Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: 70 άνδρες στην Πυροσβεστική τέθηκαν σε καραντίνα

Ανησυχητικά τα κρούσματα

21 Αυγούστου 2020 16:50
Κορωνοϊός: 70 άνδρες στην Πυροσβεστική τέθηκαν σε καραντίνα

Ανησυχία προκαλούν τα κρούσματα κορωνοϊού σε Αστυνομία και Πυροσβεστική, τόσο σε Αθήνα όσο και στην Θεσσαλονίκη, ενώ 70 άνδρες μπήκαν σε καραντίνα.

Κρούσμα επιβεβαιώθηκε και στην Υποδιεύθυνση Τροχαίας μετά την επιστροφή ένστολου από διακοπές. Σε καραντίνα βρίσκονται τέσσερις αστυνομικοί. Στο τμήμα της Πυροσβεστικής στο Κορωπί, επιβεβαιώνεται ένα κρούσμα ενώ 70 άνδρες είναι σε καραντίνα.

Στην Θεσσαλονίκη, τουλάχιστον 50 αστυνομικοί έχουν τεθεί σε καραντίνα, και στην Αθήνα άλλοι 14 έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το τρίτο κατά σειρά κρούσμα είναι στο αστυνομικό τμήμα της Πατησίων.

Τέσσερις αστυνομικοί βρίσκονται σε καραντίνα, καθώς ήρθαν σε επαφή με 15χρονο Πακιστανό που βρέθηκε θετικός, ενώ βρισκόταν υπό προσωρινή φύλαξη πριν οδηγηθεί σε δομή μεταναστών. Αλλοδαπό έδειξε επίσης η ιχνηλάτηση και στην Ομόνοια. Από χθες βρίσκονται σε καραντίνα έξι αστυνομικοί.

Ένα κρούσμα είχε το τμήμα ασφαλείας Βάρης-Βουλιαγμένης, με από αστυνομικό ο οποίος ήταν στις 15 Αυγούστου σε υπηρεσία στην Τήνο όπου και ήρθε σε επαφή με συνάδελφό του από τη βορειοανατολική Αττική, που στη συνέχεια βρέθηκε θετικός.

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Κατέληξε 68χρονος

Ένας 68χρονος άφησε σήμερα στις 2:30 την τελευταία του πνοή. Είναι ο τρίτος που χάνει τη ζωή του από κορωνοϊό σήμερα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 239.

Ο άτυχος άνδρας νοσηλευόταν στην Α' Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου Σωτηρία από τις 18 Αυγούστου. Έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, μεταξύ των οποίων στεφανιαία νόσο.

Θεσσαλονίκη: Νέος συναγερμός στο γηροκομείο - 26 συνολικά τα κρούσματα

Σους 26 έφτασε ο αριθμός των θετικών στον κορωνοϊό τροφίμων και εργαζομένων στο γηροκομείο «Εστία Παπαγεωργίου» της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, αφού άλλοι τέσσερις ηλικιωμένοι διαπιστώθηκε ότι νοσούν, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δεύτερου μοριακού ελέγχου που έγινε σε τροφίμους και εργαζομένους. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν η διασπορά ξεκίνησε μέσω των εργαζομένων, δείτε αναλυτικότερα εδώ.

«Τα αποτελέσματα του δεύτερου μοριακού ελέγχου έδειξαν ότι άλλοι τέσσερις ηλικιωμένοι - τρόφιμοι του γηροκομείου μας είναι θετικοί στον κορονοϊό, ενώ κανένας επιπλέον εργαζόμενος, πλην των εφτά που βρίσκονται ήδη σε κατ' οίκον περιορισμό, δεν είναι θετικός. Έτσι, ο αριθμός των θετικών στον κορονοϊό αριθμός τροφίμων και εργαζομένων έφτασε τους 26. Δόξα τω Θεώ είναι όλοι τους καλά, αφού παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα», τονίζει στο ethnos.gr ο εφημέριος του ιερού ναού Αγίου Αθανασίου Ευόσμου και εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, πατήρ Γεώργιος Μίλκας.

Κατά τον ίδιο, και οι τέσσερις τρόφιμοι, που εντοπίστηκαν θετικοί κατά το δεύτερο μοριακό έλεγχο, βρίσκονταν στο νοσοκομείο πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, αφού είχαν ήδη ανεβάσει πυρετό. Όπως αναφέρει ακόμα ο π. Γεώργιος είναι πολύ πιθανό το Σάββατο να γίνει κι άλλο τεστ για κορονοϊό σε τρόφιμους και εργαζόμενους. «Θέλουμε να βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, μέχρι να ηρεμήσει η κατάσταση», λέει ο κ. Μίλκας.

Υπενθυμίζεται ότι στον οίκο ευγηρίας «Εστία Παπαγεωργίου» στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 20 Αυγούστου εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό 15 τρόφιμοι και εφτά εργαζόμενοι. Εικάζεται ότι στο γηροκομείο ο ιός εισήλθε, όταν ηλικιωμένος τρόφιμος αναγκάστηκε να επισκεφθεί ιδιώτη γιατρό, ενώ προκαταρκτική εξέταση για το θέμα διέταξε και η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share