Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Χωρίς άδεια προϊόν που διαφημίζεται για διαβητικούς

«Καμπανάκι»

14 Ιουλίου 2020 13:53
Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Χωρίς άδεια προϊόν που διαφημίζεται για διαβητικούς
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ, μέσω του διαδικτύου διαφημίζεται και διακινείται το προϊόν INSUMED. Επίσης, τις προηγούμενες ημέρες ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων είχε προειδοποιήσει για το προϊόν «VARY FORTE» που διακινείται μέσω διαδικτύου ως «φυσική φόρμουλα» για την καταπολέμηση της φλεβίτιδας και των κιρσών.

Ο Οργανισμός εφιστά την προσοχή των καταναλωτών ώστε σε περίπτωση που έρθει στη κατοχή τους το παραπάνω προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή, καθώς δεν διασφαλίζεται η ποιότητα και η ασφάλεια των προϊόντων. Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ανακοίνωση του ΕΟΦ εδώ.

Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Αυτά τα συμπληρώματα διατροφής είναι επικίνδυνα για την υγεία

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΕΟΦ σχετικά με συμπληρώματα διατροφής τα οποία είναι επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία. Επίσης, να υπενθυμίσουμε ότι λίγες μέρες πριν απέσυρε παρτίδες με λευκαντικές οδοντόκρεμες από την αγορά.

Όπως αναφέρει ο ΕΟΦ, έπειτα από ενημέρωση από τον ΕΦΕΤ μέσω του συστήματος Διοικητικής συνδρομής και συνεργασίας (AAC) ότι σύμφωνα με ενημέρωση των αρμόδιων αρχών του Βελγίου διακινούται σε κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, τα προϊόντα Vimax (30 κάψουλες) και VigRX (60 κάψουλες) τα οποία βρέθηκαν ύστερα από εργαστηριακό έλεγχο να περιέχουν την δραστική φαρμακευτική ουσία SILDENAFIL, μπορεί να αποβούν επικίνδυνα για την υγεία του χρήστη.

Τα παραπάνω προϊόντα κυκλοφορούν στις αγορές σαν συμπληρώματα διατροφής, είναι μη εγκεκριμένα και η κυκλοφορία τους στην Ελλάδα μπορεί να γίνεται και μέσω διαδικτύου. Ο ΕΟΦ τονίζει ότι εφιστάται οι καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην αγορά τέτοιων προϊόντων από όπου και αν προέρχονται και κυρίως μέσω διαδικτύου, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Οργανισμό.

Τέλος, επισημαίνει ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή. Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση του ΕΟΦ εδώ.

TAGS
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share