Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024

Ανακαλείται κεραία από την αγορά

Προσοχή

23 Ιουλίου 2020 16:03
Ανακαλείται κεραία από την αγορά
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Μεγάλη προσοχή καθώς ανακαλείται κεραία από την αγορά. Ανάκληση μη συμμορφούμενου ραδιοεξοπλισμού ασύρματης πρόσβασης στα 5GHz με την εμπορική ονομασία ROCKET M5 που κατασκευάζεται από την εταιρεία UBIQUITI Networks Inc.

Η ΕΕΤΤ ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό για τα μέτρα απαγόρευσης διαθεσιμότητας στην αγορά, απόσυρσης και ανάκλησης του ραδιοεξοπλισμού ασύρματης πρόσβασης στα 5GHz με την εμπορική ονομασία ROCKET M5 που κατασκευάζεται από την εταιρεία UBIQUITI Networks Inc. Παράλληλα, χθες ο ΕΦΕΤ απέσυρε από τα ράφια των σούπερ μάρκετ φακές.

Σημειώνεται ότι η επιβολή των ως άνω μέτρων προκύπτει ως αποτέλεσμα δοκιμών και ελέγχων που πραγματοποίησε η αρμόδια γαλλική Αρχή ANFR στο προϊόν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της γαλλικής Αρχής (αρ. 2014/53/U-F-200213-4222), διαπιστώθηκε ότι το προϊόν δεν ικανοποιούσε την απαίτηση υπ αριθ. 2 του άρθρου 3 της Οδηγίας 2014/53/ΕΕ για την αποδοτική χρήση του ραδιοφάσματος και ελήφθη το μέτρο της ανάκλησής του.

Το ως άνω μέτρο κοινοποιήθηκε στα υπόλοιπα κράτη μέλη και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του συστήματος ICSMS (σύστημα πληροφοριών και επικοινωνίας για την εποπτεία της αγοράς) στα πλαίσια της προβλεπόμενης ενωσιακής διαδικασίας προστασίας και διασφάλισης (Άρθρο 41 του ΠΔ 98/2017, ΦΕΚ 139/Α/20.09.2017). Καθώς εντός του προβλεπόμενου διαστήματος των τριών μηνών δεν υπήρξε ένσταση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ή άλλο κράτος μέλος το μέτρο θεωρείται πλέον δικαιολογημένο και εφαρμόζεται και στην ελληνική αγορά.

Σε συνέχεια των ανωτέρω, οι οικονομικοί φορείς που έχουν καταστήσει διαθέσιμο στην αγορά το ως άνω προϊόν UBIQUITI ROCKET M5 (Εξοπλισμός Ασύρματης Πρόσβασης στα 5 GHz) απαιτείται να προχωρήσουν στις απαραίτητες διαδικασίες για την ανάκληση και απόσυρσή του, ενημερώνοντας σχετικά την ΕΕΤΤ για τις ενέργειές τους.

Η ΕΕΤΤ καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν, να επικοινωνήσουν με τον προμηθευτή τους για να μάθουν τους όρους επιστροφής του.

Σημειώνεται ότι για την εξωδικαστική επίλυση ατομικών διαφορών που αφορούν σε συμβατικούς όρους, αρμόδιος είναι ο Συνήγορος του Καταναλωτή.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share