερα κρούσματα στο Νομό Τρικάλων.

Κορωνοϊός: Θετική αστυνομικός στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ

Μια αστυνομικός από το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό αυξάνοντας περαιτέρω τα κρούσματα του ιού στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ, τα οποία πλέον έχουν ξεπεράσει τα 30.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατόπιν σχετικής εντολής όσοι ήταν στην ίδια βάρδια με τη γυναίκα τίθενται σε καραντίνα. Την ίδια ώρα, αναμένεται να υποβληθούν και σε τεστ, για να διαπιστωθεί εάν νοσούν.

Μετά τα αστυνομικά τμήματα Αγίου Παντελεήμονα, Ομόνοιας και Πατησίων, από τις 16 Αυγούστου μέχρι και χθες, προστέθηκαν στον κατάλογο των κρουσμάτων και άλλοι επτά αστυνομικοί, οι οποίοι επέστρεψαν από την Τήνο, όπου είχαν μεταβεί από την Αθήνα, ως ενίσχυση για τα μέτρα του Δεκαπενταύγουστου και τον εορτασμό της Παναγίας.

Από τους επτά αστυνομικούς οι δύο υπηρετούν στην Τροχαία, δύο στην Ασφάλεια και τρεις στην ΥΜΕΤ.

Οι πιο πολλοί από αυτούς μάλιστα, είχαν επιστρέψει στις υπηρεσίες τους και εντοπίστηκαν είτε γιατί παρουσίασαν συμπτώματα, είτε κατά την ιχνηλάτηση που κάνουν συνεργεία του ΕΟΔΥ, γι’ αυτό εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να εντοπιστούν και άλλοι αστυνομικοί θετικοί στον covid-19.

Όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με τα πρωτόκολλα, έχουν απολυμανθεί οι χώροι στους οποίους κινήθηκαν οι αστυνομικοί από την Τήνο και οι υπηρεσίες τους γενικότερα και προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς οι ιχνηλατήσεις και τα τεστ.

Οι θετικοί στον κορωνοϊό έχουν τεθεί σε καραντίνα 14 ημερών, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν και πόσοι άλλοι έχουν τεθεί σε καραντίνα προληπτικά μέχρι στιγμής.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share