Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός στην ΕΛ.ΑΣ: 32 αστυνομικοί βρέθηκαν θετικοί

Ανησυχία

21 Αυγούστου 2020 21:00
Κορωνοϊός στην ΕΛ.ΑΣ: 32 αστυνομικοί βρέθηκαν θετικοί

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN συνολικά 32 αστυνομικοί έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοϊό, γεγονός που προκαλεί ανησυχία.

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι 3 αστυνομικοί, οι οποίοι γύρισαν πριν από αποστολή στην Τήνο είχαν βρεθεί θετικοί. Ακόμα 70 πυροσβέστες μπήκαν σε καραντίνα, μιας και βρέθηκε κρούσμα.

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 209 νέα κρούσματα σήμερα

Ανακοινώθηκαν σήμερα από τον ΕΟΔΥ, 21 Αυγούστου 2020, 209 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Τρεις άνθρωποι ακόμα έχασαν τη ζωή τους.

Συνολικά 238 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, 83 (34.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 94.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μάλιστα ανακοινώθηκαν νέα περιοριστικά μέτρα στην προσπάθεια περιορισμού της διασποράς του ιού.

Από τα 209 κρούσματα, τα 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 8138, εκ των οποίων το 55.2% άνδρες. 1802 (22.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3752 (46.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

28 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 6 (21.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 46.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 143 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Κορωνοϊός: 70 άνδρες στην Πυροσβεστική τέθηκαν σε καραντίνα

Ανησυχία προκαλούν τα κρούσματα κορωνοϊού σε Αστυνομία και Πυροσβεστική, τόσο σε Αθήνα όσο και στην Θεσσαλονίκη, ενώ 70 άνδρες μπήκαν σε καραντίνα.

Κρούσμα επιβεβαιώθηκε και στην Υποδιεύθυνση Τροχαίας μετά την επιστροφή ένστολου από διακοπές. Σε καραντίνα βρίσκονται τέσσερις αστυνομικοί. Στο τμήμα της Πυροσβεστικής στο Κορωπί, επιβεβαιώνεται ένα κρούσμα ενώ 70 άνδρες είναι σε καραντίνα.

Στην Θεσσαλονίκη, τουλάχιστον 50 αστυνομικοί έχουν τεθεί σε καραντίνα, και στην Αθήνα άλλοι 14 έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το τρίτο κατά σειρά κρούσμα είναι στο αστυνομικό τμήμα της Πατησίων.

Τέσσερις αστυνομικοί βρίσκονται σε καραντίνα, καθώς ήρθαν σε επαφή με 15χρονο Πακιστανό που βρέθηκε θετικός, ενώ βρισκόταν υπό προσωρινή φύλαξη πριν οδηγηθεί σε δομή μεταναστών. Αλλοδαπό έδειξε επίσης η ιχνηλάτηση και στην Ομόνοια. Από χθες βρίσκονται σε καραντίνα έξι αστυνομικοί.

Ένα κρούσμα είχε το τμήμα ασφαλείας Βάρης-Βουλιαγμένης, με από αστυνομικό ο οποίος ήταν στις 15 Αυγούστου σε υπηρεσία στην Τήνο όπου και ήρθε σε επαφή με συνάδελφό του από τη βορειοανατολική Αττική, που στη συνέχεια βρέθηκε θετικός.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share